Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

De voordelen van geïntegreerde afzuiging

08-10-2020

Bij het kopen van een nieuwe keuken komen een heleboel keuzes kijken. Eén van die keuzes is die voor de afzuiginstallatie. Ondanks dat koken vaak zorgt voor een heerlijke geur, wil je waarschijnlijk voorkomen dat het hele huis naar eten ruikt. Bovendien kunnen dampen en warmte de luchtkwaliteit in de keuken beïnvloeden, waardoor ventilatie erg belangrijk is. Een keuken dient zo snel mogelijk gelucht te worden en dus is een goed afzuigsysteem in de keuken een must! Een trend die we steeds vaker voorbij zien komen is de kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem.

Kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem

Bij een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem (ook wel kookveldafzuiging genoemd), hangt de afzuiging niet boven de kookplaat, maar is deze verwerkt in de kookplaat. In de kookplaat is een opening verwerkt waarin koolstof- en vetfilters zijn gemonteerd. Hieronder zit een ventilator die de lucht wegzuigt. Doordat je geen rekening meer hoeft te houden met de luchtafvoer, kun je de kookplaat op iedere gewenste plek plaatsen. Dit is één van de voordelen van kookveldafzuiging, maar er zijn er zeker nog meer!

Voordelen van een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem | Satink Keukens

Rustige uitstraling en meer ruimte

Zeker wanneer je een kookeiland hebt, springt een afzuigkap behoorlijk in het oog. Door te kiezen voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging krijgt de keuken niet alleen een rustigere uitstraling, maar oogt deze tevens ruimtelijker. Daarnaast hoef je bij een geïntegreerd afzuigsysteem geen rekening te houden met ruimte voor de afzuigkap, waardoor je deze ruimte kunt gebruiken voor extra kastjes.

Minder geluid en meer efficiënt

Waar een afzuigkap altijd voor veel lawaai zorgt, zorgt een goed ontworpen geïntegreerde afzuiging voor minimale geluidshinder. Bovendien bevindt de afzuiging zicht vlak naast de pannen op de kookplaat, waardoor gerichter kan worden afgezogen en de afzuiging op een kortere afstand plaatsvindt. Doordat kookveldafzuiging efficiënter is dan de traditionele afzuigkap, scheelt dit tevens in verbruik.

Bosch kookplaat met geïntegreerde afzuiging | Satink Keukens

Geïntegreerde afzuiging in jouw keuken

Genoeg redenen dus om voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging te kiezen! Wil je graag meer weten over kookveldafzuiging? Of ben je helemaal om en wil je graag een modern, geïntegreerd afzuigsysteem voor in jouw keuken? Kom dan langs in onze showroom! Hier vind je namelijk een ruim aanbod aan kookplaten met geïntegreerde afzuigsystemen van merken zoals BORA, Gaggenau en Novy. Maak gerust een afspraak, onze keukenadviseurs helpen je graag verder!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
23 jul - 2023 René uit Zwolle Voelde ons gehoord

Snel, prettig en accuraat.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.