Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Keuken inspiratie: two tone keuken

11-03-2021

Heb je al jarenlang een compleet witte of zwarte keuken en ben je hier een beetje op uitgekeken? Dat kunnen wij ons voorstellen. Speel wat meer met het kleurgebruik van de keukenkasten en ga voor een two tone keuken! Een two tone keuken is, zoals de naam al zegt, een keuken die bestaat uit twee verschillende kleuren. Een keuken die uit meerdere kleuren bestaat is niet alleen interessant voor het oog, maar kan er tevens voor zorgen dat een kleine keuken ruimer lijkt. Wij vertellen je graag meer over de tweekleurige keuken!

Mix en match

Traditioneel zijn keukens ontworpen met matchende keukenkasten, oftewel de kasten aan de bovenkant hebben dezelfde kleur als de kasten aan de onderkant. Dit idee maakt echter plaats voor de two tone keuken! Bij de two tone keuken zijn de keukenkasten gerealiseerd in twee verschillende kleuren of heeft bijvoorbeeld het eiland een andere kleur dan de kasten tegen de wand.

Tweekleurige keuken | Satink Keukens

Two tone keuken kleuren

Een two tone keuken is op verschillende manieren te creëren. Je kunt kiezen voor twee complementaire kleuren, wat zorgt voor een stevig contrast. Hierbij zijn bijvoorbeeld de fronten van het eiland zwart en de fronten van de kastenwand wit. Of ga voor twee tinten van dezelfde kleur (ton sur ton). In dit geval kun je het beste kiezen voor een lichtere toon op de kasten die hoger hangen, om zo de keuken helder en open te houden, en een donkerdere tint op de lagere kasten. Op deze manier geef je eenvoudig een interessante en unieke look aan je keuken!

Maak gebruik van diverse materialen

Het is bij een two tone keuken niet alleen mogelijk om voor twee verschillende kleuren te kiezen, maar het is tevens mogelijk om van twee soorten materialen gebruik te maken. Combineer bijvoorbeeld witte kunststof fronten met afgewerkte houtlook fronten. Of wat dacht je van hoogglans zwart in combinatie met marmer, voor een moderne en luxe uitstraling?! Ben je meer van de industriële uitstraling? Dan is een combinatie van glas en aluminium de perfecte keuze voor jou!

Tweekleurige keuken | Two tone keuken | Satink Keukens

Tips voor een tweekleurige keuken

Wanneer we bovenstaande informatie op een rijtje zetten, kunnen we je volgende tips geven voor het creëren van een tweekleurige keuken:

1. Bepaal het middelpunt
De belangrijkste eerste stap bij het ontwerpen van de keuken is het middelpunt te bepalen. Oftewel, welk gedeelte van de kasten zal anders zijn dan de rest? Vaak wordt hierbij gekozen voor het kookeiland, maar dit is slechts één optie.

2. Kies de kleuren
De volgende stap is het bepalen van de kleuren die je gaat gebruiken. Dit klinkt eenvoudig, maar het kan een uitdaging zijn om twee tinten te vinden die goed bij elkaar passen. Als een gedurfd kleurenpalet niet jouw ding is, doe dit dan ook niet! Het is niet nodig om gedurfde kleuren te kiezen om een prachtige two tone keuken te realiseren.

3. Donker aan de onderkant
Houd je bovenkasten licht en ga voor donkerdere onderkasten. Dit is met name bij de kleinere keukenruimte een belangrijke tip, omdat het helpt om de ruimte licht en ruimtelijk aan te laten voelen.

4. Vergeet de details niet!
Kies je voor tweekleurige kasten, dan is het belangrijk om een element toe te voegen dat beide met elkaar verenigt. Dit kan bijvoorbeeld door een kleur te kiezen tussen de lichtere en donkerdere kleur in, maar dit verenigende element kunnen ook gewoon de keukengrepen zijn.

Two tone keuken | Tweekleurige keuken | Satink Keukens

Two tone keukens bij Satink Keukens

Heeft de two tone keuken jouw interesse gewekt? Uiteraard is het bij Satink Keukens mogelijk om jouw eigen tweekleurige keuken te realiseren! Maak gerust een showroomafspraak en één van onze keukenadviseurs helpt je graag bij het creëren van jouw eigen nieuwe two tone droomkeuken!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
21 maa - 2024 Roel uit Zwolle top

goed, duidelijk, klantgericht geholpen geen verassingen, het eerlijke verhaal met voordelen en nadelen benoemt en niet alles hoeft/kan ontspannen gesprek, Jay heeft ons echt…

Satink Keukens | Border 10
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
30 sep - 2023 Fam. Stenekes uit Hattem Nemen de tijd, horen je wensen…

We hebben vorige week een keuken gekocht bij Satink in Zwolle. We werden geholpen bij het ontwerpen van onze keuken door Tina. Zij liet…

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
18 dec - 2023 Harry en Joke uit Vriescheloo de medewerker heeft ons op een…

Na een gastvrije ontvangst nam hij alle tijd om de verschillende mogelijkheden te laten zien en hij deed dat op een bijzonder aangename manier,…

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2024 William uit Urk Een succes

Wij dachten van buiten veel te dure zaak voor ons. naar alles uitgezocht bleek dus echt voor ieder wat wils in iedere prijsklassen hele…

Satink Keukens | Border 8
26 nov - 2023 Eelco uit Apeldoorn Uitstekend advies en vriendelijke service.

Onlangs hebben wij een prachtige keuken gekocht bij Satink Keukens in Zwolle. We zijn daar geholpen door Tina Eenkhoorn en zij heeft ons uitstekend…

Satink Keukens | Border 10
12 feb - 2024 Liesbeth uit Brummen Prachtige keuken uitgezocht naar wens begeleid.

Het eindresultaat van onze keuken mag er zijn. Prijstechnisch scherp. Qua indeling met een unieke touche. CO2 neutraal geproduceerd. Dit alles met geduld en…

Satink Keukens | Border 10
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 81 beoordelingen in de laatste 12 maanden.