Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Donkere concept130 eilandkeuken | Satink Keukens

5 veel voorkomende keukenopstellingen bij onze klanten

07-06-2024

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe keuken, maar weet je nog niet welke keukenopstelling goed past bij jouw keukenruimte? Maak je dan zeker géén zorgen want in deze blog delen wij 5 keukenopstellingen van keukens die wij vaak voor onze klanten mogen realiseren. Ook vertellen wij graag waarom juist deze keukenopstellingen zo populair zijn en in wat voor soort keukenruimtes deze goed passen. Benieuwd naar de opstellingen? Lees dan snel verder!

De favoriete keukenopstellingen van onze klanten

Om maar met de deur in huis te vallen, de 5 veel gekozen keukenopstellingen door onze klanten die wij in deze blog zullen behandelen zijn: rechte keuken, hoekkeuken, parallel keuken, U-keuken en eiland keuken.

Rechte keuken

Een erg populaire keukenopstelling, de ultieme basisopstelling én toepasbaar in vrijwel iedere keukenruimte. Dan hebben we het natuurlijk over de rechte keuken! Bij deze keukenopstelling wordt de keuken tegen één keukenwand geplaatst, waardoor de keuken niet zo veel ruimte in beslag neemt en dus erg geschikt is voor kleinere keukenruimtes. Daarnaast is een keuken in deze opstelling ook erg mooi in een grotere keukenruimte zo blijft de ruimte namelijk open en overzichtelijk, net als bij de hierbij afgebeelde Systemat keuken.

Rechte grijze Systemat keuken | Satink Keukens

Parallel keuken

Bij deze keukenopstelling zijn er twee rechte keukens tegenover elkaar elk aan een keukenwand bevestigd. De opstelling is uitermate geschikt voor wanneer je een lange, smalle keukenruimte hebt en opzoek bent naar net iets meer opberg- en werkruimte dan dat je bij één rechte keuken zou krijgen. Heb je dus een brede gang van de eetkamer naar de woonkamer en weet je niet zo goed wat je met deze ruimte moet doen? Dan is de parallel keuken wellicht wel dé keuken voor jou! Hou er wel rekening mee dat de ruimte tussen de twee keukenblokken voldoende groot moet blijven om goed de kastjes te kunnen openen en er doorheen te lopen.

SieMatic PURE parallel keuken | Satink Keukens

Hoekkeuken

En dan nu de populairste opstelling van Nederland: de hoekkeuken. Deze opstelling is eigenlijk een rechte keuken met nog een extra hoek eraan. Hierdoor worden keukens in deze opstelling ook wel L-keukens genoemd. Tevens is de keuken in bijna iedere ruimte te realiseren door de handige indeling. Maar wat maakt deze keuken nou dé populairste opstelling van Nederland? Deze keuken biedt door de L-vormige hoek net dat extra beetje meer opberg- en werkruimte dan dat je in een rechte keuken hebt. Een prachtig voorbeeld van een L-vormige keuken is de hieronder afgebeelde SieMatic CLASSIC keuken.

SieMatic Classic hoekkeuken | Satink Keukens

U-keuken

Bij een keuken met 3 aaneengesloten keukenmeubelen in U-vorm heb je al jouw keukenbenodigdheden direct binnen handbereik. Dit is één van de redenen waarom de U-keuken ook bij veel van onze klanten tot hun favorieten behoort. Een grote of kleine beschikbare keukenruimte maakt bij deze opstelling niet uit, U-keukens zijn namelijk te creëren in allerlei formaten! Wist je overigens al dat je bij een grote U-keuken ook zelfs een eettafel in het midden kunt plaatsen, zo maak je van jouw U-keuken een gezellige woonkeuken.

Witte U-keuken | Satink Keukens

Eiland keuken

Voor velen dé keuken van hun dromen, dan hebben we het natuurlijk over een eiland keuken. Doordat keukens in deze opstelling een exclusieve uitstraling hebben is het bij velen die er de ruimte voor hebben de favoriete opstelling. Bij Satink Keukens zijn wij experts in eiland keukens en hebben wij voor ieder budget een passende Eiland keuken!

Donker grijze eiland keuken | Satink Keukens

Stel al je vragen aan een expert

Misschien heb je na het lezen van deze blog toch nog een aantal vragen over deze opstellingen. Je bent natuurlijk altijd welkom om eens onze showroom in Zwolle binnen te lopen om jouw vragen aan één van onze keukenspecialisten te stellen. Wil je er zeker van zijn dat onze adviseur voldoende tijd heeft om al jouw vragen te beantwoorden? Maak dan gerust een vrijblijvende showroomafspraak.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
22 okt - 2023 Paul uit Gorssel perfect !

Zeer prettige besprekingen en goed advies.

Satink Keukens | Border 10
25 nov - 2023 Marianne uit Hattem Fantastische ervaring

Als je op zoek bent naar een keuken dan zeker bij Satink gaan kijken. Niet alleen prachtige keukens daar, ook fantastische personeel die meedenken…

Satink Keukens | Border 10
22 apr - 2024 Willem uit Urk Geweldig

Onze keuken gekocht bij Satink Zwolle en in een woord geweldig. Mega goed geholpen door Tina met vanalles. Elke vraag konden we stellen en…

Satink Keukens | Border 10
23 maa - 2024 Marianne en Marcel Buijsse-van Tilburg uit Tollebeek Prima advies!

Wij zijn zeer prettig geholpen bij Satink. Meedenkend, goed advies en tot een mooi resultaat gekomen.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
18 dec - 2023 Harry en Joke uit Vriescheloo de medewerker heeft ons op een…

Na een gastvrije ontvangst nam hij alle tijd om de verschillende mogelijkheden te laten zien en hij deed dat op een bijzonder aangename manier,…

Satink Keukens | Border 10
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 88 beoordelingen in de laatste 12 maanden.