Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Een duurzame keuken creëren doe je zo!

25-11-2019

Wil je jouw keuken voorzien van een make-over met een groen tintje? Of ga je een hele nieuwe keuken aanschaffen en wil je deze zo duurzaam mogelijk? Dan zijn er meerdere zaken waarmee je rekening kunt houden. Onderstaande tips kunnen jou helpen bij het verwezenlijken van een milieuvriendelijke keuken.

Duurzame keukenapparatuur

Schaf je geheel nieuwe keukenapparatuur aan, dan zit je sowieso al goed. Nieuwe apparaten zijn tegenwoordig namelijk veel energiezuiniger dan vroeger. Niet alleen bij het aanschaffen van een nieuwe vaatwasser, combi-oven en koelkast is het verstandig om te letten op het energielabel, maar ook bij een waterkoker, tosti-ijzer en blender. Energielabels lopen van het meest duurzame A+++ tot en met het minst duurzame label D.

Een milieuvriendelijke keuken | Satink Keukens

Slim koken

Om te voldoen aan een duurzame keuken, dien je ook rekening te houden met de manier waarop jij je maaltijden bereidt. Het koken van water in een waterkoker is bijvoorbeeld duurzamer dan water koken in een pan op het fornuis. Als je er toch voor kiest om een pan op het fornuis te zetten, zorg dan dat er een deksel op zit. Wil je iets in de oven klaarmaken? Dan kun je gerust de oven een paar minuten eerder uitzetten. Het duurt namelijk wel een tijdje voordat een oven van 220 graden is afgekoeld. Ook is het slim om alles wat je in de oven klaar wilt maken, achter elkaar in de oven te doen. Zo hoef je niet steeds weer opnieuw de oven voor te verwarmen. Ga je morgen iets klaarmaken uit de diepvries? Haal dit dan de avond van tevoren eruit en laat het ontdooien in de koelkast. Dit scheelt weer extra energie van de magnetron.

Over een aantal jaar zijn we helemaal van het gas af. Het is dus slim om alvast te investeren in een inductiekookplaat. Bovendien is een inductiekookplaat een zeer zuinige optie. Zo is een pan met twee liter water binnen vijf minuten gekookt en verliest het bijna geen warmte! Nog wat extra geld besparen? Neem dan eens een kijkje bij de kringloop voor inductiepannen.

Satink Keukens met duurzame materialen

Duurzame keukens bij Satink Keukens

Wil jij ook graag een milieuvriendelijke keuken? Bij Satink Keukens hebben we diverse keukenmerken die hieraan voldoen. Zo bestaan onze Häcker Classic keukens uit recyclebare materialen en een energiezuinige installatietechniek, waarmee natuurlijke grondstoffen worden behouden en wordt formaldehyde tijdens het productieproces van de keukens van Systemat sterk gereduceerd. Hierdoor is en blijft de binnenlucht van een betere kwaliteit, wat weer bijdraagt aan een gezonde leefwijze.

Bovenstaande punten zijn natuurlijk slechts een aantal tips voor het verduurzamen van je keuken. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een duurzame keuken of wil je onze duurzame keukens komen bekijken? Maak dan een afspraak met een van onze keukenadviseurs of kom bij ons langs in de showroom!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
14 apr - 2024 Edwi uit Zwolle Heel fijn gesprek en advies gehad…

De medewerker van Satink Keukens heeft eerst met mij besproken wat ik precies zoek. Hierbij vooral geluisterd en op basis van mijn input het…

Satink Keukens | Border 10
26 jan - 2024 Bert uit Apeldoorn Prima persoonlijke benadering zonder op te…

Met goed gevoel voor en achteraf bij Satink.

Satink Keukens | Border 8
9 feb - 2024 René Veldkamp uit Hattem Netjes geholpen, duidelijk advies

Wij zijn netjes geholpen, adviseur denkt goed mee.

Satink Keukens | Border 8
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
3 feb - 2024 Kor uit Dalfsen Veel rust en ruimte om tot…

Een nieuwe keuken uitzoeken en erachter komen hoe je het precies wilt hebben, is best een dingetje. Je hebt veel om af te wegen.…

Satink Keukens | Border 9
25 sep - 2023 Hans uit Raalte Deskundig en meedenkend.

We werden vriendelijk ontvangen door dhr. Jay Koster. Hij luisterde aandachtig naar onze wensen en hielp ons heel betrokken bij het maken van onze…

Satink Keukens | Border 10
11 jun - 2023 Huub uit Almere Uitstekend

In het universum van heel veel keukens en mogelijkheden wordt je keurig, aan de hand van je eigen wensen, door de mogelijkheden geloodst.

Satink Keukens | Border 8
19 feb - 2024 Emil uit Doetinchem Perfect geadviseerd

Zeer klantvriendelijk en adviserend. Oplossingsgericht. Uiteraard moet Siematic keuken nog geleverd worden, zodat ik nog enige reserve inbouw. Wel vertrouwen in dat dit goedkomt.…

Satink Keukens | Border 8
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
9 maa - 2024 Klaas uit Raalte Zeer vriendelijk en deskundig advies

Prettige ontvanst en vriendelijke verkoper. Begreep mijn wensen en wewaren binnen een uur rond met een keuken.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 85 beoordelingen in de laatste 12 maanden.