Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Dé trends in keukenmengkranen

10-03-2020

Vandaag de dag zijn keukenmengkranen bijna niet meer uit keukens weg te denken. Zeker niet als we het hebben over moderne keukens. Hierin zijn deze kranen momenteel vrijwel onmisbaar. De keukenmengkraan heeft de afgelopen jaren niet alleen op technisch gebied, maar ook op het gebied van design een flinke vooruitgang geboekt. We vertellen je graag meer over de huidige trends in keukenmengkranen!

Quooker Fusion keukenmengkraan | Satink Keukens

Keukenmengkraan met kokend water

Waarschijnlijk komen de keukenmengkranen met kokend water je het bekendst voor. Met dit moderne product is de waterkoker eigenlijk overbodig geworden. Zo is onder andere het merk Quooker op de markt gekomen met de Quooker Fusion, welke beschikt over zowel koud, warm als kokend water.

Nieuwe alles-in-één-(keukenmeng)kranen

De markt waarin de keukenmengkranen zich bevinden, ontwikkelt zich sneller dan verwacht. Zo beschikken de kranen tegenwoordig ook over extra functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld de flexibele uittrekslang van de Quooker Flex. Door de uittrekslang kun je eenvoudiger dingen afspoelen zoals pannen of etenswaren. Daarnaast kun je hiermee zelfs glazen die op het keukenblad staan vullen.

Daarnaast zijn er momenteel zelfs kranen met koud, warm, kokend, gefilterd én bruisend water. De Quooker Cube kraan is hiervan een goed voorbeeld. Deze vijf-in-één-kraan maakt het gebruik van plastic (water)flessen overbodig en is dus niet alleen heel handig en je bent hiermee ook duurzaam bezig.

Keukenmengkraan in Messing Patina | Satink Keukens

Keukenmengkranen in een uniek design

Naast dat keukenmengkranen tegenwoordig beschikken over allerlei innovatieve functionaliteiten is het design van dit soort kranen prachtig. Voorheen werd er veel door onze klanten gekozen voor een chroom, RVS of nikkel glans afwerking, maar nu zijn zwarte, gouden, koperen of zelfs kranen in de kleur ‘gun metal’ erg populair. Quooker is een van de bekendere merken voor keukenmengkranen en heeft een erg breed assortiment. Daarnaast onderscheid Quooker zich wederom door met een nieuwe finish op de markt te komen, namelijk de Quooker kraan in Messing Patina. Deze kraan verandert bij aanraking langzaam van kleur en is een echte eyecatcher voor je woning!

Keukenmengkranen bij Satink Keukens

Ben je op zoek naar een keukenmengkraan voor in jouw keuken? Dan kunnen wij je uiteraard verder helpen. Kom gerust eens langs bij ons in de showroom in Zwolle. Onze professionele keukenadviseurs staan graag voor je klaar om je van meer informatie te voorzien en om je te helpen bij het vinden van een passende kraan.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
1 okt - 2023 Arie en Hadewieg uit Zwolle vakkundig geholpen met oog voor details

30 jaar geleden onze eerste keuken bij Satink gekocht, en nu weer bij Satink terecht gekomen. Mooie showroom waar je rustig rond kunt kijken.…

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 Jaap Willem en Monique uit Wildervank Kundig, professioneel en gezellig begeleid bij…

Goed geïnformeerd door Dennis, die ons op een zeer plezierige wijze heeft geholpen. Alle verzoeken van ons werden vlot beantwoord.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
9 maa - 2024 Hendrik uit Urk We zijn heel erg tevreden met…

We zijn erg blij met de keuken die we uitgekozen hebben bij satink. De showroom en personeel is fantastisch. We konden rustig door de…

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 A. de Haan uit Twello Prima, deskundig advies door Dennis

Samen met Dennis en mijn vrouw een prachtig keukenplan ontwikkeld. Zijn er erg blij mee.

Satink Keukens | Border 9
22 maa - 2024 Linda uit Kampen Mooie collectie en vriendelijke medewerkers

Wij zijn positief over Satink. Wij zijn hier terechtgekomen doordat zij een projectleverancier zijn van onze aannemer. Een nieuwe keuken met alles erop en…

Satink Keukens | Border 9
28 okt - 2023 Gea uit Blaricum in 3 uur heel prettig bij…

Vanaf de hartelijke ontvangst tot het vertrek een fijne ervaring. Dennis dacht met ons mee en heeft op een rustige , ter zake deskundige…

Satink Keukens | Border 9
11 jun - 2023 Huub uit Almere Uitstekend

In het universum van heel veel keukens en mogelijkheden wordt je keurig, aan de hand van je eigen wensen, door de mogelijkheden geloodst.

Satink Keukens | Border 8
9 feb - 2024 René Veldkamp uit Hattem Netjes geholpen, duidelijk advies

Wij zijn netjes geholpen, adviseur denkt goed mee.

Satink Keukens | Border 8
25 apr - 2024 Kobus uit Urk Vriendelijk en vlot

Mijn ervaring met Satink is prettig, bij binnenkomst werd ik goed ontvangen en daarna professioneel geholpen met het samenstellen van de keuken

Satink Keukens | Border 8
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 85 beoordelingen in de laatste 12 maanden.