Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Keuken inspiratie: marmer in je keuken

16-06-2022

Ben je op zoek naar jouw nieuwe droomkeuken? Een die luxe en exclusiviteit uitstraalt? Ga dan voor een keuken met marmer. Marmer is namelijk een stijlvol materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt in keukens. In deze blog lees je alles over marmer en hoe je dit in jouw keuken kunt verwerken!

Wat is marmer?

Marmer is een gemetamorfoseerd kalkzandsteen dat ontstaat doordat kalksteen voor een lange periode enorme druk- en temperatuurverschillen ondergaat. Marmer is een natuurproduct en geen één stuk is hetzelfde. Daarbij is marmer een zeer gewild materiaal door de zeer bijzondere lichtinval, de glanzende afwerking en de vast- en hardheid van het materiaal. Met de juiste verzorging kan je heel lang plezier hebben van dit unieke materiaal.

Keukens inspiratie: marmeren keukenwand | Satink Keukens

Wat zijn de voor- en nadelen van marmer in de keuken?

Marmer heeft een aantal voor- en nadelen. Voordat je marmer wilt aanschaffen in je keuken is het dus handig om hier bewust van te zijn. Zo is marmer relatief onderhoudsvrij en heeft het eenmaal per maand een speciale schoonmaakbeurt nodig. Het materiaal is vlekbestendig bij het direct verwijderen van de vlekken, maar is niet hittebestendig of krasbestendig. Zet daarom geen hete pannen op een marmeren keukenblad en wees voorzichtig met scherpe voorwerpen. Marmer kan toegepast worden in de gehele keuken, daarbij zijn er verschillende afwerkingen en kleuren mogelijk. Zo is er altijd wel een mogelijkheid passend bij jouw gewenste keukenstijl.

Marmerlook

Naast marmer bestaan er ook materialen die erg veel op marmer lijken. Deze materialen zijn minder kwetsbaar en betaalbaarder dan echt marmer. Materialen met een marmerlook geven dezelfde luxe uitstraling als marmer, maar hebben andere eigenschappen. Zo kan marmerlook iets beter tegen een stootje en laat het geen water door. Daarnaast hebben materialen met een marmerlook andere onderhoudsvoorschriften dan echt marmer. Materialen die een marmerlook kunnen uitstralen zijn bijvoorbeeld composiet, keramiek of dekton.

Keukenblok in marmer | Satink Keukens

Toepassen van marmer in je keuken

Marmer kan op verschillende manieren worden toegepast in de keuken. Zo kan je kiezen voor een keukenblad of achterwand van marmer, maar ook een geheel keukenblad kan in marmer worden uitgevoerd. Het gebruik van marmer zorgt voor een luxe uitstraling en geeft je keuken een finishing touch. Je kunt daarbij ook accessoires van marmer in jouw keuken gebruiken, zoals bijvoorbeeld een schaal of snijplank. Marmer is in veel verschillende soorten kleuren te verkrijgen. Je kunt kiezen voor een neutrale kleur, zoals wit, beige of zwart, maar ook voor een meer uitgesproken kleur zoals groen of blauw marmer. Naast de kleur, heb je bij marmer ook keuze uit verschillende patronen. Zo heb je drukke patronen met veel kleurverschil erin, maar ook rustige patronen die minder uitgesproken zijn.

Ook marmer in jouw keuken?

De mogelijkheden van een marmeren keuken zijn zeer gevarieerd en wij snappen dat deze keuze niet zomaar gemaakt is. Ben je benieuwd hoe jij marmer kan realiseren in je keuken? Maak dan gerust een showroomafspraak met een van onze keukenadviseurs. Tijdens deze afspraak worden alle mogelijkheden uitgebreid met je doorgenomen en nemen we de tijd om jouw vragen te beantwoorden. Zo garanderen we dat jij met een tevreden gevoel onze showroom verlaat!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
30 sep - 2023 Fam. Stenekes uit Hattem Nemen de tijd, horen je wensen…

We hebben vorige week een keuken gekocht bij Satink in Zwolle. We werden geholpen bij het ontwerpen van onze keuken door Tina. Zij liet…

Satink Keukens | Border 10
9 maa - 2024 Klaas uit Raalte Zeer vriendelijk en deskundig advies

Prettige ontvanst en vriendelijke verkoper. Begreep mijn wensen en wewaren binnen een uur rond met een keuken.

Satink Keukens | Border 10
18 dec - 2023 Harry en Joke uit Vriescheloo de medewerker heeft ons op een…

Na een gastvrije ontvangst nam hij alle tijd om de verschillende mogelijkheden te laten zien en hij deed dat op een bijzonder aangename manier,…

Satink Keukens | Border 10
11 jun - 2023 Huub uit Almere Uitstekend

In het universum van heel veel keukens en mogelijkheden wordt je keurig, aan de hand van je eigen wensen, door de mogelijkheden geloodst.

Satink Keukens | Border 8
7 feb - 2024 Hans uit Brummen Het was een verrassend ontspannen ontmoeting.

Genoeg redenen om jullie bij anderen aan te bevelen.

Satink Keukens | Border 10
12 feb - 2024 Liesbeth uit Brummen Prachtige keuken uitgezocht naar wens begeleid.

Het eindresultaat van onze keuken mag er zijn. Prijstechnisch scherp. Qua indeling met een unieke touche. CO2 neutraal geproduceerd. Dit alles met geduld en…

Satink Keukens | Border 10
6 nov - 2023 Alie uit Zwolle Zonder afspraak perfect geholpen

Ben nu 2x zonder afspraak binnengelopen om te kijken of er wat tussenstond wat ik mooi vond. Ik kwam en zag en wist mijn…

Satink Keukens | Border 10
24 mei - 2023 Herman uit Zwolle Uitstekende showroom en zeer deskundige begeleiding

De showroom laat uitstekend zien wat de mogelijkheden zijn. De zeer deskundige begeleiding was top. De prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend.

Satink Keukens | Border 10
19 okt - 2023 Annette uit Dronten Geweldig geholpen door ervaren verkoper!

Wij zijn vandaag geslaagd met het uitzoeken van onze keuken voor ons nieuwbouwhuis. We hebben in totaal 2 afspraken gehad bij Satink en zijn…

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 81 beoordelingen in de laatste 12 maanden.