Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

De lekkerste biologische wijnen

14-02-2019

Nu we dry-january, de challenge waarbij in de maand januari geen alcohol wordt gedronken, al even achter ons hebben gelaten, lijkt dit ons het uitgelezen moment om je wat meer over wijnen te vertellen. Want een heerlijk wijntje op zijn tijd blijft natuurlijk genieten. Verwacht wordt dat biologische wijn dé trend van 2019 wordt. Maar welke biologische wijnen zijn dan het lekkerst en waarbij smaken ze het beste? Wij geven je onze top-5 biologische wijnen uit de wijnklimaatkast.

Wijnklimaatkast | Satink Keukens & Badkamers

Lekkerste biologische wijnen

Biologische wijnen worden gemaakt met biologisch geteelde druiven en zijn daarom erg natuurlijk en vers. Steeds meer mensen gaan bewuster met drank en voeding om en kiezen daarom dan ook voor biologische producten. Het drinken van biologische wijn wordt daardoor steeds populairder. De productie van dit type wijn is het afgelopen jaar zelfs al verviervoudigd! Maar welke biologische wijnen vinden wij nou het lekkerst?

  1. Di Majo Norante Aglianico

    Wijn van de Alianico druif staat bekend om een volle, kruidige smaak en wordt voornamelijk ’s winters gedronken. Door de stevige structuur die de wijn heeft, wordt deze geschonken bij zware gerechten met bijvoorbeeld pasta, vlees of kazen.

  2. Joseph Drouhin Chablis Vaudon 1er Cru

    Deze witte wijn heeft een volle houtgerijpte smaak en is tegelijkertijd zeer verfrissend. Dit zorgt ervoor dat de wijn zowel ’s winters als zomers gedronken wordt.

  3. Barberani Foresco

    De biologische wijn Barberani is een blend tussen de druiven merlot en cabernet-sauvignon. De combinatie van de frisse zuren maakt dat deze rode wijn perfect past bij zomerse gerechten, maar overigens ook vaak bij wintergerechten wordt besteld.

  4. Cap au Sud White Biodynamic

    Deze bijzondere blend van muscat en colombar is echt aan te raden wanneer je eens iets ander wilt. De witte wijn is zoetig en fris van smaak en wordt voornamelijk bij Aziatische gerechten gedronken.

  5. Arrogant Frog Cabernet

    Last but not least. De Arrogant Frog is een fruitige wijn met een volle smaak van bessen en pruimen. Deze rode wijn is zeer toegankelijk en wordt het meest gedronken bij gerechten met gebraden vlees.

Miele wijnklimaatkast | Satink Keukens

Wel of geen wijnklimaatkast?

Genieten van wijn begint voor de echte liefhebbers al bij het selecteren van de wijn. Maar hoe lang je er daadwerkelijk van kunt genieten, hangt weer af van hoe de fles wordt bewaard. Wijn bewaar je namelijk het best in een donkere omgeving met een constante temperatuur en luchtcirculatie. Op deze manier komt de smaak van de wijn het beste tot zijn recht! Aangezien niet iedereen in het bezit is van een ruimte die kan worden omgetoverd naar een wijnkelder, is de aanschaf van een wijnklimaatkast dé oplossing. Ben je een wijnliefhebber? Dan is een dergelijke wijnkoelkast een absolute must in je keuken! Bovendien maakt het je keuken ook nog eens zeer stijlvol.

Wijnklimaatkasten van Miele

Als professional in huishoudelijke apparatuur heeft Miele ook bij het aanbod met wijnklimaatkasten overal aan gedacht. Denk bijvoorbeeld aan de SommelierSet. Hierin wordt niet alleen wijn gekoeld, want er is tevens plek voor de wijnglazen gemaakt. Zowel de fles, als het glas blijven daardoor op de juiste temperatuur. De wijnklimaatkasten van Miele worden gekenmerkt door drie afzonderlijk regelbare temperatuurzones. Op deze manier kunnen drie verschillende soorten wijnen zoals rode wijn, witte wijn, champagne of sekt, op de perfecte temperatuur worden bewaard. Handig toch?

Kom langs bij Satink Zwolle

Op zoek naar een wijnklimaatkast voor jouw keuken? Of wil je meer weten over de voordelen van een wijnklimaatkast? Kom dan langs bij ons in de showroom. Onze verkoopadviseurs kunnen je er namelijk alles over vertellen.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
11 dec - 2023 Jeroen Beekman uit Giethoorn Zeer plezierig geholpen door Peter.

Prachtige showroom met veel SieMatic keukens. Peter heeft ons fantastisch geholpen en dus met heel veel plezier hier een keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 10
7 dec - 2023 Familie NN uit Zwolle Plezierige gesprekken en meedenken met onze…

Er wordt aandacht en tijd besteed in de gesprekken over hoe de uiteindelijke keuken er uit komt te zien. Er wordt geen mening opgedrongen,…

Satink Keukens | Border 10
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
18 dec - 2023 Fam. Van Dalen uit Ruinerwold Uitstekend geholpen door Riankaa

Vandaag na 30 jaar onze 2e keuken gekocht bij Satink te Zwolle. We zijn heel prettig geholpen door Rianka. Ze nam iedere keer de…

Satink Keukens | Border 10
6 nov - 2023 Alie uit Zwolle Zonder afspraak perfect geholpen

Ben nu 2x zonder afspraak binnengelopen om te kijken of er wat tussenstond wat ik mooi vond. Ik kwam en zag en wist mijn…

Satink Keukens | Border 10
21 mei - 2023 Karin uit Zwolle Goed advies en mooie showroom.

Vooral de SieMatic showroom is prachtig!

Satink Keukens | Border 9
8 feb - 2024 William uit Urk Een succes

Wij dachten van buiten veel te dure zaak voor ons. naar alles uitgezocht bleek dus echt voor ieder wat wils in iedere prijsklassen hele…

Satink Keukens | Border 8
24 mei - 2023 Herman uit Zwolle Uitstekende showroom en zeer deskundige begeleiding

De showroom laat uitstekend zien wat de mogelijkheden zijn. De zeer deskundige begeleiding was top. De prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend.

Satink Keukens | Border 10
30 maa - 2024 Jasper uit Biddinghuizen Prettig en professioneel

Duidelijke uitleg door de adviseur met prettige communicatie

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 83 beoordelingen in de laatste 12 maanden.