Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Keramiek keukenblad | Satink Keukens

Keramiek keukenblad

Keramiek is een geliefd materiaal als het gaat om keukenbladen! Een keramiek keukenblad is ideaal voor iedereen die zoekt naar een kleurvast werkblad wat weinig onderhoud vraagt. Satink Keukens vertelt je hieronder graag meer over keramiek keukenbladen.

Wat is keramiek?

Keramiek is een sterk materiaal gevormd uit een mengsel van klei, veldspaat en kwarts. Het mengsel wordt onder hoge druk gebakken waardoor er een sterk product ontstaat met een natuurlijke en robuuste uitstraling. Ideaal voor diverse keukenstijlen zoals modern en industrieel!

Omdat het materiaal industrieel wordt ontwikkeld, is keramiek bij uitstek geschikt om in verschillende uitvoeringen te worden geproduceerd. Zo wordt een keramiek keukenblad geproduceerd in twee verschillende varianten: gepolijst en gezoet. Een gepolijste variant geeft de keramiek een glanzende afwerking, perfect voor een luxe en verfijnd aanzicht. Een gezoete variant geeft de keramiek juist een matte afwerking, uitstekend toepasbaar voor een ruigere look.

Tenslotte is het vaak voorkomend dat er tijdens het productieproces kleurstoffen aan het mengsel worden toegevoegd. Hierdoor ontstaat er volledige keuzevrijheid om de kleur en textuur van een keramiek keukenblad aan te passen.

Keramiek keukenblad | Ardoise Noir | Satink Keukens

Voordelen van keramiek keukenbladen

Het grootste voordeel van keramiek keukenbladen is het duurzame karakter. Het materiaal blijft jaren kleurvast en vergt maar weinig onderhoud, zeker vergeleken met keukenbladen van composiet en marmer. Daarnaast is keramiek krasbestendig en vlekbestendig, hierdoor blijft het materiaal lang mooi en van goede kwaliteit. Wel is het verstandig om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen met water of licht schoonmaakmiddel. Je hoeft echter niet bang te zijn dat vlekken direct in het materiaal trekken, dit zal niet snel gebeuren!

Keramiek keukenblad | Pietra Napoli | Satink Keukens

Nadelen van keramiek keukenbladen

Hoe massief en sterk keramiek ook mag zijn, het is oppassen met scherpe voorwerpen. Dergelijke voorwerpen kunnen bij een harde val puntschade veroorzaken, wat voor lelijke plekken kan zorgen op het werkblad. Pas ook op met zuren. Keramiek is niet goed bestand tegen zure producten en schoonmaakmiddelen. Een zacht schoonmaakmiddel is veelal genoeg om een keramiek keukenblad in topconditie te houden. Schoonmaakmiddelen met een hoge pH-waarde zullen juist meer schade toebrengen dan dat zij goed doen.

Keramiek werkblad | Luce | Satink Keukens

Onderhoud en verzorging

Keramiek staat alom bekend als onderhoudsvrij materiaal voor jouw keukenblad. Voor dagelijks onderhoud is een vochtig doekje, met eventueel zacht schoonmaakmiddel, al meer dan voldoende. Wil je toch extra onderhoud plegen? Dan kun je via Satink Keukens speciaal onderhoudsmiddel bij de leverancier bestellen.

Kom langs bij Satink Keukens

Ben je benieuwd naar keramiek keukenbladen en de uitermate onderhoudsvriendelijke eigenschappen? Maak via deze link een showroomafspraak of kom langs bij onze vestiging in Zwolle! Hier staan onze keukenspecialisten klaar om jou alles te vertellen over de eigenschappen en specificaties van een keramiek keukenblad. Zien wij jou snel bij Satink Keukens?

Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
26 jan - 2024 Bert uit Apeldoorn Prima persoonlijke benadering zonder op te…

Met goed gevoel voor en achteraf bij Satink.

Satink Keukens | Border 8
2 feb - 2024 I uit Kampen Prettig, eerlijk, en budgetgericht

We kregen alle tijd om rustig rond te kijken naar de wensen en voorkeuren. Daarna per onderdeel de keuken uitgezocht. Van te voren het…

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2024 Veerle uit Zwolle Goed geholpen en ze namen de…

Wij zijn goed geholpen met het uitkiezen van de keuken. Er werd mee gedacht en ze gaf ons het gevoel alle tijd te hebben.

Satink Keukens | Border 8
22 maa - 2024 Linda uit Kampen Mooie collectie en vriendelijke medewerkers

Wij zijn positief over Satink. Wij zijn hier terechtgekomen doordat zij een projectleverancier zijn van onze aannemer. Een nieuwe keuken met alles erop en…

Satink Keukens | Border 9
23 jun - 2023 Bart uit Zwolle Zeer veel tijd voor ons genomen…

Fred heeft heel veel tijd genomen om ons te helpen met het samenstellen van de keuken voor ons nieuwbouwhuis. Hij heeft goed meegedacht met…

Satink Keukens | Border 9
1 jul - 2023 Kevin uit Almere Geweldige kopers ervaring

Hoewel de bouw van mijn appartement nog een tijdje duurt, was de verkoopster goed op de hoogte van het project. Verder had ze heel…

Satink Keukens | Border 10
14 jun - 2024 Henri Zandbergen uit Vollenhove Super

Erg goede service, Jan nam goed de tijd en heeft alles kundig uitgelegd. Bedankt, Henri zandbergen

Satink Keukens | Border 9
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
28 okt - 2023 Marieke uit Swifterbant SUPER!

Wat ben ik geweldig geholpen door Tina! Kwaliteit en persoonlijkheid! Er word fijn meegedacht en ruim de tijd genomen om je droom keuken te…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 88 beoordelingen in de laatste 12 maanden.