Gekleurde tomatensalade met mozzarella, kruim en citroen
30-07-2020Ben je wel eens op Sicilië geweest? Dan heb je vast een aantal keer heerlijke gekleurde tomaten gegeten. Deze tomaten zijn niet alleen heel smakelijk, maar zien er ook nog eens vrolijk uit! Het is dan ook de perfecte basis voor een frisse zomerse salade. We geven je daarom graag het recept uit het kookboek The Lemon Kitchen voor een zomerse gekleurde tomatensalade met mozzarella, kruim en citroen.

Benodigdheden:
- 100 gram panko of fijngemalen geroosterd brood
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 biologische citroen (sap & zeste)
- 2 theelepels Herbamare kruidenzout
- 10 verse basilicumblaadjes
- 2 eetlepels kappertjes
- Groene en gele tomaten
- Coeur de boeuf tomaten (rode vleestomaten)
- 1 bol buffelmozzarella of burrata
- Zwarte peper
- Verse cress of tuinkers
- Extra benodigdheden: oven, citroenrasp en zesteur of rasp

Bereiding van de salade:
Verwarm de oven voor op 200 graden (op de grillstand). Meng in een ovenschaal de panko of fijngemalen geroosterd brood samen met 2 eetlepels olijfolie, kruidenzout, zeste, kappertjes en basilicum. Zet het mengsel vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de tomaten in dunne plakken en verdeel deze mooi op een saladeschaal. Leg de bol mozzarella in het midden. Voor de dressing meng je 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel citroensap, een snufje kruidenzout en zwarte peper. Verdeel dit over de salade. Haal hierna het broodkruim uit de oven en meng dit nogmaals goed door elkaar. Verdeel het broodkruim pas bij het uitserveren van de salade er overheen, zodat het lekker krokant blijft. Tip: deze zomerse salade is heerlijk met een glas witte wijn of rosé en wat crostini of geroosterd zuurdesem brood.Ontvang het kookboek ‘The Lemon Kitchen’ cadeau
Deze zomerse tomatensalade komt uit het kookboek The Lemon Kitchen van Jadis Schreuder. Laat je dit jaar nog een offerte opstellen bij Satink Keukens? Dan ontvang je dit kookboek met 45 heerlijke recepten cadeau!