Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Keuken inspiratie: complementaire keuken

02-12-2021

Houd jij van opvallend en uniek? En wil je daarnaast graag kleur toevoegen aan je keuken? Kies dan voor een complementaire keuken! Bij een complementaire keuken wordt er gebruikgemaakt van verschillende, contrasterende kleuren. Door twee of meer kleuren met elkaar te combineren, maak je de keuken niet alleen uniek en persoonlijk, maar zorg je tevens voor een speels effect en een échte eyecatcher! Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van de complementaire keuken.

Complementaire keuken inspiratie | Satink Keukens

Complementaire kleuren in de keuken

Complementaire kleuren zou je ook wel ‘tegenovergestelde’ kleuren kunnen noemen. Het zijn namelijk kleuren die tegenover elkaar liggen in de zogenaamde ‘kleurencirkel’. Denk bijvoorbeeld aan rood en groen, blauw en oranje en geel en paars. Nu kun je jouw keuken natuurlijk altijd in maximaal contrasterende kleuren realiseren indien gewenst, maar we snappen dat dit ook wel net iets te heftig kan zijn. Daarom is het bij een complementaire keuken ook mogelijk om te kiezen voor kleuren die niet recht tegenover elkaar staan, maar net iets dichterbij elkaar liggen. Dit maakt het geheel net iets rustiger, terwijl je toch het unieke en speelse effect van de complementaire keuken behoudt.

Intrigerende contrasterende keuken

Wil je het geheel harmonieus en rustig houden? Dan kun je ook voor intrigerende contrasterende kleuren kiezen, ofwel kleuren die naast elkaar liggen in de kleurencirkel. Door de ene kleur net iets feller te maken dan de andere, ontstaat er alsnog een complementair effect. Het combineren van gelijksoortige kleuren wordt ook wel ton-sur-ton genoemd en is geschikt voor wanneer je een unieke, persoonlijke keuken wilt creëren die qua kleurgebruik in balans is.

Complementaire kleuren in keuken | Satink Keukens

Tips voor het creëren van een complementaire keuken

De kleurkeuze is natuurlijk de belangrijkste stap bij het realiseren van de complementaire keuken. Is er een kleur die je echt graag terug wilt laten komen? Kies dan voor die kleur en bekijk vervolgens welke kleur hiermee contrasteert, maar er wel goed bij past. Lichte tinten kunnen goed gecombineerd worden met andere lichte kleuren, maar weer niet met bijvoorbeeld felle tinten. Zorg er dus voor dat de kleuren goed met elkaar balanceren.

Denk goed na over hoe je de gekozen kleuren wilt terug laten komen in de keuken. Dit kan namelijk op verschillende manier. Je kunt de kleuren verwerken in de keukenmeubelen, waarbij je bijvoorbeeld de keukenkasten aan de wand in de ene kleur realiseert en het kookeiland in de andere kleur. Maar je kunt er ook voor kiezen om de complementaire kleuren alleen terug te laten komen in de keukenapparatuur en/of keukenaccessoires. Door de koelkast, waterkoker, wandplanken of andere losse elementen in de keuken in de gewenste kleur aan te schaffen, kun je alsnog een contrasterend, speels en uniek effect creëren, terwijl je de rest van de keuken rustig houdt.

Complementaire keuken inspiratie | Satink Keukens

Complementaire keukens bij Satink Keukens

Wil je ook graag een complementaire keuken realiseren? Of ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor jouw keuken? Kom dan gerust langs in onze showroom! Onze keukenspecialisten voorzien je graag van meer informatie en geven je graag advies over de beste keuzes voor jouw keuken. Wil je graag meer keuken inspiratie opdoen? Vraag dan ook ons gratis inspiratiemagazine aan! Naast beelden van de mooiste keukens, vind je hierin tevens handige keukentips én informatie over de nieuwste keukentrends.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
7 feb - 2024 Hans uit Brummen Het was een verrassend ontspannen ontmoeting.

Genoeg redenen om jullie bij anderen aan te bevelen.

Satink Keukens | Border 10
25 sep - 2023 Hans uit Raalte Deskundig en meedenkend.

We werden vriendelijk ontvangen door dhr. Jay Koster. Hij luisterde aandachtig naar onze wensen en hielp ons heel betrokken bij het maken van onze…

Satink Keukens | Border 10
23 maa - 2024 Marianne en Marcel Buijsse-van Tilburg uit Tollebeek Prima advies!

Wij zijn zeer prettig geholpen bij Satink. Meedenkend, goed advies en tot een mooi resultaat gekomen.

Satink Keukens | Border 10
19 jun - 2023 Albert en Gerrie van der Klogt uit Zwolle Heel goed zaken doen.

Heel fijn zaken doen. Duidelijk en onderbouwd advies. Goede communicatie! Vriendeliik en adviserend Hartelijke Groet, Gerrie van der Klogt

Satink Keukens | Border 10
24 mei - 2023 Herman uit Zwolle Uitstekende showroom en zeer deskundige begeleiding

De showroom laat uitstekend zien wat de mogelijkheden zijn. De zeer deskundige begeleiding was top. De prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend.

Satink Keukens | Border 10
21 mei - 2023 Karin uit Zwolle Goed advies en mooie showroom.

Vooral de SieMatic showroom is prachtig!

Satink Keukens | Border 9
3 feb - 2024 Kor uit Dalfsen Veel rust en ruimte om tot…

Een nieuwe keuken uitzoeken en erachter komen hoe je het precies wilt hebben, is best een dingetje. Je hebt veel om af te wegen.…

Satink Keukens | Border 9
29 maa - 2024 J.C. van Vilsteren uit Zwolle Alle wensen vervuld

Onze adviseur Jay nam alle tijd om onze wensen te vertalen naar de uiteindelijke tekening. We zijn 4 x terug geweest om e.e.a. aan…

Satink Keukens | Border 9
19 okt - 2023 Annette uit Dronten Geweldig geholpen door ervaren verkoper!

Wij zijn vandaag geslaagd met het uitzoeken van onze keuken voor ons nieuwbouwhuis. We hebben in totaal 2 afspraken gehad bij Satink en zijn…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 83 beoordelingen in de laatste 12 maanden.