Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Composiet aanrechtblad | Satink Keukens

Composiet keukenblad

Een aanrechtblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken en is daarnaast vaak het eerste wat opvalt wanneer u een keuken binnenstapt. Aangezien een keukenblad vaak dagelijks intensief wordt gebruikt, dient het tegen een stootje te kunnen en onderhoudsvriendelijk te zijn. Een aanrechtblad is daarnaast bepalend voor de sfeer en stijl van een keuken, waardoor de uitstraling van het blad ook een belangrijke rol speelt bij het uitkiezen ervan. Keukenbladen zijn er in allerlei materialen, kleuren en diktes, met elk hun eigen voor- en nadelen. Composiet is er bijvoorbeeld in veel verschillende kleuren en structuren, waardoor het materiaal geschikt is voor vrijwel alle keukenstijlen. Zo kan een composiet aanrechtblad bijvoorbeeld gecombineerd worden met een landelijke keuken, een moderne keuken of een klassieke keuken. Een composiet aanrechtblad geeft in ieder geval een luxe uitstraling aan de keuken!

Composiet keukenblad | Aanrechtbladen | Satink Keukens

Kenmerken van een composiet aanrechtblad

Composiet is een fabrieksmatig geproduceerd materiaal op basis van kwarts en is hét alternatief voor een werkblad van natuursteen. Een aantal composietkleuren geven de look van bijvoorbeeld marmer, beton of natuursteen. Doorgaans heeft een aanrechtblad van composiet een fijnkorrelige structuur met een redelijk constante kleur. Door de natuurlijke basisstoffen kunnen er echter kleine kleurverschillen en onevenredigheden te zien zijn. Tevens kunnen er als gevolg van het natuurlijke mengproces kleine pigmentvlekjes en hoogcontrast-contaminaties (donkere puntjes in een wit materiaal, of andersom) voorkomen.

Composiet aanrechtbladen zijn leverbaar met een glanzende (gepolijste) oppervlakte en met een matte lederstructuur (satin of suède). Een matte oppervlakte is relatief gezien wat meer open, waardoor vuil en vocht sneller het materiaal in kunnen dringen.

Satink Keukens | Keukenblad composiet

Voordelen en nadelen van een composiet keukenblad

Doordat de graniet- en kwartsstukken tegen elkaar worden geperst onder hoge druk, heeft een keukenblad van composiet een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen niet zomaar doordringen bij een gepolijste oppervlakte, wat maakt dat een composiet keukenblad erg hygiënisch is. Daarnaast is composiet een heel sterk materiaal, waardoor het aanrechtblad kras- én stootbestendig is. Tevens is een composiet aanrechtblad hittebestendig. Toch raden wij u aan om altijd een onderzetter te gebruiken. Hete pannen kunnen namelijk voor verkleuring in het hars van het aanrechtblad zorgen, welke er niet meer uit zullen gaan.

Sommige composietkleuren hebben in de oppervlakte oneffenheden door ingeperste glas- of spiegeldeeltjes. Hierdoor kan het dus zijn dat er oppervlakteputjes zichtbaar zijn. Dit gaat overigens zeker niet ten koste van de kwaliteit van het materiaal.

Gebruik en onderhoud van een composiet aanrechtblad

Een composiet aanrechtblad is erg onderhoudsvriendelijk. Wij adviseren u om het aanrechtblad na montage grondig te reinigen met water en een scheutje afwasmiddel. Droog het werkblad aansluitend met een katoenen vaatdoek. Om het aanrechtblad dagelijks schoon te maken raden wij aan om gebruik te maken van een vochtig doekje met eventueel een zacht schoonmaakmiddel. Wanneer u extra onderhoud wilt plegen, kunt u een speciaal onderhoudsmiddel bestellen om het werkblad intensiever te reinigen. Zeker wanneer u voor een composiet aanrechtblad met een matte oppervlakte heeft gekozen, is dit sterk aan te raden.

Aanrechtblad composiet | Satink Keukens

Vermijd verder in ieder geval het gebruik van groene zeep, oliën, was en, op gepolijste oppervlaktes, schuurmiddelen. Ook het contact met aceton, agressieve reinigingsmiddelen en producten met een pH-waarde onder de 4 of boven de 10 kunt u beter vermijden. Laat u bijvoorbeeld vet, olie, thee of rode wijn op het blad vallen? Zorg er dan voor dat u dit zo spoedig mogelijk verwijderd.

Composiet keukenblad kopen bij Satink Keukens

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van een composiet keukenblad voor uw keuken? Kom gerust eens langs in onze showroom! Maak vandaag nog een geheel vrijblijvende afspraak met één van onze keukenadviseurs. Zij geven u graag persoonlijk advies voor uw ideale keukenblad!

Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
9 apr - 2023 C uit Zwolle Kwaliteit, service en vakkenis!

Experts in keukens, kwaliteit van producten is hoog en service is top!

Satink Keukens | Border 9
8 apr - 2023 Marco uit Zutphen De verkoopervaring was heel positief

De verkoper Jay gaf veel informatie en luisterde goed naar onze wensen. Door zijn tips hebben wij een mooie keuken kunnen uitkiezen.

Satink Keukens | Border 10
13 maa - 2023 Kelly uit Dordrecht Erg tevreden met het eind resultaat…

Enorm tevreden met de service het professionele advies. Prachtige showroom mooie ruime keus.

Satink Keukens | Border 10
13 maa - 2023 Jacob Last uit GENEMUIDEN Goed

Goed

Satink Keukens | Border 10
27 feb - 2023 Jurjen uit Veendam Fantastisch

Wat een prachtige winkel met vakmensen die precies weten waar ze over praten. Zoveel mooie ideeën waar je zelf niet direct bij stilstaat. En…

Satink Keukens | Border 10
14 feb - 2023 Marieke uit Siegerswoude Professioneel, meedenkend en vriendelijk!

Zeer fijne en professionele medewerkers, welke meedenken en adviseren om tot de perfecte keuken te komen. Ook de mooie showroom helpt hierbij aan mee.…

Satink Keukens | Border 10
13 feb - 2023 Evelien uit Zwolle Heel goed professioneel bedrijf met meedenkende…

Wij zijn geholpen door Dennis. Hele fijne snelle communicatie en professioneel advies

Satink Keukens | Border 10
24 jan - 2023 Wilbert uit Dedemsvaart Top bedrijf

Verkoper die echt goed adviseert en weet waar hij over praat. Gewoon top

Satink Keukens | Border 10
16 jan - 2023 J. uit Zwolle Mooi opgezette zaak en vriendelijk/vakkundig personeel

Ruim opgezette showroom met een scala aan keus en mogelijkheden ... voor elk budget wel een keuken te realiseren!

Satink Keukens | Border 9
7 jan - 2023 Alfred riezebos uit Wilsum Goed en spontaan

Onze eerste blik was een dure zaak, maar dat viel achteraf wel mee . Onze verkoopster Rianka hielp ons overal mee en dacht ook…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.