Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Het creëren van een kindvriendelijke keuken

09-12-2019

Een veilige keuken is zeer belangrijk. Zeker wanneer je (kleine) kinderen hebt. Maar hoe creëer je een kindvriendelijke keuken? Naast het opbergen van je scherpe messen, zijn er nog vele andere dingen waar je op kunt letten. Wij geven je tips om jouw keuken volledig kidsproof te maken!

Gebruikmaken van hoogte

Kinderen kunnen vaak niet bij de hoge keukenkasten. Maak hier dan ook gebruik van. Door gevaarlijke spullen als messen en schoonmaakmiddelen op veilige hoogte op te bergen, voorkom je gevaarlijke situaties. Daarnaast adviseren wij je, indien mogelijk, risicovol keukenapparatuur als de oven ook op veilige hoogte te plaatsen. Of kies bijvoorbeeld voor een oven met inwendige koeler, waarmee de oven sneller afkoelt na bereiding van een gerecht. Daarnaast kun je er uiteraard ook voor kiezen een oven met kinderbeveiliging te nemen.

Houten kidsproof keuken | Satink Keukens

Koken op inductie

Koken op inductie is niet alleen zuinig, het is eveneens een kindvriendelijke oplossing. De inductiekookplaat verhit enkel de onderkant van de pan. Ben je klaar met koken? Dan blijft de plaat niet warm. Kinderen kunnen de plaat dus gewoon aanraken, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken.

Veilige keukenkasten

Schaf je een nieuwe keuken aan? Kies dan voor een greeploze keuken. Kinderen kunnen zich zo niet bezeren aan handvaten of zomaar de keukenkasten opentrekken. Daarnaast zijn er speciale slotjes verkrijgbaar die voorkomen dat je kinderen de keukenlades en -kasten zomaar kunnen openmaken. Zo'n slot is eenvoudig aan je kasten te bevestigen en verkleint het risico op ongelukken.

Luxe grijze kidsproof keuken | Satink Keukens

Meer advies voor jouw kindvriendelijke keuken

Ben je op zoek naar een kindvriendelijke keuken? Of ben je benieuwd wat jij nog aan je keuken kunt aanpassen? Kom dan gerust eens langs in onze showroom in Zwolle. Samen met één van onze professionele keukenadviseurs vind je een passende oplossing voor jouw kindvriendelijke keuken. Maak direct een afspraak op onze website! We hopen je uiteraard graag snel te verwelkomen bij Satink Keukens.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
8 feb - 2024 Veerle uit Zwolle Goed geholpen en ze namen de…

Wij zijn goed geholpen met het uitkiezen van de keuken. Er werd mee gedacht en ze gaf ons het gevoel alle tijd te hebben.

Satink Keukens | Border 8
19 mei - 2024 Jacob uit Leeuwarden Prachtige showroom en deskundig advies

Afgelopen weekend hebben mijn vrouw en ik voor onze nieuwbouwwoning een fantastische Siematic SLX keuken gekocht bij Satink. We zijn tijdens onze twee verkoopgesprekken…

Satink Keukens | Border 10
14 dec - 2023 Renske uit Muntendam Uitstekend geholpen

Zijn zeer vriendelijk ontvangen , we waren er tegen de lunchtijd en er werd ons een heerlijk kopje soep met wat broodjes aangeboden !…

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 Jaap Willem en Monique uit Wildervank Kundig, professioneel en gezellig begeleid bij…

Goed geïnformeerd door Dennis, die ons op een zeer plezierige wijze heeft geholpen. Alle verzoeken van ons werden vlot beantwoord.

Satink Keukens | Border 9
30 sep - 2023 Fam. Stenekes uit Hattem Nemen de tijd, horen je wensen…

We hebben vorige week een keuken gekocht bij Satink in Zwolle. We werden geholpen bij het ontwerpen van onze keuken door Tina. Zij liet…

Satink Keukens | Border 10
9 feb - 2024 René Veldkamp uit Hattem Netjes geholpen, duidelijk advies

Wij zijn netjes geholpen, adviseur denkt goed mee.

Satink Keukens | Border 8
18 dec - 2023 Fam. Van Dalen uit Ruinerwold Uitstekend geholpen door Riankaa

Vandaag na 30 jaar onze 2e keuken gekocht bij Satink te Zwolle. We zijn heel prettig geholpen door Rianka. Ze nam iedere keer de…

Satink Keukens | Border 10
3 feb - 2024 Kor uit Dalfsen Veel rust en ruimte om tot…

Een nieuwe keuken uitzoeken en erachter komen hoe je het precies wilt hebben, is best een dingetje. Je hebt veel om af te wegen.…

Satink Keukens | Border 9
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 85 beoordelingen in de laatste 12 maanden.