Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Een stijlvolle keuken met schiereiland

29-01-2020

Droom je van een kookeiland in jouw keuken, maar heb je hier niet voldoende ruimte voor? Dan is een keuken met schiereiland dé oplossing! Deze keuken kun je op praktische manieren opstellen en past in zowel grote, als kleine ruimtes. Wij vertellen je er graag meer over.

Een schiereiland is een keukeneiland dat met één zijde aan de wand of het keukenblok grenst. Je kunt hier dus aan drie kanten omheen lopen. Deze keukenopstelling heeft de luxe uitstraling van een kookeiland en biedt daarnaast vele efficiënte voordelen.

Grijze Satink keuken met schiereiland

Schiereiland of kookeiland?

Een groot voordeel van een keuken met schiereiland is dat deze relatief weinig ruimte in beslag neemt. Hierdoor kun je deze keuken beter in een kleinere ruimte plaatsen dan een kookeiland. Bovendien biedt een schiereiland net zoveel opbergruimte als een eilandkeuken. Kies je ervoor om het schiereiland te laten grenzen aan het keukenblok? Dan hoeven er minder aansluitingen verplaatst te worden dan wanneer je voor een kookeiland zou kiezen. Dit betekent dus ook dat je voor een schiereiland een minder groot budget nodig hebt.

Stijlen schiereiland keuken

Een schiereiland keuken kun je op meerdere manieren indelen. In de meeste gevallen staat een schiereiland parallel aan of haaks op een keukenblok. Je kunt er echter ook voor kiezen om het schiereiland aan één kant tegen de muur te plaatsen. Gezelligheid aanbrengen in je keuken? Ga dan voor een schiereiland keuken met bar. Dit creëer je zeer gemakkelijk door een aantal barkrukken aan het schiereiland te plaatsen. Zo wordt het niet alleen een ruimte waarin er wordt gekookt, het wordt eveneens een gezellige leefruimte.

Moderne witte Satink keuken met schiereiland

Natuurlijk is deze keukenopstelling toe te passen in alle soorten keukenstijlen. Heb je het liefst een strakke, ruimtelijk ogende keuken? Ga dan bijvoorbeeld voor een witte moderne keuken. Toch liever iets meer sfeer creëren? Dan is de landelijke keukenstijl meer geschikt. Er zijn tal van mogelijkheden!

Schiereiland keukens bij Satink Keukens

Ben je enthousiast geworden over de keuken met schiereiland en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw eigen keukenruimte? Onze keukenadviseurs informeren en adviseren je graag! Kom gerust eens langs in onze showroom of plan een afspraak in via onze website. Liever advies aan huis ontvangen? Geen probleem! Maak hiervoor eenvoudig een thuisadviesafspraak.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
9 mei - 2024 Jacqueline uit Urk Denkt mee met de klant

Hoewel we pas volgend jaar een keuken nodig hebben, maakten ze bij Satink tijd en personeel vrij om na te gaan wat bij ons…

Satink Keukens | Border 9
28 mei - 2024 Manon uit Raalte Fijne hulp.

Jan vd kolk geeft goede hulp en adviezen

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2024 Joke Hooijmans uit Epe Fred is top

Fred is een ervaren verkoper die goed meedenkt en adviseert. Niet opdringerig. Het is al onze 2e keuken bij Fred. Dat zegt genoeg.

Satink Keukens | Border 10
25 nov - 2023 Marianne uit Hattem Fantastische ervaring

Als je op zoek bent naar een keuken dan zeker bij Satink gaan kijken. Niet alleen prachtige keukens daar, ook fantastische personeel die meedenken…

Satink Keukens | Border 10
25 mei - 2024 a wakker uit Urk Meneer bleef rustig toen ik zei…

prima! feedback voor meneer is: opletten om geen verbasteringen te gebruiken.

Satink Keukens | Border 8
4 mei - 2024 Albert Leusink uit 'S-HEERENBROEK oog en oor voor de klant

Voor het uitzoeken van een nieuwe keuken kwamen wij toevalligerwijs terecht bij Satink. Hier hebben wij geen spijt van. Er werd goed geluisterd en…

Satink Keukens | Border 10
1 jul - 2024 Bernardes uit Overijssel Professionele, deskundige en klantvriendelijke benadering ook…

De medewerkster nam alle tijd bij het uitzoeken van een keuken en deed dat op een professionele, kundige en vriendelijke wijze. Zij gaf daarbij…

Satink Keukens | Border 10
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 A. de Haan uit Twello Prima, deskundig advies door Dennis

Samen met Dennis en mijn vrouw een prachtig keukenplan ontwikkeld. Zijn er erg blij mee.

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 84 beoordelingen in de laatste 12 maanden.