Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Afzuigsystemen in de keuken: welke mogelijkheden zijn er?

17-07-2021

Techniek staat nooit stil. Ook niet in de keukenwereld. Fabrikanten van keukenapparatuur blijven hun producten continu doorontwikkelen op het gebied van design, maar ook op technisch vlak. Hierdoor wordt het aanbod alleen maar groter en groter, waardoor we snappen dat het soms lastig kan zijn om een keuze te kunnen maken. Nieuwe technologieën en mogelijkheden zien we ook terug in afzuigsystemen. Heb jij nog geen duidelijk beeld van welke afzuigsystemen er tegenwoordig op de markt zijn? Wij lichten er graag enkele voor je uit!

De traditionele en diagonale afzuigkap

Een afzuigsysteem die we allemaal wel kennen is de traditionele afzuigkap. Deze afzuigkap wordt gemonteerd aan de wand en aan het plafond, of in het geval van een kookeiland alleen aan het plafond. Een traditionele afzuigkap is tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een RVS afzuigkap, maar ook voor een glazen afzuigkap. Daarnaast kun je ook kiezen voor een diagonale afzuigkap. Dit type afzuigkap hangt niet horizontaal boven de kookplaat, maar loopt schuin naar boven. Hierdoor is de kans dat je jouw hoofd aan de afzuigkap stoot een stuk minder groot! Ook qua design zijn er verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een vierkante zilveren afzuigkap, of stap af van het traditionele en kies voor een moderne, ronde zwarte afzuigkap.

Diagonale afzuigkap | Satink Keukens

Plafondunit afzuigkap

Beschikt jouw keuken over een kookeiland en wil je het liefste vrij zicht in de keuken behouden? Dan biedt een plafondunit afzuigkap de oplossing. De afzuiging wordt hierbij in het plafond gebouwd, wat zorgt voor een nette en ruimtelijke afwerking van de keuken. Naast dat dit type afzuigkap minder opvallend is, maakt deze over het algemeen ook minder geluid dan een traditionele afzuigkap. De afzuigkap op laten gaan in het geheel? Kies dan voor een plafondunit in dezelfde kleur als het plafond!

Plafondunit afzuigsysteem Novy | Satink Keukens

Kookplaat met geïntegreerde afzuiging

Een afzuigsysteem dat we de laatste jaren steeds vaker voorbij zien komen, is de kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Hierbij is het afzuigsysteem volledig verwerkt in de kookplaat of in het keukenblad. Dampen en geurtjes die vrijkomen tijdens het koken worden niet omhoog gezogen, maar worden direct naar onderen gezogen in de afzuiging. Een groot voordeel van een kookplaat met geïntegreerde afzuiging is dat de keuken open en ruimtelijk blijft, omdat er geen afzuigkap in het zicht hangt. Bovendien kan een kookplaat met afzuiging overal geplaatst worden, waardoor je vrijheid behoudt in het ontwerp van de keuken.

Kookplaat met geïntegreerde afzuiging | Gaggenau | Satink Keukens

Een hanglamp als afzuigkap

Houd jij van design in de keuken? Dan is een hanglamp als afzuigkap wellicht dé perfecte keuze voor jou. De afzuigkap is in dit geval ontworpen als een zwevende hanglamp die boven de kookplaat wordt bevestigd. Hiermee creëer je een echte eyecatcher in de keuken en bovendien ziet dit er een stuk moderner uit dan een plafondunit of traditionele afzuigkap. Dit type afzuigsysteem is alleen geschikt voor recirculatie en beschikt over de nieuwste innovaties. Daarnaast is de hanglamp afzuigkap verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waardoor er altijd wel een te vinden is die bij jouw keuken past.

Novy designlamp afzuigkap | Satink Keukens

Afzuigsystemen bij Satink Keukens

Ben je op zoek naar een nieuw afzuigsysteem voor in de keuken? Bij Satink Keukens hebben we een ruim aanbod aan afzuigsystemen van diverse merken, waaronder AEG, BORA, Siemens en Novy. Benieuwd naar de mogelijkheden of wens je graag meer informatie over de beschikbare opties? Kom dan gerust langs in onze showroom. Onze professionele keukenadviseurs adviseren je graag over welk afzuigsysteem het beste past bij jouw wensen en eisen! Loop gerust eens bij ons langs of maak een showroomafspraak via onderstaande knop.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
13 jan - 2024 A. de Haan uit Twello Prima, deskundig advies door Dennis

Samen met Dennis en mijn vrouw een prachtig keukenplan ontwikkeld. Zijn er erg blij mee.

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
15 maa - 2024 James C.N. uit Almere Bij Satink druipt de ervaring in…

Zeer hulpvaardig en super meedenkend met ons als klant. Geen verkoop verhaal maar eerlijk en aan ons de keus latend. Geweldig bedrijf en een…

Satink Keukens | Border 9
28 okt - 2023 Gea uit Blaricum in 3 uur heel prettig bij…

Vanaf de hartelijke ontvangst tot het vertrek een fijne ervaring. Dennis dacht met ons mee en heeft op een rustige , ter zake deskundige…

Satink Keukens | Border 9
23 jun - 2023 Bart uit Zwolle Zeer veel tijd voor ons genomen…

Fred heeft heel veel tijd genomen om ons te helpen met het samenstellen van de keuken voor ons nieuwbouwhuis. Hij heeft goed meegedacht met…

Satink Keukens | Border 9
30 sep - 2023 Fam. Stenekes uit Hattem Nemen de tijd, horen je wensen…

We hebben vorige week een keuken gekocht bij Satink in Zwolle. We werden geholpen bij het ontwerpen van onze keuken door Tina. Zij liet…

Satink Keukens | Border 10
12 feb - 2024 Liesbeth uit Brummen Prachtige keuken uitgezocht naar wens begeleid.

Het eindresultaat van onze keuken mag er zijn. Prijstechnisch scherp. Qua indeling met een unieke touche. CO2 neutraal geproduceerd. Dit alles met geduld en…

Satink Keukens | Border 10
17 nov - 2023 Evert uit Hattem Gemakkelijke omgang met de verkoper Jan…

Zeer klantvriendelijk en goed geholpen door Jan van de Kolk. Mvg Evert en Jenny

Satink Keukens | Border 9
29 maa - 2024 J.C. van Vilsteren uit Zwolle Alle wensen vervuld

Onze adviseur Jay nam alle tijd om onze wensen te vertalen naar de uiteindelijke tekening. We zijn 4 x terug geweest om e.e.a. aan…

Satink Keukens | Border 9
24 mei - 2023 Herman uit Zwolle Uitstekende showroom en zeer deskundige begeleiding

De showroom laat uitstekend zien wat de mogelijkheden zijn. De zeer deskundige begeleiding was top. De prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 85 beoordelingen in de laatste 12 maanden.