Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Keuken inspiratie: de botanische keuken

28-04-2022

Houd jij van vrolijke prints en van veel planten? En wil jij dit ook in jouw keuken laten terugkomen? Dan is een botanische keuken echt iets voor jou! Bij een botanische keuken kan je denken aan een keuken gevuld met planten, warme kleuren en botanische prints. Ook wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, marmer of natuursteen. Lees in deze blog hoe jij een botanische sfeer in jouw keuken creëert!

Maak gebruik van planten in je keuken

In een botanische keuken mogen planten absoluut niet ontbreken. Het liefst veel verschillende soorten planten en een mix van kleine en grote planten is al helemaal leuk. Handig en lekker voor in de keuken zijn verschillende kruidenplanten. Zet kleine potjes met bijvoorbeeld basilicum, munt en bieslook op het aanrecht. Heb je wat minder ruimte? Maak dan een rekje aan de muur. Wil je een echt jungle effect creëren? Dan kan je een aantal planten ophangen in hangpotten of aan de muur bevestigen. Populaire hangplanten voor in de keuken zijn de Scindapsus Pictus en Hedera Helix. De Monstera plant heeft prachtige grote bladeren met gaten en is gemakkelijk te verzorgen, ideaal voor bijvoorbeeld naast het keukenblok.

Botanische keukens | Satink Zwolle

Kies botanische prints voor op de achterwand van je keuken

Naast planten mogen botanische prints ook zeker niet ontbreken in een botanische keuken. Breng de prints in je keuken met bijvoorbeeld kussens, muurdecoratie of de achterwand van je keuken. Kies voor de achterwand van je keuken bijvoorbeeld voor vrolijke tegels of behang met bloemen of bladeren. Let hier wel op dat de tegels en het behang hittebestendig en waterafstotend zijn. Zo blijft het behang langer mooi en hoef je je geen zorgen te maken over knoeien tijdens het koken.

Botanische keuken houtlook | Satink Keukens

Een keuken van natuurlijke materialen

Een botanische keuken geeft jou het gevoel als of je in de natuur zit. Om dit gevoel te versterken mogen natuurlijke materialen in jouw keuken niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een houten tafel, houten fronten, een houten snijplank of leuke accessoires van hout. Daarnaast kun je kiezen voor een natuurstenen keukenblad, dit zorgt voor een stijlvolle uitstraling van de keuken.

Botanische keukens bij Satink Keukens

Ben jij op zoek naar een keuken in een botanische stijl? Of wil je meer inspiratie op doen? Bekijk onze keukenstijlen online of kom gezellig langs in onze showroom! Maak eenvoudig een vrijblijvende showroomafspraak via onze website. Onze keukenadviseurs vertellen je graag meer over de botanische keuken! Volg ons je al op Facebook of Instagram? Hier posten we regelmatig inspiratie voor jouw droomkeuken.

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
22 apr - 2024 Willem uit Urk Geweldig

Onze keuken gekocht bij Satink Zwolle en in een woord geweldig. Mega goed geholpen door Tina met vanalles. Elke vraag konden we stellen en…

Satink Keukens | Border 10
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
7 feb - 2024 Hans uit Brummen Het was een verrassend ontspannen ontmoeting.

Genoeg redenen om jullie bij anderen aan te bevelen.

Satink Keukens | Border 10
22 okt - 2023 Paul uit Gorssel perfect !

Zeer prettige besprekingen en goed advies.

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Greetje uit Veendam Uitstekend!

Wij zijn bij Satink keukens goed geinformeert. Fijn personeel. Luisteren goed naar je wensen en denken mee. Kortom super bedrijf!

Satink Keukens | Border 10
5 apr - 2024 C. Potjewijd uit Noordwijk Zonder afspraak binnen gelopen geweldig geholpen.

De showroom ziet er ruim uit goede keus en straalt een welkom uit. We hadden geen afspraak gemaakt maar konden toch direct geholpen worden.…

Satink Keukens | Border 10
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
4 mei - 2024 Albert Leusink uit 'S-HEERENBROEK oog en oor voor de klant

Voor het uitzoeken van een nieuwe keuken kwamen wij toevalligerwijs terecht bij Satink. Hier hebben wij geen spijt van. Er werd goed geluisterd en…

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 A. de Haan uit Twello Prima, deskundig advies door Dennis

Samen met Dennis en mijn vrouw een prachtig keukenplan ontwikkeld. Zijn er erg blij mee.

Satink Keukens | Border 9
14 jun - 2024 Henri Zandbergen uit Vollenhove Super

Erg goede service, Jan nam goed de tijd en heeft alles kundig uitgelegd. Bedankt, Henri zandbergen

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 83 beoordelingen in de laatste 12 maanden.