Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Voor- en nadelen keramiek werkblad | Satink Keukens

De voor- en nadelen van een keramiek werkblad

17-03-2023

Bij de keuze voor het werkbladmateriaal van jouw keuken zijn er vele opties. Zo kun je bij Satink Keukens kiezen voor onder andere composiet, graniet of keramiek. Vooral dit laatste materiaal is vanwege zijn praktische eigenschappen een populaire optie. In deze blog vertellen we jou graag waarom keramiek zo populair is!

Wat is keramiek?

Keramiek is in de basis een mengsel van klei, porselein en bindmiddel. Deze drie bestandsdelen worden vervolgens onder hoge druk samengeperst en gebakken tot één geheel. Dit geheel is door het productieproces uitermate sterk en krijgt telkens weer een unieke uitstraling. Daarnaast kan ervoor worden gekozen om keramiek glanzend of mat af te laten werken, afhangend van de individuele wensen van de koper.

Voor- en nadelen keramiek werkblad | SieMatic PURE keuken | Satink Keukens

De voordelen van keramiek in jouw keuken

Keramiek is niet zonder reden een erg populair materiaal voor keukenbladen, het kent namelijk vele voordelen! Door het eerder omschreven productieproces is het materiaal uitermate sterk en gaat het vrij lang mee. De aanschaf van een keramiek werkblad is hierdoor een zeer duurzame investering.

Naast dat het een uitermate sterk materiaal is, is een keramiek keukenblad ook erg stijlvol. Door het natuurlijke uiterlijk en de diversiteit aan beschikbare kleuren komt keramiek in elk interieur tot zijn recht, van robuuste keukens tot klassieke keukens.

Tevens is de toplaag van een keukenblad van keramiek uitermate makkelijk in onderhoud. Het materiaal is vlekbestendig en hittebestendig, daarnaast wordt het ook niet aangetast door bijvoorbeeld vocht of vuil. Met een keramiek werkblad kan je dus met een gerust hart gerechten bereiden zonder dat je bang hoeft te zijn voor de uitstraling van het werkblad. Eventuele vlekken zijn makkelijk schoon te maken met een licht schoonmaakmiddel.

Robuuste keuken met design lamp | Satink Keukens

De nadelen van keramiek in jouw keuken

Het unieke en arbeidsintensieve productieproces met hoogwaardige materialen komt vanzelfsprekend met een prijs. Hierdoor is een keramiek keukenblad over het algemeen duurder dan andere werkbladmateriaalsoorten.

Daarnaast heb je niet de garantie van een 100% onbreekbaar materiaal. De kern zal te allen tijde zeer sterk zijn, al is enige opmerkzaamheid gewenst als het gaat om de randen van het werkblad.

Tenslotte raden wij sterk af om een keramiek keukenblad schoon te maken met een agressief schoonmaakmiddel. Een agressief schoonmaakmiddel is daarentegen ook zeer onnodig, een licht schoonmaakmiddel maakt een keramiek werkblad net zo goed schoon.

Inductieplaat SieMatic URBAN keuken | Satink Keukens

Laat je inspireren bij Satink Keukens

Wegen de voordelen op tegen de nadelen van het aanschaffen van een keramiek werkblad? Kom dan vooral langs in de showroom van Satink Keukens in Zwolle! Hier staan onze keukenspecialisten klaar om jou mee te nemen in de keuzemogelijkheden en de uitstraling van dit materiaal keukenblad. Een showroomafspraak is online zo gemaakt!

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
8 feb - 2024 William uit Urk Een succes

Wij dachten van buiten veel te dure zaak voor ons. naar alles uitgezocht bleek dus echt voor ieder wat wils in iedere prijsklassen hele…

Satink Keukens | Border 8
8 dec - 2023 Abdul uit Zwolle zeer prettig in omgang en eerlijke…

Eerst goed geluisterd naar onze wensen, vervolgens diverse opties/keuzes besproken. Voldoende tijd en aandacht.

Satink Keukens | Border 9
13 jul - 2024 Joke Hooijmans uit Epe Fred is top

Fred is een ervaren verkoper die goed meedenkt en adviseert. Niet opdringerig. Het is al onze 2e keuken bij Fred. Dat zegt genoeg.

Satink Keukens | Border 10
22 apr - 2024 Willem uit Urk Geweldig

Onze keuken gekocht bij Satink Zwolle en in een woord geweldig. Mega goed geholpen door Tina met vanalles. Elke vraag konden we stellen en…

Satink Keukens | Border 10
25 apr - 2024 Kobus uit Urk Vriendelijk en vlot

Mijn ervaring met Satink is prettig, bij binnenkomst werd ik goed ontvangen en daarna professioneel geholpen met het samenstellen van de keuken

Satink Keukens | Border 8
26 jan - 2024 Bert uit Apeldoorn Prima persoonlijke benadering zonder op te…

Met goed gevoel voor en achteraf bij Satink.

Satink Keukens | Border 8
14 jun - 2024 Henri Zandbergen uit Vollenhove Super

Erg goede service, Jan nam goed de tijd en heeft alles kundig uitgelegd. Bedankt, Henri zandbergen

Satink Keukens | Border 9
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
27 maa - 2024 Dinand en Marry Stegeman uit Twello Dennis=prettig, persoonlijk, deskundig, professioneel. Satink=zeer aansprekende…

Het contact met Satink Zwolle kwam tot stand op advies van Van Norel Bouwbedrijf, dat de nieuwbouw van ons appartement binnen het Duo Nova-project…

Satink Keukens | Border 10
15 maa - 2024 James C.N. uit Almere Bij Satink druipt de ervaring in…

Zeer hulpvaardig en super meedenkend met ons als klant. Geen verkoop verhaal maar eerlijk en aan ons de keus latend. Geweldig bedrijf en een…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 83 beoordelingen in de laatste 12 maanden.