Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Inspiratie om je keuken op te knappen

30-04-2021

Zijn de keukenkastjes verkleurd of heeft het aanrechtblad krassen? Of wil je jouw keuken gewoon een nieuwe look geven? Overweeg dan om je keuken op te knappen! Om je keuken een nieuw leven in te blazen, is het niet nodig om meteen je hele keuken te vervangen. Pak een paar onderdelen aan en je hebt zo weer een stralende keuken. Begin bijvoorbeeld met het opknappen van het aanrechtblad en de keukenkastjes en de keuken krijgt direct een hele nieuwe uitstraling.

Nieuw aanrechtblad

Het keukenblad is een groot onderdeel van de keuken en bovendien iets wat je regelmatig gebruikt. Hierdoor kunnen er op den duur krassen en beschadigingen ontstaan. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat de look je niet meer aanspreekt. Door de keuken alleen te voorzien van een nieuw werkblad, kan de uitstraling van je keuken al direct veranderen. Denk goed na over de materiaalkeuze, aangezien dit een groot deel van de sfeer in de keuken bepaalt. Wil je graag een natuurlijke sfeer creëren? Kies dan voor hout. Heb je liever een klassieke of luxe uitstraling? Kies dan voor marmer of hardsteen. Laat je gerust informeren door onze keukenadviseurs over de voor- en nadelen van ieder soort werkblad.

Keukenkastjes opknappen

Je kunt ook wonderen verrichten door de keukenkastjes op te knappen. De keukenkastjes zijn het vooraanzicht van de keuken, waardoor het van belang is dat deze er goed uitzien. Keukenkastjes opknappen kun je al doen door de handgrepen te vervangen, hierdoor krijgen ze namelijk meteen een andere uitstraling. Zijn ze aan een grotere opknapbeurt toe? Kies er dan voor om de gehele kastjes te vervangen.

Keukenkastjes opknappen | Satink keukens

Meer opknap tips voor je keuken

Heb je behoefte aan meer vernieuwing, dan kun je uiteraard ook andere elementen in je keuken opknappen of vervangen. Denk bijvoorbeeld aan de muur die al jaren dezelfde kleur heeft. Verf deze in een nieuwe kleur of bekleed de achterwand met tegeltjes. Wil je van de muur een centerpiece maken? Kies dan voor een vernieuwende print en bekleed de gehele muur met behang.

Zijn alle apparaten in je keuken nog in goede staat? Ook door het vervangen van keukenapparaten kan koken een geheel nieuwe (en bijzondere) ervaring worden. Kies bijvoorbeeld voor apparaten met de nieuwste technologieën, waardoor koken naar een hoger niveau getild wordt. Bovendien zijn nieuwe apparaten vaak ook een stuk energiezuiniger!

Tot slot kun je met iets heel kleins ook al een andere sfeer aanbrengen in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van groen in de keuken. Plaats een paar mooie vazen met groene planten erin of hang een plankje op en zet hier potjes met verse kruiden op. Zo wordt de keuken tevens een stuk gezelliger!

Aanrechtblad opknappen | Satink keukens

Meer keuken inspiratie & tips?

Ben je op zoek naar meer inspiratie om je keuken op te knappen? Kom dan gerust eens langs in onze showroom of bekijk de inspiratiepagina's op onze website. Hier vind je keukens in verschillende soorten stijlen en doe je eenvoudig inspiratie op voor jouw eigen keuken. Vraag ook gerust ons gratis inspiratiemagazine aan, welke boordevol inspiratie staat!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
8 dec - 2023 Abdul uit Zwolle zeer prettig in omgang en eerlijke…

Eerst goed geluisterd naar onze wensen, vervolgens diverse opties/keuzes besproken. Voldoende tijd en aandacht.

Satink Keukens | Border 9
28 okt - 2023 Gea uit Blaricum in 3 uur heel prettig bij…

Vanaf de hartelijke ontvangst tot het vertrek een fijne ervaring. Dennis dacht met ons mee en heeft op een rustige , ter zake deskundige…

Satink Keukens | Border 9
23 jun - 2023 Bart uit Zwolle Zeer veel tijd voor ons genomen…

Fred heeft heel veel tijd genomen om ons te helpen met het samenstellen van de keuken voor ons nieuwbouwhuis. Hij heeft goed meegedacht met…

Satink Keukens | Border 9
13 jun - 2023 Anne Groen uit Zwolle IWe zijn goed geholpen.

Gastvrij, goede adviezen en er werd ruimschoots de tijd voor ons genomen

Satink Keukens | Border 9
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2024 William uit Urk Een succes

Wij dachten van buiten veel te dure zaak voor ons. naar alles uitgezocht bleek dus echt voor ieder wat wils in iedere prijsklassen hele…

Satink Keukens | Border 8
2 feb - 2024 I uit Kampen Prettig, eerlijk, en budgetgericht

We kregen alle tijd om rustig rond te kijken naar de wensen en voorkeuren. Daarna per onderdeel de keuken uitgezocht. Van te voren het…

Satink Keukens | Border 10
26 nov - 2023 Margriet uit Almere Fantastisch.

Wij zijn tweemaal in de showroom geweest. We zijn geweldig geholpen door Peter van der Meulen. Hij heeft meegedacht en hele goede tips gegeven,…

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Greetje uit Veendam Uitstekend!

Wij zijn bij Satink keukens goed geinformeert. Fijn personeel. Luisteren goed naar je wensen en denken mee. Kortom super bedrijf!

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 82 beoordelingen in de laatste 12 maanden.