Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Composiet aanrechtblad | Satink Keukens

Composiet keukenblad

Een aanrechtblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken en is daarnaast vaak het eerste wat opvalt wanneer u een keuken binnenstapt. Aangezien een keukenblad vaak dagelijks intensief wordt gebruikt, dient het tegen een stootje te kunnen en onderhoudsvriendelijk te zijn. Een aanrechtblad is daarnaast bepalend voor de sfeer en stijl van een keuken, waardoor de uitstraling van het blad ook een belangrijke rol speelt bij het uitkiezen ervan. Keukenbladen zijn er in allerlei materialen, kleuren en diktes, met elk hun eigen voor- en nadelen. Composiet is er bijvoorbeeld in veel verschillende kleuren en structuren, waardoor het materiaal geschikt is voor vrijwel alle keukenstijlen. Zo kan een composiet aanrechtblad bijvoorbeeld gecombineerd worden met een landelijke keuken, een moderne keuken of een klassieke keuken. Een composiet aanrechtblad geeft in ieder geval een luxe uitstraling aan de keuken!

Composiet keukenblad | Aanrechtbladen | Satink Keukens

Kenmerken van een composiet aanrechtblad

Composiet is een fabrieksmatig geproduceerd materiaal op basis van kwarts en is hét alternatief voor een werkblad van natuursteen. Een aantal composietkleuren geven de look van bijvoorbeeld marmer, beton of natuursteen. Doorgaans heeft een aanrechtblad van composiet een fijnkorrelige structuur met een redelijk constante kleur. Door de natuurlijke basisstoffen kunnen er echter kleine kleurverschillen en onevenredigheden te zien zijn. Tevens kunnen er als gevolg van het natuurlijke mengproces kleine pigmentvlekjes en hoogcontrast-contaminaties (donkere puntjes in een wit materiaal, of andersom) voorkomen.

Composiet aanrechtbladen zijn leverbaar met een glanzende (gepolijste) oppervlakte en met een matte lederstructuur (satin of suède). Een matte oppervlakte is relatief gezien wat meer open, waardoor vuil en vocht sneller het materiaal in kunnen dringen.

Satink Keukens | Keukenblad composiet

Voordelen en nadelen van een composiet keukenblad

Doordat de graniet- en kwartsstukken tegen elkaar worden geperst onder hoge druk, heeft een keukenblad van composiet een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen schadelijke stoffen niet zomaar doordringen bij een gepolijste oppervlakte, wat maakt dat een composiet keukenblad erg hygiënisch is. Daarnaast is composiet een heel sterk materiaal, waardoor het aanrechtblad kras- én stootbestendig is. Tevens is een composiet aanrechtblad hittebestendig. Toch raden wij u aan om altijd een onderzetter te gebruiken. Hete pannen kunnen namelijk voor verkleuring in het hars van het aanrechtblad zorgen, welke er niet meer uit zullen gaan.

Sommige composietkleuren hebben in de oppervlakte oneffenheden door ingeperste glas- of spiegeldeeltjes. Hierdoor kan het dus zijn dat er oppervlakteputjes zichtbaar zijn. Dit gaat overigens zeker niet ten koste van de kwaliteit van het materiaal.

Gebruik en onderhoud van een composiet aanrechtblad

Een composiet aanrechtblad is erg onderhoudsvriendelijk. Wij adviseren u om het aanrechtblad na montage grondig te reinigen met water en een scheutje afwasmiddel. Droog het werkblad aansluitend met een katoenen vaatdoek. Om het aanrechtblad dagelijks schoon te maken raden wij aan om gebruik te maken van een vochtig doekje met eventueel een zacht schoonmaakmiddel. Wanneer u extra onderhoud wilt plegen, kunt u een speciaal onderhoudsmiddel bestellen om het werkblad intensiever te reinigen. Zeker wanneer u voor een composiet aanrechtblad met een matte oppervlakte heeft gekozen, is dit sterk aan te raden.

Aanrechtblad composiet | Satink Keukens

Vermijd verder in ieder geval het gebruik van groene zeep, oliën, was en, op gepolijste oppervlaktes, schuurmiddelen. Ook het contact met aceton, agressieve reinigingsmiddelen en producten met een pH-waarde onder de 4 of boven de 10 kunt u beter vermijden. Laat u bijvoorbeeld vet, olie, thee of rode wijn op het blad vallen? Zorg er dan voor dat u dit zo spoedig mogelijk verwijderd.

Composiet keukenblad kopen bij Satink Keukens

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van een composiet keukenblad voor uw keuken? Kom gerust eens langs in onze showroom! Maak vandaag nog een geheel vrijblijvende afspraak met één van onze keukenadviseurs. Zij geven u graag persoonlijk advies voor uw ideale keukenblad!

Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
23 jul - 2023 René uit Zwolle Voelde ons gehoord

Snel, prettig en accuraat.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.