Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Keukeninspiratie: een woonkeuken als centrale plek in huis

13-07-2020

Wil je graag een plek in huis creëren om in te koken, bij te praten na het werk, te eten en te borrelen? Dan is een woonkeuken dé keuken voor jou! In een woonkeuken vormen keuken en woonkamer samen één open ruimte. Hierdoor is het niet langer meer een plek waar alleen wordt gekookt, maar vormt de keuken het decor voor een groot gedeelte van het dagelijks leven in huis.

Woonkeuken inrichting

De inrichting van een woonkeuken is uiteraard mede afhankelijk van de grootte van de keuken. Bij een grote woonkeuken zien we vaak dat een eiland in het midden wordt geplaatst. Een woonkeuken met keukeneiland is de ultieme manier om van je keuken een sfeervolle woonkeuken te maken. Door een bartafel aan het keukeneiland toe te voegen en hier barkrukken aan te zetten, vormt de keuken hét middelpunt van het huis!

Keukeninspiratie: een woonkeuken | Satink Keukens

Beschik je over weinig ruimte en kun je alleen een kleine woonkeuken realiseren? Kies dan voor een rechte keuken of hoekkeuken en plaats hier de eettafel zo dicht mogelijk bij. Heb je ook hier niet voldoende ruimte voor? Dan kun je overwegen om het werkblad te verbreden met een bartafel. Zet hier leuke barkrukken aan en je hebt alsnog een gezellige woonkeuken gecreëerd!

Keukenstijlen voor een woonkeuken

Keukens zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Hierdoor is het eenvoudig om de woonkeuken af te stemmen met de rest van het huis. Laat bijvoorbeeld dezelfde kleuren en materialen terugkomen. De meest voorkomende keukenstijlen zijn de landelijke woonkeuken en de moderne woonkeuken.

Wil je een warme, nostalgische en gezellige uitstraling creëren? Kies dan voor de landelijke woonkeuken. Hierbij wordt veel gebruikgemaakt van de combinatie tussen steen en hout. Zet hier een ronde houten eettafel met beige oorstoelen aan en je voelt je direct thuis! Ben je meer van de strakke lijnen, moderne materialen en perfecte afwerking? Dan is een moderne woonkeuken meer iets voor jou. In dit geval wordt vaak gekozen voor een keukeneiland met bar.

Woonkeuken: kookeiland met bar | Satink Keukens

Breng je woonkeuken tot leven

In een woonkeuken mag je laten zien dat er geleefd wordt! Het is daarom zeker niet erg om die houten broodplank of fruitschaal in het zicht te zetten. Leg wat tijdschriften op de eettafel of op het kookeiland, zet een mooie bos bloemen neer en je maakt van je huis een thuis!

Woonkeuken inspiratie bij Satink Keukens

Wil je graag meer woonkeuken inspiratie opdoen? Laat je dan inspireren via onze online inspiratiepagina’s of vraag gratis onze digitale inspiratieboeken aan. Natuurlijk verwelkomen wij je ook graag in onze showroom! Maak hiervoor direct een afspraak met één van onze keukenadviseurs en we zetten gezamenlijk de eerste stap naar jouw droomkeuken!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
26 jan - 2024 Bert uit Apeldoorn Prima persoonlijke benadering zonder op te…

Met goed gevoel voor en achteraf bij Satink.

Satink Keukens | Border 8
29 sep - 2023 HH kramer uit Tollebeek Een fijn bedrijf met ter zake…

Een hele fijne ervaring met het ontwerp en prijs/ kwaliteit.

Satink Keukens | Border 10
29 maa - 2024 J.C. van Vilsteren uit Zwolle Alle wensen vervuld

Onze adviseur Jay nam alle tijd om onze wensen te vertalen naar de uiteindelijke tekening. We zijn 4 x terug geweest om e.e.a. aan…

Satink Keukens | Border 9
13 jun - 2023 Anne Groen uit Zwolle IWe zijn goed geholpen.

Gastvrij, goede adviezen en er werd ruimschoots de tijd voor ons genomen

Satink Keukens | Border 9
18 dec - 2023 Harry en Joke uit Vriescheloo de medewerker heeft ons op een…

Na een gastvrije ontvangst nam hij alle tijd om de verschillende mogelijkheden te laten zien en hij deed dat op een bijzonder aangename manier,…

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Greetje uit Veendam Uitstekend!

Wij zijn bij Satink keukens goed geinformeert. Fijn personeel. Luisteren goed naar je wensen en denken mee. Kortom super bedrijf!

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
9 maa - 2024 Hendrik uit Urk We zijn heel erg tevreden met…

We zijn erg blij met de keuken die we uitgekozen hebben bij satink. De showroom en personeel is fantastisch. We konden rustig door de…

Satink Keukens | Border 10
22 apr - 2024 Willem uit Urk Geweldig

Onze keuken gekocht bij Satink Zwolle en in een woord geweldig. Mega goed geholpen door Tina met vanalles. Elke vraag konden we stellen en…

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 85 beoordelingen in de laatste 12 maanden.