Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Dé BBQ trends van 2017!

01-08-2017

BBQ'en is tegenwoordig méér dan alleen het grillen van hamburgers en kipsaté. De ouderwetse BBQ's worden vervangen voor volwaardige buitenkeukens en bovendien BBQ'en we vaker en met meer uiteenlopende gelegenheden. Met de toename in populariteit, is ook het aantal trends op BBQ gebied toegenomen. In deze blog hebben wij de heetste BBQ trends van 2017 voor u op een rij gezet!

Geen vlees, maar groenten

BBQ trends: de groentespies

De trend om minder vlees en meer groenten te eten is niet alleen een BBQ trend, maar eerder een trend die we ook in de normale keuken terug zien. Als alternatief voor het bereiden van vlees, zijn we op zoek naar vegetarische, gezonde alternatieven. Het is vandaag de dag dan ook volstrekt normaal om een groentespies op de barbecue te leggen. Daarbij wordt er naast de traditionele spies ook veelvuldig geëxperimenteerd met het bereiden van andere soorten groentegerechten op de barbecue. Denk bijvoorbeeld eens aan heerlijke quesadilla's, gevulde paprika's en gepofte zoete aardappels.

BBQ ontbijt

's Ochtends de barbecue aansteken zal uw buren waarschijnlijk doen fronsen. Maar, nodig ze één keer uit om uw oerbrood met geroosterde eieren, bacon en grillworstjes te proeven en ze zijn voorgoed om! Het BBQ ontbijt is misschien wel de snelst opkomende BBQ trend van 2017.

Winter BBQ

BBQ-trends 2017: winter BBQ

Gezellig BBQ'en doe je met mooi weer. Althans, dat was tot voor kort de algemene opvatting. Tegenwoordig weten we dat mooi weer echt niet noodzakelijk is om met familie en vrienden te kunnen genieten van heerlijke BBQ gerechten. Zolang het droog is, kan de barbecue worden aangestoken. En, dat gebeurt dan ook steeds vaker. Zelfs de winter BBQ is een bekend fenomeen aan het worden in Nederland!

Haute BBQ

Slow roasten en koken op kolen. Het zijn slechts twee voorbeelden van bereidingswijzen waarbij de barbecue steeds vaker wordt ingezet. BBQ'en is haute cuisine en dat weten ook de sterrenchefs. In restaurants zien we dan ook veelvuldig gerechten die geheel of gedeeltelijk op de barbecue zijn bereid. Ook het aantal authentieke BBQ restaurants is het laatste jaar explosief gestegen. Kortom, heeft u even geen zin of tijd om zelf te BBQ'en? Zoek een restaurant op met een barbecuekaart en geniet!

Getting technical

BBQ thermometer | Barbecue trends

Om als echte professional te kunnen barbecueën, is er wat kennis en kunde vereist. Gelukkig is er anno 2017 een serieuze hoeveelheid aan handige tools beschikbaar voor de minder geoefende BBQ'er. Om nog maar te zwijgen van de enorme berg aan waardevolle informatie die online beschikbaar is. Uit de laatste trends blijkt dan ook dat BBQ'ers steeds vaker het internet raadplegen voordat zij gaan grillen. Ook zijn ze niet bang om technische hulpmiddelen in te schakelen, zoals hoogwaardige thermometers (al dan niet via Bluetooth verbonden met de smartphone).

Zoutsteen op de BBQ

Barbecue trend: zoutsteen

Ondanks dat het gebruik van zoutsteen bij de bereiding van eten aan populariteit wint, is de toepassing nog niet echt doorgebroken tot het grote publiek. Vreemd, want het zout en de overige mineralen die tijdens het gebruik loskomen uit de zoutsteen geven werkelijk een fantastische smaak aan het vlees. BBQ'en met zoutsteen is op zich vrij eenvoudig, maar vereist in beginsel enige uitleg. Alles over het BBQ'en met zoutsteen leest u op de volgende webpagina: www.bbq-helden.nl/barbecueen-op-zoutsteen/.

BBQ's voor de echte liefhebber

Bent u enthousiast geworden van alle BBQ trends en wilt u zelf aan de slag? Bekijk dan eens onze luxe buitenkeukens en wordt een échte grillmaster!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
2 jul - 2023 Fam. Croonen uit Zwolle Prachtige keuken, maar tjee....het duurt wel…

Wij zijn uiteindelijk ontzettend blij met onze nieuwe keuken, want echt, ze verkopen prachtige keukens. Maar de weg ernaar toe was lang en hobbelig.…

Satink Keukens | Border 8
9 feb - 2024 René Veldkamp uit Hattem Netjes geholpen, duidelijk advies

Wij zijn netjes geholpen, adviseur denkt goed mee.

Satink Keukens | Border 8
12 nov - 2023 H Huiskamp uit Heerde Goed advies gekregen

We zijn prettig geholpen niet opdringerig maar met echt goede tips waar we erg blij mee waren een verkoper die zich inleefde in de…

Satink Keukens | Border 10
19 feb - 2024 Emil uit Doetinchem Perfect geadviseerd

Zeer klantvriendelijk en adviserend. Oplossingsgericht. Uiteraard moet Siematic keuken nog geleverd worden, zodat ik nog enige reserve inbouw. Wel vertrouwen in dat dit goedkomt.…

Satink Keukens | Border 8
23 maa - 2024 Marianne en Marcel Buijsse-van Tilburg uit Tollebeek Prima advies!

Wij zijn zeer prettig geholpen bij Satink. Meedenkend, goed advies en tot een mooi resultaat gekomen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
21 maa - 2024 Roel uit Zwolle top

goed, duidelijk, klantgericht geholpen geen verassingen, het eerlijke verhaal met voordelen en nadelen benoemt en niet alles hoeft/kan ontspannen gesprek, Jay heeft ons echt…

Satink Keukens | Border 10
25 nov - 2023 Marianne uit Hattem Fantastische ervaring

Als je op zoek bent naar een keuken dan zeker bij Satink gaan kijken. Niet alleen prachtige keukens daar, ook fantastische personeel die meedenken…

Satink Keukens | Border 10
9 maa - 2024 Klaas uit Raalte Zeer vriendelijk en deskundig advies

Prettige ontvanst en vriendelijke verkoper. Begreep mijn wensen en wewaren binnen een uur rond met een keuken.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 80 beoordelingen in de laatste 12 maanden.