Vintage retro keuken

De retro keuken, of ook wel vintage keuken genoemd, is een stijl die zich baseert op de populaire keukenstijlen uit de jaren '60 en '70.

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

Een retro keuken is helemaal van deze tijd. Aan de buitenkant lijkt een retro keuken rechtstreeks uit de jaren ’60 of ’70 te komen, maar van binnen zijn de vintage, retro keukens hypermodern. Hierbij zijn er een tweetal richtingen waar vintage keukens en retro keukens zich naar bewegen. Zo is er de populaire industriële vintage stijl met stoere, zware elementen in de keuken. Daarnaast is er ook de kenmerkende retro stijl met ronde vormen en lichte heldere kleuren.

Industriële vintage keuken

Een retro keuken is helemaal van deze tijd. Aan de buitenkant lijkt een retro keuken rechtstreeks uit de jaren ’60 of ’70 te komen, maar van binnen zijn de vintage, retro keukens hypermodern. Dit komt mede door het feit dat de industriële woonstijl steeds meer mensen weet te overtuigen. We zien nu ook steeds vaker dat Nederlandse huishoudens het aandurven om ook de keuken in industriële vintage stijl vorm te geven.

Wij geven deze mensen geen ongelijk, want het stoere, robuuste uiterlijk kan ons ook bekoren. Materialen die vaak worden gebruikt in de industriële vintage keuken zijn hout, gietijzer, beton en roestvast staal.

Industriële vintage keukenDit is een typische industriële vintage keuken. Uiteraard inclusief Amerikaanse retro koelkast.

Retro keuken

Zoals de stijl al doet verklappen, heeft de retro keuken haar herintrede gemaakt in het Nederlandse huishouden. Steeds vaker wordt er gekozen om een modern huis te voorzien van een retro keuken. In het design van een retro keuken vallen de karakteristieke ronde vormen direct op. Daarnaast is een retro keuken te herkennen aan de felle kleuren en de vintage accessoires.

In de retro keuken werd de apparatuur vaak weggestopt achter een kastdeur. Dankzij de fraaie designs van de hedendaagse keukenapparatuur is dit niet meer noodzakelijk, maar uiteraard wel mogelijk.

Retro keuken met ronde vormenRetro keuken met de karakteristieke ronde vormen.

Vintage of retro elementen in uw keuken

Bent u benieuwd hoe uw moderne huis te combineren is met een retro keuken? Een retro keuken is zo samen te stellen dat het voor ieder huishouden geschikt is. Zo kan er gekozen worden voor een complete vintage of retro keuken maar u kan ook slechts enkele van de kenmerkende elementen verwerken in de keuken. Er zijn vele mogelijkheden en wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze!

Ontwerpen van uw retro vintage keuken

Onze adviseurs staan voor u klaar, beantwoorden graag al uw vragen en kunnen samen met u een 3D-ontwerp maken van uw droomkeuken. Dankzij onze expertise weten wij uw wensen perfect om te zetten in een functioneel ontwerp.

Plan een afspraak in met een van onze adviseurs of loop gerust eens onze showroom binnen. U bent van harte welkom!