Eiland keukens

Geef uw keuken een boost in exclusiviteit én maak hem tegelijkertijd praktischer met een keukeneiland!

Design eiland keuken | Poggenpohl

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

Een eilandkeuken is niet alleen praktisch, maar straalt ook luxe uit. Het is niet voor niets dat veel mensen over een kookeiland beginnen als zij hun droomkeuken omschrijven. Dankzij dit onderdeel wordt koken een stuk gemakkelijker en bovendien voegt het ook een stukje gezelligheid aan de keuken toe. Er kan namelijk ook gemakkelijk aan het eiland gezeten worden, waardoor de keuken ineens een stuk levendiger wordt. Een eilandkeuken wordt daarom ook vaak toegepast als woonkeuken, waarbij de woonkamer en de keuken zich in één ruimte bevinden.

De vele mogelijkheden van een eilandkeuken

Een eiland kan binnen vrijwel iedere keukenstijl toegepast worden. Vaak zien we het onderdeel terug binnen moderne keukens, maar ook bij andere keukenstijlen zorgt de toepassing van een eiland voor een open en praktische opstelling. Het keukeneiland kan volledig aangepast worden aan de stijl van uw nieuwe keuken en vaak is het ook mogelijk om een eiland toe te passen binnen een bestaande keukenopstelling. Het onderstaande ontwerp is een mooi voorbeeld van een eiland met meerdere functies. Zoals u kunt zien kan er aan dit eiland gezeten worden, maar kunnen de voorbereidingen voor het koken van een maaltijd bijvoorbeeld ook aan het eiland gedaan worden.

Landelijke eiland keuken van Salvani

Is uw keuken geschikt voor een kookeiland?

Om uw keuken van een eiland te voorzien moet er natuurlijk wel genoeg ruimte aanwezig zijn. Dit is dan ook de belangrijkste voorwaarde voor een kookeiland. Als vuistregel moet u rekening houden met de grootte van het eiland en daar omheen aan alle zijden een vrije loopruimte van 100 tot 120 centimeter. Mocht deze ruimte niet aanwezig zijn, dan zou u ervoor kunnen kiezen om het eiland bijvoorbeeld aan een zijde aan te laten sluiten aan de muur of aan de rest van de keuken. Op deze manier ontstaat er een soort ‘schiereiland’.

Uw eigen eilandkeuken ontwerpen

De adviseurs van Satink Keukens & Badkamers zijn op de hoogte van de laatste trends en mogelijkheden. Zij kunnen u dan ook uitstekend ondersteunen bij het maken van de keuzes die gaan bepalen hoe uw uiteindelijke keuken eruit zal komen te zien. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan u denkt! Kom daarom eens langs in onze showroom en laat u inspireren. Hier vindt u diverse keukenopstellingen met eiland en kunnen wij ook gratis en vrijblijvend een 3D-tekening voor u maken. Wilt u er zeker van zijn dat onze adviseurs alle tijd voor u hebben? Maak dan gemakkelijk telefonisch een afspraak of via het contactformulier op onze website.

Bekijk meer Eiland keukens