Eiland keukens

Geef uw keuken een boost in exclusiviteit én maak hem tegelijkertijd praktischer met een keukeneiland!

Design eiland keuken | Poggenpohl

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

Eiland keukens zijn voor veel mensen een droom die werkelijkheid wordt. Een keukeneiland zorgt niet alleen voor een moderne en exclusieve uitstraling van uw keuken, maar creëert ook een plek waar zeer praktisch gekookt kan worden. Door de keukenopstelling slim in te richten worden eiland keukens een plaats in huis waar lekker gekookt wordt én waar gezelligheid ontstaat. Het keukeneiland kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het meest gezien is de toepassing om er een heus kookeiland van te maken, maar andere toepassingen zoals een zitgedeelte of zelfs een combinatie hiervan is mogelijk!

Een eiland keuken in uw stijl

Er wordt weleens gedacht dat een keukeneiland alleen goed past in een moderne keuken. Echter leent het keukeneiland zich voor bijna alle keukenstijlen. Door het eiland vakkundig te integreren in de stijl van de rest van de keuken, gaat deze volledig op in het ontwerp.

Een voorbeeld hiervan is de onderstaande keuken. Dit is een houten landelijke keuken voorzien van een keukeneiland die wordt gebruikt om eten aan klaar te maken en tegelijkertijd dienst doet als plaats waar gegeten kan worden.

Landelijke eiland keuken van Salvani

Test of uw keuken zich leent voor een keukeneiland

U kunt op een eenvoudige manier berekenen of de ruimte van uw keuken geschikt is voor een keukeneiland of kookeiland. Dit doet u door vanaf elke zijde van de ruimte de dimensies van het vloeroppervlak te op te meten. Tussen alle zijden (dit kunnen zowel muren als het keukenblok zijn) dient er een loopruimte van 100cm. tot 120cm. over te blijven.

Wanneer de ruimte die overblijft voor een kookeiland niet groot genoeg is, is er nog de mogelijkheid om een schiereiland te plaatsen. Een schiereiland is een keukeneiland die aan één zijde gekoppeld is aan de rest van de keuken of een wand.

Plan een afspraak in

Bent u benieuwd of een eiland keuken bij u thuis zou passen? Een ervaren keukenadviseur van Satink Keukens & Badkamers kan u assisteren bij het realiseren van uw droomkeuken! Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek middels ons contactformulier! Vanzelfsprekend bent u ook van harte welkom om de eiland keukens te bewonderen die in onze showroom staan!

Bekijk meer Eiland keukens