Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Een nieuwe koelkast kiezen

06-09-2019

In de ochtend een ontbijtje met een koud glas melk, 's middags een gezonde lunch en 's avonds een uitgebreid diner met familie. Om al je maaltijden vers en lekker te houden, is een koelkast onmisbaar in iedere keuken. Maar hoe kies je een koelkast die bij jouw interieur past? Er zijn namelijk vele designs in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet.

Koelkast met wijnklimaatkast | Satink Keukens

Hou rekening met je gewoontes

De grootte van je koelkast bepaal je aan de hand van jouw gewoontes. Uit hoeveel personen bestaat je huishouden? Eet je vaak buiten de deur? En hoe vaak doe je boodschappen? De consumentenbond heeft een vuistregel opgesteld dat een koelruimte van 50 liter goed is voor het bewaren van een doorsnee voorraad aan eten en drinken voor één persoon. Let er wel op dat je geen te grote koelkast koopt. Hiermee verspil je namelijk onnodig veel geld en energie! Ooit gedacht aan een duurzame koelkast? Wellicht is een Pelgrim koelkast dan iets voor jou.

Bedenk je voorkeur voor design

Aangezien de koelkast een prominente plaats in jouw keuken inneemt, mag deze ook best opvallen. Een koelkast kan namelijk een echte eyecatcher zijn in jouw keuken. Ga bijvoorbeeld voor een vrijstaande koelkast met een opvallende kleur. Wil je liever niet dat jouw koelkast opvalt? Dan kan je kiezen voor een inbouwmodel. Deze koelkasten zijn mooi weggewerkt in de keuken. Een echte aanrader zijn de koelkasten van Bauknecht, welke zich kenmerken door unieke designs.

Bauknecht koelkasten | Satink Keukens

Let op (nieuwe) technische elementen

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je staat in de supermarkt en je bent vergeten of je nog een pak melk in de koelkast hebt staan. Voor de zekerheid neem je er eentje mee, maar eenmaal thuis blijkt er toch nog een pak te staan. Met de intelligente koelkast van Siemens is dit verleden tijd. Deze is namelijk verbonden met een app op je telefoon en zo kan je direct bekijken wat er op dat moment in je koelkast ligt. Handig toch? Er zijn vele koelkasten met nieuwe technische snufjes, bedenk daarom van tevoren goed welke technische elementen jouw nieuwe koelkast moet hebben en maak dan een selectie.

Koelkasten bij Satink Keukens

Kortom, het is dus belangrijk om een koelkast te kiezen die bij jouw huishouden past. Zo voorkom je onnodige verspilling. Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en een daarbij passende koelkast? Bekijk dan ons aanbod aan keukenapparatuur merken op de website of kom langs bij onze showroom in Zwolle. Onze keukenadviseurs helpen je graag verder!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
1 jul - 2023 Kevin uit Almere Geweldige kopers ervaring

Hoewel de bouw van mijn appartement nog een tijdje duurt, was de verkoopster goed op de hoogte van het project. Verder had ze heel…

Satink Keukens | Border 10
12 nov - 2023 H Huiskamp uit Heerde Goed advies gekregen

We zijn prettig geholpen niet opdringerig maar met echt goede tips waar we erg blij mee waren een verkoper die zich inleefde in de…

Satink Keukens | Border 10
30 maa - 2024 Jasper uit Biddinghuizen Prettig en professioneel

Duidelijke uitleg door de adviseur met prettige communicatie

Satink Keukens | Border 10
13 jun - 2023 Anne Groen uit Zwolle IWe zijn goed geholpen.

Gastvrij, goede adviezen en er werd ruimschoots de tijd voor ons genomen

Satink Keukens | Border 9
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2024 Veerle uit Zwolle Goed geholpen en ze namen de…

Wij zijn goed geholpen met het uitkiezen van de keuken. Er werd mee gedacht en ze gaf ons het gevoel alle tijd te hebben.

Satink Keukens | Border 8
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
8 dec - 2023 Abdul uit Zwolle zeer prettig in omgang en eerlijke…

Eerst goed geluisterd naar onze wensen, vervolgens diverse opties/keuzes besproken. Voldoende tijd en aandacht.

Satink Keukens | Border 9
30 okt - 2023 Chris en Linda uit Zwolle Zonder consessies binnen budget gebleven

We zijn uitstekend geadviseerd door Tina Eenkhoorn, ze luisterde goed naar onze wensen, heeft ons verschillende opties laten zien in de uitgebreide showroom. Uiteindelijk…

Satink Keukens | Border 10
18 dec - 2023 Stephan uit Hardenberg Goede persoonlijke service

Wij hebben goede persoonlijke service gekregen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Ze namen de tijd voor je en luisterde goed naar onze…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 84 beoordelingen in de laatste 12 maanden.