Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Keuken inspiratie: complementaire keuken

02-12-2021

Houd jij van opvallend en uniek? En wil je daarnaast graag kleur toevoegen aan je keuken? Kies dan voor een complementaire keuken! Bij een complementaire keuken wordt er gebruikgemaakt van verschillende, contrasterende kleuren. Door twee of meer kleuren met elkaar te combineren, maak je de keuken niet alleen uniek en persoonlijk, maar zorg je tevens voor een speels effect en een échte eyecatcher! Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van de complementaire keuken.

Complementaire keuken inspiratie | Satink Keukens

Complementaire kleuren in de keuken

Complementaire kleuren zou je ook wel ‘tegenovergestelde’ kleuren kunnen noemen. Het zijn namelijk kleuren die tegenover elkaar liggen in de zogenaamde ‘kleurencirkel’. Denk bijvoorbeeld aan rood en groen, blauw en oranje en geel en paars. Nu kun je jouw keuken natuurlijk altijd in maximaal contrasterende kleuren realiseren indien gewenst, maar we snappen dat dit ook wel net iets te heftig kan zijn. Daarom is het bij een complementaire keuken ook mogelijk om te kiezen voor kleuren die niet recht tegenover elkaar staan, maar net iets dichterbij elkaar liggen. Dit maakt het geheel net iets rustiger, terwijl je toch het unieke en speelse effect van de complementaire keuken behoudt.

Intrigerende contrasterende keuken

Wil je het geheel harmonieus en rustig houden? Dan kun je ook voor intrigerende contrasterende kleuren kiezen, ofwel kleuren die naast elkaar liggen in de kleurencirkel. Door de ene kleur net iets feller te maken dan de andere, ontstaat er alsnog een complementair effect. Het combineren van gelijksoortige kleuren wordt ook wel ton-sur-ton genoemd en is geschikt voor wanneer je een unieke, persoonlijke keuken wilt creëren die qua kleurgebruik in balans is.

Complementaire kleuren in keuken | Satink Keukens

Tips voor het creëren van een complementaire keuken

De kleurkeuze is natuurlijk de belangrijkste stap bij het realiseren van de complementaire keuken. Is er een kleur die je echt graag terug wilt laten komen? Kies dan voor die kleur en bekijk vervolgens welke kleur hiermee contrasteert, maar er wel goed bij past. Lichte tinten kunnen goed gecombineerd worden met andere lichte kleuren, maar weer niet met bijvoorbeeld felle tinten. Zorg er dus voor dat de kleuren goed met elkaar balanceren.

Denk goed na over hoe je de gekozen kleuren wilt terug laten komen in de keuken. Dit kan namelijk op verschillende manier. Je kunt de kleuren verwerken in de keukenmeubelen, waarbij je bijvoorbeeld de keukenkasten aan de wand in de ene kleur realiseert en het kookeiland in de andere kleur. Maar je kunt er ook voor kiezen om de complementaire kleuren alleen terug te laten komen in de keukenapparatuur en/of keukenaccessoires. Door de koelkast, waterkoker, wandplanken of andere losse elementen in de keuken in de gewenste kleur aan te schaffen, kun je alsnog een contrasterend, speels en uniek effect creëren, terwijl je de rest van de keuken rustig houdt.

Complementaire keuken inspiratie | Satink Keukens

Complementaire keukens bij Satink Keukens

Wil je ook graag een complementaire keuken realiseren? Of ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor jouw keuken? Kom dan gerust langs in onze showroom! Onze keukenspecialisten voorzien je graag van meer informatie en geven je graag advies over de beste keuzes voor jouw keuken. Wil je graag meer keuken inspiratie opdoen? Vraag dan ook ons gratis inspiratiemagazine aan! Naast beelden van de mooiste keukens, vind je hierin tevens handige keukentips én informatie over de nieuwste keukentrends.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
23 jul - 2023 René uit Zwolle Voelde ons gehoord

Snel, prettig en accuraat.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.