Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Uitgelichte keuken SieMatic PURE SLX | Satink Keukens

Uitgelichte keuken: SieMatic PURE SLX

30-06-2023

Een keuken waarbij het lijkt alsof het keukenblad zweeft. Voor elk huis is deze SieMatic PURE SLX een ware aandachtstrekker. Een keuken die ieders blik vanaf het eerste moment zal vangen. In deze blog legt Satink Keukens uitgebreid de designkeuzes uit welke bij de ontwikkeling van deze keuken zijn gemaakt.

Een minimalistische keuken met een warme touch

Architectonische keuzes worden steeds meer gebaseerd op functionaliteit. De keuken en woonruimte zijn allang niet meer twee separate ruimtes. Zij vloeien beide in elkaar over waardoor de hedendaagse keuken ook steeds meer een woonfunctie bekleedt. Deze SieMatic PURE SLX is de plek waarbij kook- en woonfunctie elkaar tegenkomen, overgoten met een minimalistisch karakter.

Om te voorkomen dat het geheel kil oogt, is er bewust gekozen om de keuken uit te voeren in Hazelbrown fineer met golden bronce aluminium accenten. Deze kleuren zorgen voor de warme touch.

Minimalistische SieMatic SLX keuken met warme touch | Satink Keukens

Functionele en sfeer verhogende verlichting

Een van de kenmerken van de SieMatic PURE SLX lijn is het gebruik van verlichte greeplijsten, welke ook terugkomen binnen deze specifieke keuken. Door het gebruik van verlichte greeplijsten onder het keukenblad wordt de optische illusie gecreëerd dat het blad zweeft, wat een indrukwekkend aanzicht geeft!

Daarnaast is er binnen de samenstelling van de keuken bewust gekozen voor de integratie van de afzuiginstallatie in de kookplaat. Hierdoor was de installatie van een traditionele, ruimte innemende, afzuigkap niet nodig. Met de gewonnen ruimte kon de keuken worden voorzien van een indrukwekkende U-stone lamp van Zumi uitgevoerd in ultradun Nero Marquine Marmer. De designlamp versterkt het aanzien van de keuken als het ware middelpunt van het interieur.

Ten slotte is de keuken voorzien van spots welke middels een track rail aan het plafond zijn bevestigd. De spots zorgen niet alleen voor sfeer verhogende verlichting, gericht op de indrukwekkende vitrinekast, maar ook voor functionele verlichting tijdens het gebruik van de keuken.

Design verlichting in luxe keuken | Satink Keukens

Designmeubelen als finishing touch

Als kers op de taart beschikt deze keuken over designmeubelen die perfect het keukenontwerp weten te complementeren, waarbij de balans tussen functionaliteit en esthetiek is behouden.

Grenzend aan de keuken is een zithoek gecreëerd met een tweetal uiterst comfortabele Foster 520 relax fauteuils van Walter Knoll. Naast het comfort zijn de fauteuils uitgevoerd in zeer hoogwaardig materiaal (een lederen buitenschil en een gestoffeerde binnenschil) en voorzien van een elegant ontwerp. De zithoek wordt gecomplementeerd met een OOTA filigranen bijzet tafel van Walter Knoll, welke de ideale setting creëert voor een goed gesprek met een mooi glas wijn of whisky.

Zithoek met designmeubelen | Satink Keukens

Aanschouw deze keuken in onze showroom

Bent u benieuwd naar deze SieMatic PURE SLX keuken? Maak dan snel een online showroomafspraak middels deze link! Laat u tijdens uw bezoek tevens verrassen door de veelzijdigheid en diepgang van het merk SieMatic.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
9 feb - 2024 René Veldkamp uit Hattem Netjes geholpen, duidelijk advies

Wij zijn netjes geholpen, adviseur denkt goed mee.

Satink Keukens | Border 8
18 dec - 2023 Fam. Van Dalen uit Ruinerwold Uitstekend geholpen door Riankaa

Vandaag na 30 jaar onze 2e keuken gekocht bij Satink te Zwolle. We zijn heel prettig geholpen door Rianka. Ze nam iedere keer de…

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
26 nov - 2023 Eelco uit Apeldoorn Uitstekend advies en vriendelijke service.

Onlangs hebben wij een prachtige keuken gekocht bij Satink Keukens in Zwolle. We zijn daar geholpen door Tina Eenkhoorn en zij heeft ons uitstekend…

Satink Keukens | Border 10
11 jun - 2023 Huub uit Almere Uitstekend

In het universum van heel veel keukens en mogelijkheden wordt je keurig, aan de hand van je eigen wensen, door de mogelijkheden geloodst.

Satink Keukens | Border 8
7 dec - 2023 Familie NN uit Zwolle Plezierige gesprekken en meedenken met onze…

Er wordt aandacht en tijd besteed in de gesprekken over hoe de uiteindelijke keuken er uit komt te zien. Er wordt geen mening opgedrongen,…

Satink Keukens | Border 10
14 apr - 2024 Edwi uit Zwolle Heel fijn gesprek en advies gehad…

De medewerker van Satink Keukens heeft eerst met mij besproken wat ik precies zoek. Hierbij vooral geluisterd en op basis van mijn input het…

Satink Keukens | Border 10
21 maa - 2024 Roel uit Zwolle top

goed, duidelijk, klantgericht geholpen geen verassingen, het eerlijke verhaal met voordelen en nadelen benoemt en niet alles hoeft/kan ontspannen gesprek, Jay heeft ons echt…

Satink Keukens | Border 10
27 maa - 2024 Dinand en Marry Stegeman uit Twello Dennis=prettig, persoonlijk, deskundig, professioneel. Satink=zeer aansprekende…

Het contact met Satink Zwolle kwam tot stand op advies van Van Norel Bouwbedrijf, dat de nieuwbouw van ons appartement binnen het Duo Nova-project…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 82 beoordelingen in de laatste 12 maanden.