Landelijke keukens

Landelijke keukens zijn vooral door hun knusse en warme uitstraling erg populair in Nederland. Een bijkomend voordeel is dat er enorm veel keuzemogelijkheden zijn op het gebied van detail en afwerking. Hierdoor kunt u deze keukensoort helemaal naar uw eigen zin ontwerpen!

Landelijke keukens | Keuken inspiratie

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

Landelijke keukens kenmerken zich door een warme en knusse uitstraling. Een typische keuken in deze stijl, is een keuken met een nostalgisch tintje, waarbij iedereen zich thuis kan voelen. Het is dan ook niet voor niets een van de meest populaire keukenstijlen uit ons assortiment.

Hoe ziet een landelijke keuken eruit

Kenmerkend voor landelijke keukens is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen en de robuuste verwerking daarvan. In deze keukens mogen alle tierelantijntjes gezien worden. Potten, pannen, kookboeken, alles kunt u kwijt in meerdere open kastjes. Daarnaast heeft een dergelijke keuken vaak een betegelde achterwand, een extra dik werkblad van steen of hout en een grote schouw boven het fornuis. Op het vrijstaande fornuis heeft u alle ruimte om heerlijk bourgondisch te koken.

Klassieke landelijke keuken

De natuurlijke materialen die in een landelijke keuken verwerkt worden kunnen goed gecombineerd worden met warme kleuren als zand en bruin, maar bijvoorbeeld ook met grijs. Bovendien kunt u door de vele details in deze keuken zelf beïnvloeden welke uitstraling de keuken krijgt. De keuken krijgt bijvoorbeeld een ultieme nostalgische uitstraling wanneer u de natuurlijke materialen sierlijk laat afwerken. Kiest u daarentegen voor strakkere lijnen met weinig details, dan krijgt de keuken een meer moderne uitstraling.

Uw landelijke keuken ontwerpen

Deze veelzijdige keukenstijl maakt het mogelijk om uw nieuwe keuken geheel naar eigen inzicht en budget samen te stellen. Van een bescheiden houten keuken, tot een rijkelijk versierde keuken, binnen ieder budget zijn er mogelijkheden. Onze adviseurs kunnen u helpen om uw droomkeuken vorm te geven. Kom langs in onze showroom en laat u inspireren. Hier kunt u op uw gemak alle keukenstijlen bekijken en kunnen wij een gratis en vrijblijvende tekening voor u maken.

Om een afspraak in te plannen voor een vrijblijvend (oriënterend) gesprek met een van onze adviseurs kunt u tijdens onze openingstijden telefonisch contact opnemen via 038 – 454 2975. Tevens kunt u contact opnemen via ons online contactformulier, wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bekijk meer Landelijke keukens