Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Composiet aanrechtblad | Satink Keukens

Composiet keukenblad

Een aanrechtblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken en is daarnaast vaak het eerste wat opvalt wanneer u een keuken binnenstapt. Aangezien een keukenblad vaak dagelijks intensief wordt gebruikt, dient het tegen een stootje te kunnen en onderhoudsvriendelijk te zijn. Een aanrechtblad is daarnaast bepalend voor de sfeer en stijl van een keuken, waardoor de uitstraling van het blad ook een belangrijke rol speelt bij het uitkiezen ervan. Keukenbladen zijn er in allerlei materialen, kleuren en diktes, met elk hun eigen voor- en nadelen. Composiet is er bijvoorbeeld in veel verschillende kleuren en structuren, waardoor het materiaal geschikt is voor vrijwel alle keukenstijlen. Zo kan een composiet aanrechtblad bijvoorbeeld gecombineerd worden met een landelijke keuken, een moderne keuken of een klassieke keuken. Een composiet aanrechtblad geeft in ieder geval een luxe uitstraling aan de keuken!

Composiet keukenblad | Aanrechtbladen | Satink Keukens

Kenmerken van een composiet aanrechtblad

Composiet is een fabrieksmatig geproduceerd materiaal op basis van kwarts en is hét alternatief voor een werkblad van natuursteen. Een aantal composietkleuren geven de look van bijvoorbeeld marmer, beton of natuursteen. Doorgaans heeft een aanrechtblad van composiet een fijnkorrelige structuur met een redelijk constante kleur. Door de natuurlijke basisstoffen kunnen er echter kleine kleurverschillen en onevenredigheden te zien zijn. Tevens kunnen er als gevolg van het natuurlijke mengproces kleine pigmentvlekjes en hoogcontrast-contaminaties (donkere puntjes in een wit materiaal, of andersom) voorkomen.

Composiet aanrechtbladen zijn leverbaar met een glanzende (gepolijste) oppervlakte en met een matte lederstructuur (satin of suède). Een matte oppervlakte is relatief gezien wat meer open, waardoor vuil en vocht sneller het materiaal in kunnen dringen.

Satink Keukens | Keukenblad composiet

Voordelen en nadelen van een composiet keukenblad

Doordat de graniet- en kwartsstukken tegen elkaar worden geperst onder hoge druk, heeft een keukenblad van composiet een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen niet zomaar doordringen bij een gepolijste oppervlakte, wat maakt dat een composiet keukenblad erg hygiënisch is. Daarnaast is composiet een heel sterk materiaal, waardoor het aanrechtblad kras- én stootbestendig is. Tevens is een composiet aanrechtblad hittebestendig. Toch raden wij u aan om altijd een onderzetter te gebruiken. Hete pannen kunnen namelijk voor verkleuring in het hars van het aanrechtblad zorgen, welke er niet meer uit zullen gaan.

Sommige composietkleuren hebben in de oppervlakte oneffenheden door ingeperste glas- of spiegeldeeltjes. Hierdoor kan het dus zijn dat er oppervlakteputjes zichtbaar zijn. Dit gaat overigens zeker niet ten koste van de kwaliteit van het materiaal.

Gebruik en onderhoud van een composiet aanrechtblad

Een composiet aanrechtblad is erg onderhoudsvriendelijk. Wij adviseren u om het aanrechtblad na montage grondig te reinigen met water en een scheutje afwasmiddel. Droog het werkblad aansluitend met een katoenen vaatdoek. Om het aanrechtblad dagelijks schoon te maken raden wij aan om gebruik te maken van een vochtig doekje met eventueel een zacht schoonmaakmiddel. Wanneer u extra onderhoud wilt plegen, kunt u een speciaal onderhoudsmiddel bestellen om het werkblad intensiever te reinigen. Zeker wanneer u voor een composiet aanrechtblad met een matte oppervlakte heeft gekozen, is dit sterk aan te raden.

Aanrechtblad composiet | Satink Keukens

Vermijd verder in ieder geval het gebruik van groene zeep, oliën, was en, op gepolijste oppervlaktes, schuurmiddelen. Ook het contact met aceton, agressieve reinigingsmiddelen en producten met een pH-waarde onder de 4 of boven de 10 kunt u beter vermijden. Laat u bijvoorbeeld vet, olie, thee of rode wijn op het blad vallen? Zorg er dan voor dat u dit zo spoedig mogelijk verwijderd.

Composiet keukenblad kopen bij Satink Keukens

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van een composiet keukenblad voor uw keuken? Kom gerust eens langs in onze showroom! Maak vandaag nog een geheel vrijblijvende afspraak met één van onze keukenadviseurs. Zij geven u graag persoonlijk advies voor uw ideale keukenblad!

Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
7 jun - 2024 Ruben uit Zwolle Top!

We hebben wederom een prettig gesprek gehad met Dennis, met als uitkomst een keuken waar wij erg blij mee zijn! Ook de prijs is…

Satink Keukens | Border 9
27 maa - 2024 Dinand en Marry Stegeman uit Twello Dennis=prettig, persoonlijk, deskundig, professioneel. Satink=zeer aansprekende…

Het contact met Satink Zwolle kwam tot stand op advies van Van Norel Bouwbedrijf, dat de nieuwbouw van ons appartement binnen het Duo Nova-project…

Satink Keukens | Border 10
19 mei - 2024 Jacob uit Leeuwarden Prachtige showroom en deskundig advies

Afgelopen weekend hebben mijn vrouw en ik voor onze nieuwbouwwoning een fantastische Siematic SLX keuken gekocht bij Satink. We zijn tijdens onze twee verkoopgesprekken…

Satink Keukens | Border 10
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
15 maa - 2024 James C.N. uit Almere Bij Satink druipt de ervaring in…

Zeer hulpvaardig en super meedenkend met ons als klant. Geen verkoop verhaal maar eerlijk en aan ons de keus latend. Geweldig bedrijf en een…

Satink Keukens | Border 9
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 A. de Haan uit Twello Prima, deskundig advies door Dennis

Samen met Dennis en mijn vrouw een prachtig keukenplan ontwikkeld. Zijn er erg blij mee.

Satink Keukens | Border 9
25 mei - 2024 a wakker uit Urk Meneer bleef rustig toen ik zei…

prima! feedback voor meneer is: opletten om geen verbasteringen te gebruiken.

Satink Keukens | Border 8
22 okt - 2023 Paul uit Gorssel perfect !

Zeer prettige besprekingen en goed advies.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 88 beoordelingen in de laatste 12 maanden.