Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Keramiek keukenblad | Satink Keukens

Keramiek keukenblad

Keramiek is een geliefd materiaal als het gaat om keukenbladen! Een keramiek keukenblad is ideaal voor iedereen die zoekt naar een kleurvast werkblad wat weinig onderhoud vraagt. Satink Keukens vertelt je hieronder graag meer over keramiek keukenbladen.

Wat is keramiek?

Keramiek is een sterk materiaal gevormd uit een mengsel van klei, veldspaat en kwarts. Het mengsel wordt onder hoge druk gebakken waardoor er een sterk product ontstaat met een natuurlijke en robuuste uitstraling. Ideaal voor diverse keukenstijlen zoals modern en industrieel!

Omdat het materiaal industrieel wordt ontwikkeld, is keramiek bij uitstek geschikt om in verschillende uitvoeringen te worden geproduceerd. Zo wordt een keramiek keukenblad geproduceerd in twee verschillende varianten: gepolijst en gezoet. Een gepolijste variant geeft de keramiek een glanzende afwerking, perfect voor een luxe en verfijnd aanzicht. Een gezoete variant geeft de keramiek juist een matte afwerking, uitstekend toepasbaar voor een ruigere look.

Tenslotte is het vaak voorkomend dat er tijdens het productieproces kleurstoffen aan het mengsel worden toegevoegd. Hierdoor ontstaat er volledige keuzevrijheid om de kleur en textuur van een keramiek keukenblad aan te passen.

Keramiek keukenblad | Ardoise Noir | Satink Keukens

Voordelen van keramiek keukenbladen

Het grootste voordeel van keramiek keukenbladen is het duurzame karakter. Het materiaal blijft jaren kleurvast en vergt maar weinig onderhoud, zeker vergeleken met keukenbladen van composiet en marmer. Daarnaast is keramiek krasbestendig en vlekbestendig, hierdoor blijft het materiaal lang mooi en van goede kwaliteit. Wel is het verstandig om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen met water of licht schoonmaakmiddel. Je hoeft echter niet bang te zijn dat vlekken direct in het materiaal trekken, dit zal niet snel gebeuren!

Keramiek keukenblad | Pietra Napoli | Satink Keukens

Nadelen van keramiek keukenbladen

Hoe massief en sterk keramiek ook mag zijn, het is oppassen met scherpe voorwerpen. Dergelijke voorwerpen kunnen bij een harde val puntschade veroorzaken, wat voor lelijke plekken kan zorgen op het werkblad. Pas ook op met zuren. Keramiek is niet goed bestand tegen zure producten en schoonmaakmiddelen. Een zacht schoonmaakmiddel is veelal genoeg om een keramiek keukenblad in topconditie te houden. Schoonmaakmiddelen met een hoge pH-waarde zullen juist meer schade toebrengen dan dat zij goed doen.

Keramiek werkblad | Luce | Satink Keukens

Onderhoud en verzorging

Keramiek staat alom bekend als onderhoudsvrij materiaal voor jouw keukenblad. Voor dagelijks onderhoud is een vochtig doekje, met eventueel zacht schoonmaakmiddel, al meer dan voldoende. Wil je toch extra onderhoud plegen? Dan kun je via Satink Keukens speciaal onderhoudsmiddel bij de leverancier bestellen.

Kom langs bij Satink Keukens

Ben je benieuwd naar keramiek keukenbladen en de uitermate onderhoudsvriendelijke eigenschappen? Maak via deze link een showroomafspraak of kom langs bij onze vestiging in Zwolle! Hier staan onze keukenspecialisten klaar om jou alles te vertellen over de eigenschappen en specificaties van een keramiek keukenblad. Zien wij jou snel bij Satink Keukens?

Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
23 jul - 2023 René uit Zwolle Voelde ons gehoord

Snel, prettig en accuraat.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.