Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Afzuigsystemen in de keuken: welke mogelijkheden zijn er?

17-07-2021

Techniek staat nooit stil. Ook niet in de keukenwereld. Fabrikanten van keukenapparatuur blijven hun producten continu doorontwikkelen op het gebied van design, maar ook op technisch vlak. Hierdoor wordt het aanbod alleen maar groter en groter, waardoor we snappen dat het soms lastig kan zijn om een keuze te kunnen maken. Nieuwe technologieën en mogelijkheden zien we ook terug in afzuigsystemen. Heb jij nog geen duidelijk beeld van welke afzuigsystemen er tegenwoordig op de markt zijn? Wij lichten er graag enkele voor je uit!

De traditionele en diagonale afzuigkap

Een afzuigsysteem die we allemaal wel kennen is de traditionele afzuigkap. Deze afzuigkap wordt gemonteerd aan de wand en aan het plafond, of in het geval van een kookeiland alleen aan het plafond. Een traditionele afzuigkap is tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een RVS afzuigkap, maar ook voor een glazen afzuigkap. Daarnaast kun je ook kiezen voor een diagonale afzuigkap. Dit type afzuigkap hangt niet horizontaal boven de kookplaat, maar loopt schuin naar boven. Hierdoor is de kans dat je jouw hoofd aan de afzuigkap stoot een stuk minder groot! Ook qua design zijn er verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een vierkante zilveren afzuigkap, of stap af van het traditionele en kies voor een moderne, ronde zwarte afzuigkap.

Diagonale afzuigkap | Satink Keukens

Plafondunit afzuigkap

Beschikt jouw keuken over een kookeiland en wil je het liefste vrij zicht in de keuken behouden? Dan biedt een plafondunit afzuigkap de oplossing. De afzuiging wordt hierbij in het plafond gebouwd, wat zorgt voor een nette en ruimtelijke afwerking van de keuken. Naast dat dit type afzuigkap minder opvallend is, maakt deze over het algemeen ook minder geluid dan een traditionele afzuigkap. De afzuigkap op laten gaan in het geheel? Kies dan voor een plafondunit in dezelfde kleur als het plafond!

Plafondunit afzuigsysteem Novy | Satink Keukens

Kookplaat met geïntegreerde afzuiging

Een afzuigsysteem dat we de laatste jaren steeds vaker voorbij zien komen, is de kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Hierbij is het afzuigsysteem volledig verwerkt in de kookplaat of in het keukenblad. Dampen en geurtjes die vrijkomen tijdens het koken worden niet omhoog gezogen, maar worden direct naar onderen gezogen in de afzuiging. Een groot voordeel van een kookplaat met geïntegreerde afzuiging is dat de keuken open en ruimtelijk blijft, omdat er geen afzuigkap in het zicht hangt. Bovendien kan een kookplaat met afzuiging overal geplaatst worden, waardoor je vrijheid behoudt in het ontwerp van de keuken.

Kookplaat met geïntegreerde afzuiging | Gaggenau | Satink Keukens

Een hanglamp als afzuigkap

Houd jij van design in de keuken? Dan is een hanglamp als afzuigkap wellicht dé perfecte keuze voor jou. De afzuigkap is in dit geval ontworpen als een zwevende hanglamp die boven de kookplaat wordt bevestigd. Hiermee creëer je een echte eyecatcher in de keuken en bovendien ziet dit er een stuk moderner uit dan een plafondunit of traditionele afzuigkap. Dit type afzuigsysteem is alleen geschikt voor recirculatie en beschikt over de nieuwste innovaties. Daarnaast is de hanglamp afzuigkap verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waardoor er altijd wel een te vinden is die bij jouw keuken past.

Novy designlamp afzuigkap | Satink Keukens

Afzuigsystemen bij Satink Keukens

Ben je op zoek naar een nieuw afzuigsysteem voor in de keuken? Bij Satink Keukens hebben we een ruim aanbod aan afzuigsystemen van diverse merken, waaronder AEG, BORA, Siemens en Novy. Benieuwd naar de mogelijkheden of wens je graag meer informatie over de beschikbare opties? Kom dan gerust langs in onze showroom. Onze professionele keukenadviseurs adviseren je graag over welk afzuigsysteem het beste past bij jouw wensen en eisen! Loop gerust eens bij ons langs of maak een showroomafspraak via onderstaande knop.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
15 mei - 2023 Quinta uit Deventer Welkom en goed advies

We voelen ons er welkom geheten, zijn goed behandeld en goed geadviseerd door Fred. Ze nemen echt de tijd voor je.

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Jeroen Beekman uit Giethoorn Zeer plezierig geholpen door Peter.

Prachtige showroom met veel SieMatic keukens. Peter heeft ons fantastisch geholpen en dus met heel veel plezier hier een keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2024 Veerle uit Zwolle Goed geholpen en ze namen de…

Wij zijn goed geholpen met het uitkiezen van de keuken. Er werd mee gedacht en ze gaf ons het gevoel alle tijd te hebben.

Satink Keukens | Border 8
27 maa - 2024 Dinand en Marry Stegeman uit Twello Dennis=prettig, persoonlijk, deskundig, professioneel. Satink=zeer aansprekende…

Het contact met Satink Zwolle kwam tot stand op advies van Van Norel Bouwbedrijf, dat de nieuwbouw van ons appartement binnen het Duo Nova-project…

Satink Keukens | Border 10
18 dec - 2023 Stephan uit Hardenberg Goede persoonlijke service

Wij hebben goede persoonlijke service gekregen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Ze namen de tijd voor je en luisterde goed naar onze…

Satink Keukens | Border 10
12 nov - 2023 H Huiskamp uit Heerde Goed advies gekregen

We zijn prettig geholpen niet opdringerig maar met echt goede tips waar we erg blij mee waren een verkoper die zich inleefde in de…

Satink Keukens | Border 10
25 nov - 2023 Marianne uit Hattem Fantastische ervaring

Als je op zoek bent naar een keuken dan zeker bij Satink gaan kijken. Niet alleen prachtige keukens daar, ook fantastische personeel die meedenken…

Satink Keukens | Border 10
17 nov - 2023 Evert uit Hattem Gemakkelijke omgang met de verkoper Jan…

Zeer klantvriendelijk en goed geholpen door Jan van de Kolk. Mvg Evert en Jenny

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 81 beoordelingen in de laatste 12 maanden.