Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Keukentrends 2022

26-10-2021

In de keukentrends van vorig jaar noemden we onder andere de mat zwarte keuken, de Frosty Softness en Rural Chic keukenstijlen en slimme keukenapparatuur als dé keukentrends. Maar wat zijn de keukentrends in 2022? Enkele bekende trends zullen we ook dit jaar weer terug gaan zien, maar natuurlijk zullen er ook nieuwe keukentrends hun intrede gaan doen. En wij nemen ze graag met je door!

Keukentrends 2022 | Keukenkast | Satink Keukens

Keukentrend 1: Keuken betrekken bij woonkamer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de keuken meer bij de woonkamer te betrekken en hier één ruimte van te maken. Dit is dan ook één van de keukentrends van 2022! Voor een mooi samenhangend geheel door heel de woning, kan de stijl van de woonkamer worden doorgetrokken in de keuken of andersom. Laat bijvoorbeeld mooie kasten maken die overeenkomen met de keukenfronten of stem de keukenkasten juist af op je greeploze TV-meubel. Door hiervoor te kiezen zorg je niet alleen voor één gezellig geheel, maar creëer je tevens meer rust en eenheid in je interieur.

Keukentrends 2022 | Groene keuken | Satink Keukens

Keukentrend 2: Groene keuken

Een andere keukentrend die we veel terug zullen gaan zien is kleur in de keuken! Groen om specifiek te zijn. Een groene keuken is uniek, rustgevend en daarnaast erg stijlvol. Omdat groen in vele kleurvarianten beschikbaar is, is er altijd wel een kleur die jij mooi vindt én geschikt is voor jouw keuken. Wil je graag sfeer en warmte aanbrengen? Dan is een olijfgroene of donkergroene keuken een goede optie. Wil je de keuken liever licht en fris houden? Kies dan voor lichtgroen of mintgroen. Vind je een groene keuken toch net iets te spannend? Kijk dan ook eens naar saliegroen. Deze kleur is een perfecte mix van groen en grijs!

Keukentrend 3: De donkere keuken

De populaire donkere keuken blijft, maar dan nét iets anders. Waar de zwarte keuken nog één van de keukentrends van vorig jaar was, maakt zwart nu steeds meer plaats voor antraciet. Vaak is een zwarte keuken namelijk toch nét iets te donker voor de ruimte en in dat geval biedt een antraciete keuken de oplossing! Een keuken in de kleur antraciet past goed bij verschillende keukenstijlen en is bovendien goed te combineren met andere kleuren en materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een antraciete keuken in combinatie met een licht houtlook blad?!

Keukentrends 2022 | Keuken als hart van de woning | Satink Keukens

Keukentrend 4: De keuken als alles-in-een ruimte

De keuken is, mede door de intrede van het coronavirus, al lang geen ruimte meer waar alleen gekookt wordt. Het is tegenwoordig in steeds meer huishoudens zelfs dé centrale plek in huis geworden. Er wordt niet alleen maar gekookt in de keuken, maar er wordt tevens gewoond én gewerkt. Het is een plek waar iedereen samenkomt. Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat eiland keukens en keukens met een bar nóg populairder zijn geworden. En dat is natuurlijk logisch, kijkend naar de mogelijkheden die zo’n keukenopstelling te bieden heeft.

Keukentrend 5: Aards, robuust en grof

Tot slot willen we nog één andere keukentrend van 2022 uitlichten. Wil je graag een keuken creëren met een luxe en stoere sfeer, waarbij gezelligheid, comfort en gemak centraal staan? Dan is dit wellicht dé perfecte keukentrend voor jou! De populariteit van het gebruik van aardse kleuren, robuuste materialen en grove, natuurlijke structuren is namelijk steeds meer aan het toenemen. In de styling van deze keuken wordt gekozen voor basale vormen, zoals bijvoorbeeld een boog, nis en blok voor een stoere en serene basis. Doordat de contrasten in vormgeving en materiaalgebruik redelijk groot zijn, ontstaat er bovendien veel sfeer en dynamiek in de keuken.

Keukentrends 2022 | Aardse en robuuste keuken | Satink Keukens

Keukentrends bij Satink Keukens

Wil je graag meer weten over de keukentrends van 2022? Of ben je op zoek naar een nieuwe keuken en wil je deze volgens de nieuwste keukentrends samenstellen? Kom dan langs in onze showroom! Onze keukenadviseurs realiseren graag samen met jou jouw nieuwe droomkeuken die helemaal voldoet aan de nieuwste keukentrends. Maak gerust een showroomafspraak via onderstaande knop of neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 038 - 454 2975.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
8 feb - 2024 Veerle uit Zwolle Goed geholpen en ze namen de…

Wij zijn goed geholpen met het uitkiezen van de keuken. Er werd mee gedacht en ze gaf ons het gevoel alle tijd te hebben.

Satink Keukens | Border 8
14 apr - 2024 Edwi uit Zwolle Heel fijn gesprek en advies gehad…

De medewerker van Satink Keukens heeft eerst met mij besproken wat ik precies zoek. Hierbij vooral geluisterd en op basis van mijn input het…

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 Jaap Willem en Monique uit Wildervank Kundig, professioneel en gezellig begeleid bij…

Goed geïnformeerd door Dennis, die ons op een zeer plezierige wijze heeft geholpen. Alle verzoeken van ons werden vlot beantwoord.

Satink Keukens | Border 9
9 feb - 2024 René Veldkamp uit Hattem Netjes geholpen, duidelijk advies

Wij zijn netjes geholpen, adviseur denkt goed mee.

Satink Keukens | Border 8
26 jan - 2024 Bert uit Apeldoorn Prima persoonlijke benadering zonder op te…

Met goed gevoel voor en achteraf bij Satink.

Satink Keukens | Border 8
27 maa - 2024 Dinand en Marry Stegeman uit Twello Dennis=prettig, persoonlijk, deskundig, professioneel. Satink=zeer aansprekende…

Het contact met Satink Zwolle kwam tot stand op advies van Van Norel Bouwbedrijf, dat de nieuwbouw van ons appartement binnen het Duo Nova-project…

Satink Keukens | Border 10
7 dec - 2023 Familie NN uit Zwolle Plezierige gesprekken en meedenken met onze…

Er wordt aandacht en tijd besteed in de gesprekken over hoe de uiteindelijke keuken er uit komt te zien. Er wordt geen mening opgedrongen,…

Satink Keukens | Border 10
25 apr - 2024 Kobus uit Urk Vriendelijk en vlot

Mijn ervaring met Satink is prettig, bij binnenkomst werd ik goed ontvangen en daarna professioneel geholpen met het samenstellen van de keuken

Satink Keukens | Border 8
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 85 beoordelingen in de laatste 12 maanden.