Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Creëer je eigen koffiecorner in de keuken

14-03-2022

Voor de koffieliefhebbers is een kop koffie dé start van iedere werkdag. Met een koffiecorner in de keuken heb je een rustige plek om de dag te beginnen. Een koffiecorner kan geheel naar eigen wens worden ingericht, waardoor je eenvoudig de gewenste sfeer kan realiseren. Zo wordt het nog gezelliger om een kop koffie te drinken! Wij vertellen je in deze blog alles over hoe jij je eigen koffiecorner kunt creëren.

Inspiratie koffiecorner keuken | Satink Keukens

KOFFIECORNER OP HET AANRECHT

Voor het plaatsen van een koffiecorner hoeft de keuken geen hele verbouwing te ondergaan. Een gemakkelijke optie is een koffiehoek op het aanrecht. Tegenwoordig zijn er een heleboel koffieapparaten verkrijgbaar in stijlvolle designs. Een mooie koffiemachine kan vervolgens goed gecombineerd worden met bijpassende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een wandplank die je monteert boven het koffiezetapparaat. Hier kun je vervolgens jouw allermooiste kopjes opzetten en een mooie pot met koffiebonen. Dit zorgt tevens direct voor een gezellige uitstraling.

INBOUW KOFFIEZETAPPARAAT

Een andere optie voor je eigen koffiecorner is een inbouw koffiemachine. Je behoudt hiermee meer ruimte dan met een losstaand koffiezetapparaat. Met een inbouw koffiemachine kun je ervoor kiezen om deze in het zicht te plaatsen of juist minder te laten opvallen door er een deurtje voor te plaatsen. Afhankelijk van hoeveel ruimte je in de keuken hebt, past een inbouw koffiemachine in elke keuken en bij elke keukenstijl!

koffiecorner inspiratie keuken | Satink Keukens

AFZONDERLIJKE KOFFIECORNER

Wanneer je genoeg ruimte over hebt op het aanrecht, dan kun je jouw eigen koffiecorner hier realiseren. Maar het is ook leuk om een apart tafeltje of kastje te gebruiken, waarmee je een afzonderlijk koffiehoekje creëert. Dit kan zelfs ook in de woonkamer geplaatst worden of dicht bij de eettafel waar je dan gelijk kunt gaan zitten. Denk er natuurlijk wel aan dat je de koffiemachine zo dicht mogelijk bij een stopcontact plaatst. Het mooiste is natuurlijk om het snoer zo min mogelijk te zien.

AANKLEDING KOFFIECORNER

Een koffiecorner maak je extra gezellig met de juiste aankleding. Natuurlijk hoort bij een koffiecorner een goed koffiezetapparaat. De voorkeur voor een koffiemachine is erg persoonlijk. De keuze kan bijvoorbeeld afhangen van welke soort koffie je het liefste drinkt. Drink je bijvoorbeeld altijd een espresso? Dan kies je hoogstwaarschijnlijk voor een heel andere koffiemachine dan wanneer je, naast een espresso, graag tevens een latte macchiato drinkt. Uiteraard heb je ook verschillende soorten koffiemachines voor bonenkoffie, filterkoffie en koffiecups. Daarnaast kun je op zoek zijn naar een koffiezetapparaat die voor grotere hoeveelheden koffie kan zetten of juist alleen voor jezelf. Zo kun je met jouw persoonlijke wensen de ideale koffiemachine uitzoeken! Bij een koffiemachine horen natuurlijk ook mooie koffiekopjes, schoteltjes en lepeltjes. Hiermee kun je eenvoudig de koffiecorner aankleden. Tevens kun je nog als extra bijpassende bakjes plaatsen voor de melk en suiker. Om de koffiecorner helemaal af te maken, kun je er boeken of tijdschriften naast leggen of een stijlvolle vaas bij zetten!

Keuken koffiecorner | Satink Keukens

MEER INSPIRATIE NODIG VOOR JOUW KOFFIECORNER?

Wil je meer inspiratie voor het creëren van je eigen koffiecorner? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een koffiecorner in jouw keuken? Onze keukenadviseurs adviseren je graag met verschillende mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of plan een showroomafspraak in.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
23 jul - 2023 René uit Zwolle Voelde ons gehoord

Snel, prettig en accuraat.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.