Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Bespaar met een kokendwaterkraan van Quooker

12-07-2022

Quooker, de welbekende kokendwaterkraan die tegenwoordig niet meer weg te denken is uit de moderne keuken, is ontzettend handig en tevens een echte eyecatcher. Maar wist je dat met de Quooker ook energie en water bespaard kan worden? Lees in dit blogbericht over de voordelen van een Quooker in de keuken.

besparen met Quooker kranen | Satink Keukens

Waterbesparende kraan

Naast het gebruiksgemak van de kokendwaterkraan van Quooker is de kraan waterbesparend. Gemiddeld maakt een huishouden meerdere keren per dag gebruik van kokend water. Omdat het water direct kokend uit de kraan van Quooker komt, tap je nooit meer water dan je nodig hebt. Een normale kraan staat vaak onnodig aan omdat deze eerst op temperatuur moet komen. Daarnaast worden vaak grotere hoeveelheden water gekookt in een waterkoker dan nodig is, wat voor meer verspilling zorgt.

Zuinig in energieverbruik

Een Quooker is daarnaast zuinig in het energieverbruik. Het water voor de Quooker wordt in een reservoir in een keukenkast bewaard en verbruikt weinig energie om het water boven kookpunt te houden. Indien er geen gebruik wordt gemaakt van de Quooker verbruikt hij gemiddeld 10 watt. Ter vergelijking; een router voor draadloos internet verbruikt gemiddeld 12 watt. Het totale verbruik is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, hoe groot het huishouden is en hoeveel liter water er op een dag wordt verbruikt.

Quooker kraan bespaart energie | Satink Keukens

Bepaal welke Quooker past in jouw huishouden

De Quooker is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en stijlen, waardoor er altijd een past bij jouw huishouden. Zo zijn er Quookers met een inhoud van 3 liter en 7 liter. De Quooker met PRO3 reservoir heeft een inhoud van 3 liter en levert alleen kokend water. De PRO3 dient aangesloten te worden op de koudwaterleiding en is geschikt indien er snel warm water uit de cv-ketel komt. De Quooker met COMBI reservoir heeft een inhoud van 7 liter en levert naast kokend water ook tot 27 liter direct warm water. De COMBI hoeft alleen aangesloten te worden op een koudwaterleiding. De Quooker met COMBI+ reservoir levert naast kokend water ook onbeperkt warm water. Dit reservoir dient op de koud- en warmwaterleiding aangesloten te worden. Als voor de COMBI of COMBI+ wordt gekozen kan zelfs energie worden bespaard, een fijne bijkomstigheid gezien de huidige energieprijzen.

Een Quooker kopen bij Satink Keukens

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een Quooker of wil je meer informatie over de kokendwaterkraan? Bij Satink Keukens adviseren we je graag over de Quooker kokendwaterkraan en welke geschikt is voor in jouw keuken. Kom gerust langs bij ons in de showroom of neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier of telefonisch via 038 – 454 2975.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
23 jul - 2023 René uit Zwolle Voelde ons gehoord

Snel, prettig en accuraat.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.