Garantie op apparatuur

Om garantie te ontvangen op uw nieuwe keukenapparatuur is het bij de meeste apparatenmerken noodzakelijk om uw apparaten te registreren. Om het voor u zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij per apparatenmerk opgesomd wat de garantiebepalingen zijn en waar de apparaten kunnen worden geregistreerd.

ATAG

Bij een gelijktijdige aankoop van vier of meer ATAG apparaten ontvangt u standaard 2 jaar volledige basisgarantie en 6 jaar extra garantie. Bij Satink Keukens & Badkamers ontvangt u bovenop deze acht jaar nog eens 2 jaar extra garantie, waardoor u voor een periode van 10 jaar meer zekerheid krijgt! Bij aanschaf van maximaal drie apparaten ontvangt u bovenop de twee jaar volledige basisgarantie altijd drie jaar extra garantie. Bij het extra garantie termijn neemt ATAG de kosten voor materiaal, onderdelen en arbeidsloon volledig voor eigen rekening en betaalt u enkel een service forfait. Om in aanmerking te komen voor garantie dient uw apparatuur binnen dertig dagen na aanschaf te worden geregistreerd via: ATAG.

AEG

Bij een gelijktijdige aanschaf van vier of meer AEG apparaten ontvangt u vijf jaar garantie. Ook losse apparaten kunt u registreren om in aanmerking te komen voor 24 maanden fabrieksgarantie en eventueel tien jaar motorgarantie. Registreer uw apparatuur via: AEG.

Miele

Naast de wettelijke garantierechten garandeert Miele Nederland een garantietermijn van 24 maanden op huishoudelijke apparatuur en 12 of 24 maanden op professionele apparatuur die volgens de voorschriften is gebruikt. De garantietermijn begint op de leverdatum van het apparaat, welke op de aankoopnota staat vermeld. Bij aanschaf van Miele apparatuur hoeft u uw apparaten niet te registreren. Wel moet u de aankoopnota of het betalingsbewijs, tezamen met het garantiebewijs, goed bewaren. Bekijk het document over de garantievoorwaarden van Miele.

Bosch

Standaard biedt Bosch twee jaar fabrieksgarantie. U kunt dan direct gebruikmaken van de reparatieservicedienst. Bij de aanschaf van vier apparaten of meer, ontvangt u vijf jaar volledige garantie. Na het tweede jaar betaalt u alleen de voorrijkosten. Registreer de apparatuur met uw eigen MyBosch account. Deze maakt u aan via: Bosch.

ETNA

ETNA biedt op vrijstaande apparatuur een standaard all-in garantie van twee jaar. Op inbouwapparatuur biedt ETNA, naast de twee jaar standaard all-in garantie, drie jaar extra garantie. In het derde tot en met het vijfde jaar hoeft u slechts de voorrijkosten te betalen. Wanneer u inbouwapparatuur hebt gekocht en in aanmerking wilt komen voor vijf jaar ETNA garantie, is het een voorwaarde dat u uw nieuwe keukenapparatuur binnen dertig dagen registreert. Dit doet u via: ETNA.

Pelgrim

Bij de aanschaf van één tot en met drie apparaten, ontvangt u vijf jaar garantie; twee jaar volledige garantie en daarna betaalt u alleen de voorrijkosten. Bij de aanschaf van minimaal vier apparaten ontvangt u twee jaar volledige garantie en zes jaar extra garantie (waarbij u alleen de voorrijkosten hoeft te betalen). Om in aanmerking te komen voor de aanvullende garantie geldt de voorwaarde dat u uw aankopen binnen dertig dagen na aanschaf registreert via: Pelgrim.

Siemens

Bij Siemens ontvangt u standaard twee jaar fabrieksgarantie. Hier hoeft u uw product(en) niet voor te registreren. Bij een gelijktijdige aanschaf van vier apparaten of meer, ontvangt u vijf jaar volledige garantie. Na het tweede jaar betaalt u alleen de voorrijkosten. Om in aanmerking te komen voor deze garantie, dient u uw apparatuur binnen drie maanden te registreren via: Siemens.

Zanussi

Bij Zanussi ontvangt u 24 maanden fabrieksgarantie en eventueel een motorgarantie van tien jaar. Om in aanmerking te komen voor deze garanties, dient u de apparaten te registreren via Zanussi. Bij een gelijktijdige aanschaf van vier inbouwapparaten of meer, ontvangt u vijf jaar volledige garantie. De apparaten moeten dan wel geregistreerd zijn via: Zanussi (vier of meer apparaten).

Bauknecht

Bauknecht verlengt bij aankoop van minimaal vier inbouwapparaten (m.u.v. de side-by-side koelkasten) de standaard fabrieksgarantie met drie jaar, zodat u in totaal vijf jaar garantie hebt. Koopt u minder dan vier inbouwapparaten? Dan geeft Bauknecht u de mogelijkheid om de garantie op onderdelen met drie jaar te verlengen. Om van een verlengde garantieregeling gebruik te kunnen maken, is het wel belangrijk dat u binnen 60 dagen na installatie uw apparaten registreert. Dit doet u via de website van Bauknecht.