Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Voor- en nadelen keramiek werkblad | Satink Keukens

De voor- en nadelen van een keramiek werkblad

17-03-2023

Bij de keuze voor het werkbladmateriaal van jouw keuken zijn er vele opties. Zo kun je bij Satink Keukens kiezen voor onder andere composiet, graniet of keramiek. Vooral dit laatste materiaal is vanwege zijn praktische eigenschappen een populaire optie. In deze blog vertellen we jou graag waarom keramiek zo populair is!

Wat is keramiek?

Keramiek is in de basis een mengsel van klei, porselein en bindmiddel. Deze drie bestandsdelen worden vervolgens onder hoge druk samengeperst en gebakken tot één geheel. Dit geheel is door het productieproces uitermate sterk en krijgt telkens weer een unieke uitstraling. Daarnaast kan ervoor worden gekozen om keramiek glanzend of mat af te laten werken, afhangend van de individuele wensen van de koper.

Voor- en nadelen keramiek werkblad | SieMatic PURE keuken | Satink Keukens

De voordelen van keramiek in jouw keuken

Keramiek is niet zonder reden een erg populair materiaal voor keukenbladen, het kent namelijk vele voordelen! Door het eerder omschreven productieproces is het materiaal uitermate sterk en gaat het vrij lang mee. De aanschaf van een keramiek werkblad is hierdoor een zeer duurzame investering.

Naast dat het een uitermate sterk materiaal is, is een keramiek keukenblad ook erg stijlvol. Door het natuurlijke uiterlijk en de diversiteit aan beschikbare kleuren komt keramiek in elk interieur tot zijn recht, van robuuste keukens tot klassieke keukens.

Tevens is de toplaag van een keukenblad van keramiek uitermate makkelijk in onderhoud. Het materiaal is vlekbestendig en hittebestendig, daarnaast wordt het ook niet aangetast door bijvoorbeeld vocht of vuil. Met een keramiek werkblad kan je dus met een gerust hart gerechten bereiden zonder dat je bang hoeft te zijn voor de uitstraling van het werkblad. Eventuele vlekken zijn makkelijk schoon te maken met een licht schoonmaakmiddel.

Robuuste keuken met design lamp | Satink Keukens

De nadelen van keramiek in jouw keuken

Het unieke en arbeidsintensieve productieproces met hoogwaardige materialen komt vanzelfsprekend met een prijs. Hierdoor is een keramiek keukenblad over het algemeen duurder dan andere werkbladmateriaalsoorten.

Daarnaast heb je niet de garantie van een 100% onbreekbaar materiaal. De kern zal te allen tijde zeer sterk zijn, al is enige opmerkzaamheid gewenst als het gaat om de randen van het werkblad.

Tenslotte raden wij sterk af om een keramiek keukenblad schoon te maken met een agressief schoonmaakmiddel. Een agressief schoonmaakmiddel is daarentegen ook zeer onnodig, een licht schoonmaakmiddel maakt een keramiek werkblad net zo goed schoon.

Inductieplaat SieMatic URBAN keuken | Satink Keukens

Laat je inspireren bij Satink Keukens

Wegen de voordelen op tegen de nadelen van het aanschaffen van een keramiek werkblad? Kom dan vooral langs in de showroom van Satink Keukens in Zwolle! Hier staan onze keukenspecialisten klaar om jou mee te nemen in de keuzemogelijkheden en de uitstraling van dit materiaal keukenblad. Een showroomafspraak is online zo gemaakt!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
23 jul - 2023 René uit Zwolle Voelde ons gehoord

Snel, prettig en accuraat.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.