Woonkeuken

Wilt u een keuken die niet alleen bedoeld is om in te koken, maar waar men ook gezellig samenkomt en ontspant? Dan is een woonkeuken uw ideale keuken!

Woonkeukens van Satink Zwolle

Showroomafspraak maken Zelf uw keuken ontwerpen

De keuken is vaak al lang geen ruimte meer waar alleen wordt gekookt, maar een ruimte die geïntegreerd is in de totaalbeleving van de woning. Vaak verlangt men naar een gezellige plek waar niet alleen gekookt kan worden, maar waar men als gezin kan leven, waar familie kan worden uitgenodigd en waar gezellig met vrienden kan worden gegeten en gekletst. Bij Satink Keukens & Badkamers in Zwolle vindt u dit soort woonkeukens.

Bepalende elementen voor een woonkeuken

Bij een woonkeuken lopen de woonkamer en de keuken vaak in elkaar over en wordt de keuken een belangrijk onderdeel van de centrale plek in huis. Hiervoor moet er in de keuken wel genoeg ruimte zijn om te kunnen ‘leven’ en dit betekent dat een woonkeuken vaak een wat grotere keuken is. Een keukeneiland is daarnaast een essentieel onderdeel van dit soort keukens, aangezien deze multifunctionele eilanden niet alleen geschikt zijn om te koken, maar deze vaak ook als bar, eettafel of een combinatie van dit alles kunnen worden gebruikt.

Het is goed om te weten dat een woonkeuken in iedere gewenste keukenstijl kan worden gerealiseerd. Op deze manier wordt het bijvoorbeeld mogelijk om de stijl van de woonkamer volledig door te trekken in de stijl van de keuken. Wilt u juist een contrast creëren tussen de keukenruimte en de woonruimte, dan kunt u natuurlijk ook voor twee totaal verschillende stijlen kiezen. Met behulp van onze online KeukenCreator kunt u de verschillende stijlen alvast naar hartenlust uitproberen. Ter inspiratie lichten wij hieronder alvast enkele woonkeukens in verschillende stijlen voor u uit.

De gezellige houten woonkeuken

Houten elementen zijn bij uitstek geschikt om een gezellige en knusse uitstraling te creëren binnen uw nieuwe woonkeuken. Een extra voordeel is dat hout gemakkelijk combineert met andere natuurlijke materialen zoals natuursteen. In het onderstaande voorbeeld is gekozen voor een knusse, maar moderne uitstraling. Deze look is bereikt door de verschillende elementen strak te houden. Het kookeiland is bovendien uitermate geschikt om eerst aan te koken en daarna gezellig samen te eten.

Gezellige houten woonkeuken

De kleine woonkeuken

Klein maar fijn geldt ook voor kleine woonkeukens, mits deze op een juiste wijze zijn ingericht. Door slim gebruik te maken van de ruimte, is het mogelijk om ook van een kleine keuken een ruimte te creëren om te koken, gezellig samen te komen en te genieten van het eten aan de bar. Kijk maar eens naar de onderstaande afbeelding.

Moderne kleine woonkeuken

De woonkeuken met eettafel

Ruimte besparen én extra gezelligheid creëren kan door een eettafel te integreren in uw woonkeuken. Niets is gezelliger dan koken in gezelschap, toch? Op de onderstaande afbeelding ziet u dat een kookeiland gecombineerd wordt met een eettafel, waardoor een echte woonkeuken is ontstaan.

Woonkeuken met eettafel

Uw nieuwe keuken ontwerpen samen met Satink

Bij Satink nemen we graag alle tijd om samen met u de keuken te ontwerpen die u voor ogen heeft. Hier kunt u thuis alvast mee beginnen door gebruik te maken van onze KeukenCreator, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom in Zwolle. Hier kunt u op uw gemak inspiratie op doen aan de hand van onze showroomkeukens en kunt u samen met een keukenadviseur uw nieuwe keuken uitdenken. Wij kunnen dan ook gelijk een gratis en vrijblijvende 3D-tekening voor u maken.

Bekijk meer Woonkeuken