Houten keukens

Hout geeft een keuken een warme, gezellige uitstraling. Houten keukens kunnen volledig van hout zijn of slechts houten elementen bevatten.

Houten keukens van Satink Zwolle

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

Het gebruik van hout geeft een keuken al snel een warme, gezellige en soms ook nostalgische look. Een houten keuken is echter net als iedere andere keuken uit te rusten met de nieuwste snufjes op technologisch gebied. Op deze manier combineert u het beste van twee werelden in uw nieuwe keuken en geniet u van de warme uitstraling van het houten materiaal en kookt u tegelijkertijd met de nieuwste apparatuur die u het leven een stuk gemakkelijker maakt.

Een houten keuken kan op veel verschillende manieren vormgegeven worden en het gebruik van hout is dan ook geen opzichzelfstaande stijl. Zo kan hout gebruikt worden binnen een moderne strakke keuken, maar ook bij een landelijke keuken met veel versieringen. Het materiaal is zo veelzijdig dat het eigenlijk in iedere keuken toegepast kan worden.

Houten keuken | Salvani

Enkele voordelen van hout in uw keuken

Hout heeft daardoor een streepje voor op andere materialen die vaak worden gebruikt in keukens. Het is namelijk een super bewerkbaar materiaal dat gemakkelijk afgewerkt kan worden op een manier die u voor ogen heeft. Bijkomend voordeel is dat beschadigingen gemakkelijk bijgewerkt kunnen worden, waardoor houten keukens jaren later nog altijd hun sprankeling behouden. Als natuurlijk materiaal is hout gewend aan wisselende omstandigheden en als u het goed behandelt, gaat het materiaal moeiteloos jaren mee.

Houten elementen

Bij het samenstellen van uw droomkeuken hoeft u natuurlijk niet voor een volledig in hout uitgevoerde keuken te kiezen. Het is namelijk ook zeer goed mogelijk om alleen het werkblad of andere elementen in hout uit te laten voeren. Door hout bijvoorbeeld te combineren met natuursteen kunt u gemakkelijk tot een robuuste look komen. Ook is het een mogelijk om enkel de fronten van uw keuken of andere elementen in hout uit te laten voeren.

Houten keuken met eiland

Houtdesign of echt hout?

Er bestaan ook materialen die eruitzien en aanvoelen als echt hout, maar in werkelijkheid gemaakt zijn van een ander materiaal. Het voordeel van deze materialen is dat deze veel minder onderhoudsgevoelig zijn. Dit betekent dat u kunt genieten van de uitstraling van hout in uw keuken, zonder dat u het materiaal regelmatig hoeft te onderhouden. Materiaal met houtlook kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk toepassen in een moderne keuken, die vooral strak en functioneel moet zijn. In onze showroom kunt u gemakkelijk het verschil tussen de verschillende materialen ervaren.

Uw houten keuken ontwerpen

Bij Satink Keukens & Badkamers in Zwolle adviseren wij u graag vrijblijvend met betrekking tot uw nieuwe droomkeuken. Omdat de mogelijkheden bij een houten keuken enorm zijn, is goed advies eigenlijk altijd onontbeerlijk. De adviseurs van Satink hebben veel ervaring met de verschillende mogelijkheden op het gebied van materialen en opstellingen en zijn ook op de hoogte van de nieuwste technieken op het gebied van keukenapparatuur. Aan de hand van een gratis 3D-tekening maken zij van uw droomkeuken werkelijkheid.

U kunt contact opnemen met Satink voor een oriëntatiegesprek. Dit gesprek is vrijblijvend en hierbij kan een gratis 3D-tekening gemaakt worden waarin uw wensen worden gecombineerd. Tijdens onze openingstijden kunt u bellen naar 038 – 454 2975, maar u kunt ook online contact opnemen. Zonder afspraak kunt u natuurlijk ook gewoon onze showroom bezoeken!

Bekijk meer Houten keukens