Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
De grootste ergernissen in de keuken | Satink Keukens

De grootste ergernissen in de keuken volgens onze volgers

11-03-2024

Voor velen de meest gebruikte plek van het huis; de keuken. Maar toch zijn veel mensen niet tevreden met hun huidige keuken. Wij vroegen onze volgers; wat zijn jullie grootste ergernissen in de keuken. Ben je benieuwd naar wat de grootste ergernissen in de keuken zijn? In deze blog deelt Satink Keukens deze met je én geven wij ook diverse tips over hoe je deze ergernissen kunt voorkomen in jouw nieuwe keuken.

Keukenergernis 1: een te kleine koelkast of vriezer

Nederlandse huishoudens gaan gemiddeld 3 keer per week naar de supermarkt om boodschappen te halen. Per bezoek aan de supermarkt halen we boodschappen voor meerdere dagen aan ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Hierdoor is het van belang dat er genoeg plaats is in de koelkast en vriezer om deze producten te bewaren. Daarom raden wij onze klanten aan wanneer ze zich oriënteren op een nieuwe keuken rekening te houden met hoeveel ruimte er daadwerkelijk nodig is in de koelkast en vriezer. Is één vriesvak voldoende of heb je een groot gezin en heb je een aparte koelkast én vriezer nodig?

Keukenergernis 1: een te kleine koelkast of vriezer | Satink Keukens

Keukenergernis 2: te weinig opberg- en werkruimte

Een andere ergernis die verschillende volgers aangaven te hebben is het gebrek aan opberg- en werkruimte. Doordat ze een niet de juiste inschatting hebben gemaakt voor de benodigde hoeveelheid opbergruimte gaven zij aan meer spullen op het werkblad te plaatsen. Hierdoor oogt een keuken al snel rommelig. Onze keukenspecialisten denken graag met je mee en helpen je met het maken van de juiste inschatting voor de benodigde hoeveelheid opbergruimte. Wist je bijvoorbeeld ook al dat lades veel meer opbergruimte bieden dan kasten? Om deze reden raden wij onze klanten die een kleinere keukenruimte ter beschikking hebben vrijwel altijd aan om te kiezen voor meerdere keukenlades.

Keukenergernis 2: te weinig opberg- werkruimte | Satink Keukens

Keukenergernis 3: de verkeerde keukenapparatuur

Niets is vervelender dan keukenapparaten die veel opberg- of werkruimte in beslag nemen en eigenlijk nooit gebruikt worden. Ben je je momenteel aan het oriënteren voor een nieuwe keuken met (inbouw)keukenapparatuur? Ga dan goed bij jezelf na welke keukenapparatuur echt onmisbaar is voor jou en welke eerder een ‘nice-to-have’ is.

Keukenergernis 3: verkeerde keukenapparatuur | Satink Keukens

Keukenergernis 4: niet de juiste werk- en opberghoogte

De ene persoon is langer dan de ander, daarom is het van belang dat het design voor jouw nieuwe keuken op jouw lengte wordt afgestemd. Zo voorkom je dat je een verkeerde werkhouding hebt doordat het werkblad te laag is of je juist niet bij de bovenkasten komt omdat deze te hoog hangen. Onze keukenontwerpers maken voor iedere klant een design dat bij hun persoonlijke wensen en behoeften past om onder andere dit soort ergernissen te voorkomen!

Keukenergernis 4: niet de juiste opberg- werkhoogte | Satink Keukens

Laat je adviseren door onze experts

Nu weet je in ieder geval al waar je rekening mee kunt houden bij jouw nieuwe keuken om deze meest voorkomende keukenergernissen te voorkomen. Wel raden wij je altijd aan om je voor de aanschaf van een nieuwe keuken goed te laten adviseren door een echte keukenexpert. Wij nodigen je dan ook van harte uit om langs te komen in onze showroom. Maak hiervoor vandaag nog een showroomafspraak. Tijdens deze afspraak denken wij graag met je mee en komen wij samen tot een op maat gemaakt ontwerp voor de realisatie van jouw nieuwe droomkeuken!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
19 okt - 2023 Annette uit Dronten Geweldig geholpen door ervaren verkoper!

Wij zijn vandaag geslaagd met het uitzoeken van onze keuken voor ons nieuwbouwhuis. We hebben in totaal 2 afspraken gehad bij Satink en zijn…

Satink Keukens | Border 10
6 dec - 2023 Bjorn uit Raalte Oprecht, eerlijk en meedenkend

Wij hebben onlangs een mooie keuken bij Satink Zwolle gekocht. Onze adviseur Jay dacht goed met ons mee, gaf eerlijke voor -en nadelen van…

Satink Keukens | Border 10
14 apr - 2024 Edwi uit Zwolle Heel fijn gesprek en advies gehad…

De medewerker van Satink Keukens heeft eerst met mij besproken wat ik precies zoek. Hierbij vooral geluisterd en op basis van mijn input het…

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Jeroen Beekman uit Giethoorn Zeer plezierig geholpen door Peter.

Prachtige showroom met veel SieMatic keukens. Peter heeft ons fantastisch geholpen en dus met heel veel plezier hier een keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 10
22 okt - 2023 Paul uit Gorssel perfect !

Zeer prettige besprekingen en goed advies.

Satink Keukens | Border 10
12 feb - 2024 Liesbeth uit Brummen Prachtige keuken uitgezocht naar wens begeleid.

Het eindresultaat van onze keuken mag er zijn. Prijstechnisch scherp. Qua indeling met een unieke touche. CO2 neutraal geproduceerd. Dit alles met geduld en…

Satink Keukens | Border 10
29 okt - 2023 Theo en Joke uit Voorst Deskundig geadviseerd en heel prettig contact…

Afgelopen week een keuken bij u gekocht. We zijn uitgebreid en deskundig geadviseerd door uw verkoper Dennis bij wie we direct een goed gevoel…

Satink Keukens | Border 9
15 mei - 2023 Quinta uit Deventer Welkom en goed advies

We voelen ons er welkom geheten, zijn goed behandeld en goed geadviseerd door Fred. Ze nemen echt de tijd voor je.

Satink Keukens | Border 10
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
9 maa - 2024 Hendrik uit Urk We zijn heel erg tevreden met…

We zijn erg blij met de keuken die we uitgekozen hebben bij satink. De showroom en personeel is fantastisch. We konden rustig door de…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 81 beoordelingen in de laatste 12 maanden.