Houten keukens

Hout geeft een keuken een warme, gezellige uitstraling. Houten keukens kunnen volledig van hout zijn of slechts houten elementen bevatten.

Houten keukens van Satink Zwolle

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

Hout geeft als geen ander materiaal de keukenruimte een gezellige, warme en nostalgische uitstraling. Daarbij is het mogelijk om de houten keuken te voorzien van de nieuwste trends en de modernste inbouwapparatuur. Dit, zonder afbreuk te doen aan de eerder genoemde warme uitstraling. Op deze manier heeft u het beste van beide werelden in huis: een keuken die u dat warme gevoel geeft en daarmee de gezelligste plek van het huis is én de gemakken van het koken met de modernste apparatuur.

Een houten keuken is geen op zichzelf kenmerkende stijl. Zo wordt dit type keuken altijd gecombineerd met een andere keukenstijl. Denk bijvoorbeeld aan moderne houten keukens en landelijke houten keukens. Eigenlijk is elk type keuken wel uit te voeren met houten materialen, of dit nu de complete keuken is of dat er slechts gebruik wordt gemaakt van houten elementen in de keuken.

Houten keuken | Salvani

Voordelen van houten keukens

Houten keukens hebben een aantal voordelen ten opzichte van keukens die uit een ander materiaal zijn vervaardigd. Zo is hout als materiaal heel bewerkbaar en kan het zodoende in iedere gewenste vorm en afwerking gerealiseerd worden. Daarbij is het bij beschadiging eveneens een stuk eenvoudiger te herstellen. Tot slot blijft een houten keuken jarenlang mooi. Hout is namelijk een natuurproduct dat uit zichzelf bijvoorbeeld al bestand is tegen wind, hagel, regen en andere schadelijke invloeden. Met de juiste behandeling worden deze eigenschappen versterkt en bent u verzekerd van een houten keuken die langer mooi blijft dan keukens van andere materialen.

Gedeeltelijke houten keuken

Naast dat een keuken volledig kan worden gerealiseerd van houten materialen, is het ook mogelijk om de keuken slechts te voorzien van houten elementen. Denk aan het gebruik van een houten werkblad, houten fronten en andere houten accenten. Vaak geeft dit een exclusieve uitstraling aan de keuken. Uiteraard is het ook mogelijk om houten keukens juist te voorzien van accenten die zijn vervaardigd uit andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan de fraaie combinatie van een houten keuken met een natuurstenen werkblad.

Houten keuken met eiland

Houten keukens met écht of design hout

In een houten keuken kan er worden gekozen voor echt hout of voor materiaal met een houten design. Beide materialen zijn te gebruiken in ieder type keuken, maar het materiaal met een houten design wordt vaker gebruikt in keukens met een moderne uitstraling.

Het design hout (kunstmatig materiaal) kan worden uitgevoerd in diverse designs, net zoals echt hout. Denk aan het donker gekleurde eikenhout, steigerhout of kersenhout dat niet van echt te onderscheiden is. Mocht u zelf het verschil willen ervaren, dan bent u uiteraard van harte welkom in onze showroom.

Houten keuken ontwerpen met een adviseur

Het ontwerpen van een houten keuken is doorgaans maatwerk, waarbij er een hoop keuzes gemaakt dienen te worden. Onze adviseurs informeren u graag over de mogelijkheden en de gevolgen van iedere keuze. Zo zijn bij houten keukens de materiaalkeuze, opstelling en apparatuur sterk van invloed op de prijs. Wij helpen u graag met het maken van de keuzes die het best bij u passen, zodat we gezamenlijk de houten keuken ontwerpen waar u van droomt!

Wil u contact opnemen voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek, waarin wij een 3D-tekening maken van uw nieuwe keuken? Bel tijdens openingstijden gerust naar onze showroom op het telefoonnummer 038 – 454 2975 of neem online contact met ons op. Uiteraard staat het u ook vrij om zonder afspraak onze showroom binnen te lopen!

Bekijk meer Houten keukens