Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Kerstdessert: Meringuetaart met mascarpone, frambozen en pistache

20-12-2020

Is het dit jaar jouw beurt om de laatste gang van het kerstdiner op tafel te zetten? Sluit het diner dan af met deze heerlijke meringuetaart met mascarpone, frambozen en pistache! Naast dat deze taart heerlijk is, ziet hij er ook nog eens kerstig uit. Je kunt deze taart eenvoudig vooraf maken, waardoor je hem op de avond zelf alleen nog maar hoeft op te maken.

Kerstrecept Meringuetaart met frambozen en pistache | Satink Keukens

Wat heb je nodig voor de taart?

  • ¼ theelepel zout
  • 10 gram maizena
  • 8 middelgrote eieren
  • 250 gram volle kwark
  • 30 gram poedersuiker
  • 325 gram kristalsuiker
  • 500 gram mascarpone
  • 1 theelepel citroensap
  • 1,5 theelepel vanillearoma
  • 225 gram verse frambozen
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 95 gram pistachenoten (gepeld)
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 35 gram gevriesdroogde frambozen
Kerstrecept voor meringuetaart | Satink Keukens

Hoe maak je de taart?

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Rooster 3/4 van de pistachenoten in een koekenpan, laat deze afkoelen op een bord en maal ze fijn in de keukenmachine. Let op dat het niet plakkerig wordt.
  2. Splits 6 eieren en bewaar alleen het eiwit (in totaal heb je 200 gram nodig). Klop het eiwit samen met het citroensap met een mixer, totdat het stijf is. Neem 225 gram kristalsuiker, voeg dit stap voor stap toe aan de kom en klopt het geheel tot er stijve pieken ontstaan. Om te checken of het eiwit stijf genoeg is, houd je de kom op z’n kop. Valt het eiwit er niet uit, dan is het stijf genoeg! Zeef hierna de maizena boven de kom, doe de (gemalen) pistachenoten erbij en spatel erdoorheen.
  3. Teken op een vel bakpapier twee cirkels met een diameter van 20 centimeter en leg het papier omgekeerd op een bakplaat. Verdeel het stijve eiwit binnen de twee cirkels en bak 2,5 uur in het midden van de voorverwarmde oven. Laat hierna afkoelen.
  4. Zet de oven op 180 graden en bekleed de springvorm (met een diameter van 24 centimeter) met bakpapier. Klop de roomboter met de overige kristalsuiker in 5 minuten luchtig. Voeg al mixend op de hoogste stand 2 losgeklopte eieren geleidelijk toe aan de crème. Spatel het gezeefde bakmeel en zout erdoorheen, verdeel dit gelijkmatig over de springvorm en zet 20 tot 25 minuten in de oven.
  5. Haal nadat je de springvorm uit de oven hebt gehaald voorzichtig de vorm los en laat de cakebodem zeker 1 uur afkoelen. Kerstrecept meringuetaart | Satink Keukens
  6. Neem de overige pistachenoten en hak deze grof. Verkruimel de helft van de gevriesdroogde frambozen en houd hiervan 2 eetlepels apart voor de garnering. Neem de helft van de verse frambozen en snijd deze door de helft. Voeg de poedersuiker, kwark, vanillearoma en mascarpone samen in een kom en klop los met een mixer. Spatel de halve verse en de verkruimelde frambozen erdoor en plaats in de koelkast.
  7. Klaar om het dessert te serveren? Verdeel dan 1/3 van het mascarponemengsel over de cakebodem en dek af met een cirkel meringue. Herhaal deze stappen en eindig met de rest van het mengsel. Tot slot bestrooi je de taart met de pistachenoten en overige frambozen. Smakelijk!

Meer keuken inspiratie bij Satink Keukens

Vaker keuken inspiratie en heerlijke recepten ontvangen? Volg ons dan op Facebook of Instagram! Hier delen wij regelmatig smakelijke recepten en inspireren we je met de laatste keukentrends.

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
27 jun - 2025 Jan Boxum uit Hasselt geweldig

Wij zijn heel prettig en voortvarend begeleid door Jay Koster, een heel goede adviseur. Kan goed luisteren, behulpzaam, vriendelijk en niet opdringerig. Door hem…

Satink Keukens | Border 10
24 jun - 2025 Sien uit Zwartsluis Prima

Goede begeleiding in het kiezen van de keuken

Satink Keukens | Border 10
19 jun - 2025 Jelle uit Gees Zeer servicegericht met goede adviseur Jay

Ruimschoots de tijd genomen voor ons en duidelijk advies.

Satink Keukens | Border 8
17 jun - 2025 Jacob uit Meppel Top

De gehele begeleiding bij de aankoop van de keuken was prima. Goede uitleg bij het samenstellen van de keuken en de keuze van de…

Satink Keukens | Border 10
17 jun - 2025 Wouter uit Meppel Niets anders dan lof!

Wat een fijne ervaring hebben we gehad bij Satink Keukens! We hebben samen een prachtige keuken kunnen samenstellen. Er werd niet alleen goed geluisterd…

Satink Keukens | Border 10
16 jun - 2025 Mees van der Sluys uit Lelystad Uitstekende begeleiding

We zijn goed geholpen bij het samenstellen van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
11 jun - 2025 Irene uit Lelystad Goed en vakkundig geholpen!

Het personeel is erg aardig. Er wordt goed geluisterd naar wat je wensen voor de keuken zijn en er wordt goed meegedacht hoe je…

Satink Keukens | Border 10
6 jun - 2025 Maurice uit Zwolle Gezien, begrepen, meegedacht

In 3 afspraken tot een mooi (theoretisch) eindresultaat gekomen. Er was veel tijd en ruimte en ik werd nergens naartoe ‘verleid’. Goed gevoel over…

Satink Keukens | Border 10
5 jun - 2025 Marije uit Dievee Super!

Ik en mijn vriend hebben een keuken uitgezocht en we zijn blij hoe we geholpen zijn! Hij hielp goed met het uitzoeken van de…

Satink Keukens | Border 10
4 jun - 2025 henk uit vrieling Topervaring met Satink

Na onze vorige hele goede ervaring met Satink was het niet meer als logisch dat we nu wederom naar Peter zouden gaan voor onze…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 99 beoordelingen in de laatste 12 maanden.