Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Keuken inspiratie: handgrepen voor elke keukenstijl

09-11-2020

Keuken handgrepen zijn een belangrijk onderdeel van de keuken. Deze bepalen namelijk voor een groot deel de stijl en uitstraling van de keuken. Handgrepen zijn er in verschillende vormen, materialen én kleuren, waardoor er talloze mogelijkheden zijn. Dit betekent tevens dat er altijd wel een handgreep is die past bij de uitstraling die jij wilt creëren in jouw keuken! Wij lichten graag enkele keukenstijlen inclusief bijpassende keukengrepen voor je uit.

Greeploze keuken | Satink Keukens

Moderne keukengrepen

Bij een luxe, moderne keuken staat een naadloze, strakke uitstraling centraal. Tegenwoordig wordt er bij deze keukenstijl vaak gekozen voor greeploze keukenkastjes en -lades. Hierbij worden andere technieken dan grepen of knoppen toegepast om de deurtjes te openen. Denk bijvoorbeeld aan een push-to-open systeem. Zo blijft de keuken strak! Toch liever een keukengreep? Dan passen bijvoorbeeld smalle rvs (roestvrijstalen) keukengrepen ook goed bij de moderne keukenstijl!

Industriële handgrepen

Zeker bij een industriële keukenstijl mogen keuken handgrepen er uitspringen. Wil je een robuust en stoer accent toevoegen aan de keuken? Kies dan voor grove, brede, donkerkleurige of zwarte handgrepen. Ook metalen handgrepen of leren greepjes passen perfect in een industriële keuken!

Zwarte keuken handgrepen | Satink Keukens

Keukengrepen voor de landelijke stijl

In een klassieke, landelijke keuken kun je in plaats van grepen, het beste kiezen voor knoppen op de keukenkastjes. Hierbij heb je de keuze uit ovale, vierkante of ronde keukenknoppen in verschillende soorten materialen. Een knop is kleiner dan een greep, waardoor het voor een bescheiden accent zorgt op de lade of deur. Wanneer je toch liever een greep op de keukenkastjes wilt hebben, dan is een komgreep een goede keuze voor een landelijke keuken.

Functionaliteit van handgrepen

Natuurlijk wil je dat de handgrepen passen bij de rest van je keuken. Echter is functionaliteit ook een belangrijk punt om over na te denken. Heb je een bepaalde keukengreep in gedachten? Ga dan na of deze ook daadwerkelijk geschikt is voor de kast of lade waarop deze moet komen. Beschikt jouw keuken bijvoorbeeld over brede keukenkastjes of -lades? Dan is het slim om voor brede handgrepen te kiezen, zodat je minder kracht hoeft te zetten om de kast of lade te openen.

Brede keukengrepen | Satink Keukens

Keuken handgrepen bij Satink Keukens

Benieuwd naar welke type handgrepen geschikt zijn voor jouw keuken? Of wil je graag verschillende mogelijkheden in het echt bekijken om jouw keuze te kunnen maken? Kom dan gerust langs in onze showroom! Onze keukenadviseurs staan altijd voor je klaar en doen graag een rondje met jou in de showroom om alle mogelijkheden te laten zien!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
12 nov - 2023 H Huiskamp uit Heerde Goed advies gekregen

We zijn prettig geholpen niet opdringerig maar met echt goede tips waar we erg blij mee waren een verkoper die zich inleefde in de…

Satink Keukens | Border 10
8 dec - 2023 Abdul uit Zwolle zeer prettig in omgang en eerlijke…

Eerst goed geluisterd naar onze wensen, vervolgens diverse opties/keuzes besproken. Voldoende tijd en aandacht.

Satink Keukens | Border 9
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
11 dec - 2023 Greetje uit Veendam Uitstekend!

Wij zijn bij Satink keukens goed geinformeert. Fijn personeel. Luisteren goed naar je wensen en denken mee. Kortom super bedrijf!

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Jeroen Beekman uit Giethoorn Zeer plezierig geholpen door Peter.

Prachtige showroom met veel SieMatic keukens. Peter heeft ons fantastisch geholpen en dus met heel veel plezier hier een keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 10
24 mei - 2023 Herman uit Zwolle Uitstekende showroom en zeer deskundige begeleiding

De showroom laat uitstekend zien wat de mogelijkheden zijn. De zeer deskundige begeleiding was top. De prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend.

Satink Keukens | Border 10
22 okt - 2023 heidy mulder uit Zwolle Klantvriendelijk, en goed geholpen.

onze ervaring is positief, klantvriendelijk. Het is fijn dat er voldoende tijd is voor de klant. Ook is het fijn dat je een vervolg…

Satink Keukens | Border 8
19 feb - 2024 Emil uit Doetinchem Perfect geadviseerd

Zeer klantvriendelijk en adviserend. Oplossingsgericht. Uiteraard moet Siematic keuken nog geleverd worden, zodat ik nog enige reserve inbouw. Wel vertrouwen in dat dit goedkomt.…

Satink Keukens | Border 8
17 nov - 2023 Evert uit Hattem Gemakkelijke omgang met de verkoper Jan…

Zeer klantvriendelijk en goed geholpen door Jan van de Kolk. Mvg Evert en Jenny

Satink Keukens | Border 9
18 dec - 2023 Stephan uit Hardenberg Goede persoonlijke service

Wij hebben goede persoonlijke service gekregen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Ze namen de tijd voor je en luisterde goed naar onze…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 84 beoordelingen in de laatste 12 maanden.