Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Keuken inspiratie: Scandinavische kleuren in de keuken

28-03-2022

Ben je op zoek naar een minimalistische keuken met een lichte kleur en een rustig ogende uitstraling? Wat dacht je dan van een keuken in Scandinavische stijl?! In deze blog vertellen we je meer over deze keukenstijl en geven we je een aantal voorbeelden van een Scandinavische keuken.

Wat zijn Scandinavische kleuren?

In de Scandinavische keuken worden veel lichte tinten gebruikt. Wit is de kleur die vaak als basiskleur wordt gebruikt. Deze kleur geeft een open gevoel en laat de keuken groter lijken, wat met name een voordeel is bij kleinere keukens. De kleur wit is er in verschillende tinten, waardoor je zelf kan bepalen hoe fel of zacht je de keuken maakt. Wit kan in een keuken in Scandinavische stijl goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld lichtgrijs of beige. Wanneer je graag net wat meer contrast toevoegt, dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld donkergrijs of zwart. Bij deze kleuren is het echter wel wenselijk om slechts een aantal elementen in het grijs of zwart toe te passen. Hierdoor behoud je de lichte en frisse sfeer in de keuken.

Andere kleuren die perfect bij de Scandinavische keuken passen zijn pasteltinten en kleuren als lichtblauw, lichtgroen en okergeel. Deze kleuren maken je keuken levendig en zorgen bovendien voor een gezellige sfeer.

Scandinavische kleuren | Satink Zwolle

MATERIAALGEBRUIK SCANDINAVISCHE KEUKEN

In Scandinavische keukens wordt veel gebruikgemaakt van natuurlijke elementen. Hout is bijvoorbeeld een materiaal dat goed past in een Scandinavische keuken. Het geeft de keuken een warme uitstraling en is gemakkelijk te combineren met diverse Scandinavische kleuren. Zo is een leuke optie de keukenfronten in hout(look) uit te voeren, maar je kunt het ook terug laten komen in de vloer of accessoires. Daarnaast passen materialen zoals steen, kurk, bamboe en leer goed in Scandinavische keukens.

materiaal Scandinavische keuken kleuren

MINIMALISTISCHE KEUKENACCESSOIRES

Je Scandinavische keuken is niet af zonder accessoires. De inrichting van de Scandinavische keuken is vaak modern en er wordt veelal gebruikgemaakt van strakke lijnen en minimalistische vormen. Zo kun je bijvoorbeeld een wandplank boven het aanrecht plaatsen met enkele foto’s en een leuke kaars. Andere accessoires die je kunt gebruiken zijn manden, een spiegel of een klein tapijt. Planten passen tevens prima bij een keuken in Scandinavische stijl. Ze maken de keuken gezelliger en vullen eventuele lege ruimtes op. Je kunt de plant bijvoorbeeld presenteren op een klein tafeltje of op de grond in een bamboe mand. Belangrijk bij een Scandinavische keuken is dat deze niet té druk en rommelig wordt. In tegendeel eigenlijk, less is more bij een keuken in deze stijl!

keuken in scandinavische kleuren

SCANDINAVISCHE KEUKEN KOPEN BIJ SATINK KEUKEN

Ben je geïnteresseerd in het realiseren van jouw eigen Scandinavische keuken en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan gerust langs in onze showroom. Hier staan onze keukenadviseurs voor je klaar om je te voorzien van meer informatie en inspiratie. Wil je er zeker van zijn dat één van onze adviseurs alle tijd voor je heeft? Maak dan een showroomafspraak via onze website. Tot snel!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
11 jun - 2023 Huub uit Almere Uitstekend

In het universum van heel veel keukens en mogelijkheden wordt je keurig, aan de hand van je eigen wensen, door de mogelijkheden geloodst.

Satink Keukens | Border 8
1 okt - 2023 Arie en Hadewieg uit Zwolle vakkundig geholpen met oog voor details

30 jaar geleden onze eerste keuken bij Satink gekocht, en nu weer bij Satink terecht gekomen. Mooie showroom waar je rustig rond kunt kijken.…

Satink Keukens | Border 10
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 Jaap Willem en Monique uit Wildervank Kundig, professioneel en gezellig begeleid bij…

Goed geïnformeerd door Dennis, die ons op een zeer plezierige wijze heeft geholpen. Alle verzoeken van ons werden vlot beantwoord.

Satink Keukens | Border 9
8 dec - 2023 Abdul uit Zwolle zeer prettig in omgang en eerlijke…

Eerst goed geluisterd naar onze wensen, vervolgens diverse opties/keuzes besproken. Voldoende tijd en aandacht.

Satink Keukens | Border 9
27 maa - 2024 Dinand en Marry Stegeman uit Twello Dennis=prettig, persoonlijk, deskundig, professioneel. Satink=zeer aansprekende…

Het contact met Satink Zwolle kwam tot stand op advies van Van Norel Bouwbedrijf, dat de nieuwbouw van ons appartement binnen het Duo Nova-project…

Satink Keukens | Border 10
12 nov - 2023 H Huiskamp uit Heerde Goed advies gekregen

We zijn prettig geholpen niet opdringerig maar met echt goede tips waar we erg blij mee waren een verkoper die zich inleefde in de…

Satink Keukens | Border 10
28 okt - 2023 Gea uit Blaricum in 3 uur heel prettig bij…

Vanaf de hartelijke ontvangst tot het vertrek een fijne ervaring. Dennis dacht met ons mee en heeft op een rustige , ter zake deskundige…

Satink Keukens | Border 9
18 dec - 2023 Stephan uit Hardenberg Goede persoonlijke service

Wij hebben goede persoonlijke service gekregen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Ze namen de tijd voor je en luisterde goed naar onze…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 83 beoordelingen in de laatste 12 maanden.