Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Keukentrends 2022

26-10-2021

In de keukentrends van vorig jaar noemden we onder andere de mat zwarte keuken, de Frosty Softness en Rural Chic keukenstijlen en slimme keukenapparatuur als dé keukentrends. Maar wat zijn de keukentrends in 2022? Enkele bekende trends zullen we ook dit jaar weer terug gaan zien, maar natuurlijk zullen er ook nieuwe keukentrends hun intrede gaan doen. En wij nemen ze graag met je door!

Keukentrends 2022 | Keukenkast | Satink Keukens

Keukentrend 1: Keuken betrekken bij woonkamer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de keuken meer bij de woonkamer te betrekken en hier één ruimte van te maken. Dit is dan ook één van de keukentrends van 2022! Voor een mooi samenhangend geheel door heel de woning, kan de stijl van de woonkamer worden doorgetrokken in de keuken of andersom. Laat bijvoorbeeld mooie kasten maken die overeenkomen met de keukenfronten of stem de keukenkasten juist af op je greeploze TV-meubel. Door hiervoor te kiezen zorg je niet alleen voor één gezellig geheel, maar creëer je tevens meer rust en eenheid in je interieur.

Keukentrends 2022 | Groene keuken | Satink Keukens

Keukentrend 2: Groene keuken

Een andere keukentrend die we veel terug zullen gaan zien is kleur in de keuken! Groen om specifiek te zijn. Een groene keuken is uniek, rustgevend en daarnaast erg stijlvol. Omdat groen in vele kleurvarianten beschikbaar is, is er altijd wel een kleur die jij mooi vindt én geschikt is voor jouw keuken. Wil je graag sfeer en warmte aanbrengen? Dan is een olijfgroene of donkergroene keuken een goede optie. Wil je de keuken liever licht en fris houden? Kies dan voor lichtgroen of mintgroen. Vind je een groene keuken toch net iets te spannend? Kijk dan ook eens naar saliegroen. Deze kleur is een perfecte mix van groen en grijs!

Keukentrend 3: De donkere keuken

De populaire donkere keuken blijft, maar dan nét iets anders. Waar de zwarte keuken nog één van de keukentrends van vorig jaar was, maakt zwart nu steeds meer plaats voor antraciet. Vaak is een zwarte keuken namelijk toch nét iets te donker voor de ruimte en in dat geval biedt een antraciete keuken de oplossing! Een keuken in de kleur antraciet past goed bij verschillende keukenstijlen en is bovendien goed te combineren met andere kleuren en materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een antraciete keuken in combinatie met een licht houtlook blad?!

Keukentrends 2022 | Keuken als hart van de woning | Satink Keukens

Keukentrend 4: De keuken als alles-in-een ruimte

De keuken is, mede door de intrede van het coronavirus, al lang geen ruimte meer waar alleen gekookt wordt. Het is tegenwoordig in steeds meer huishoudens zelfs dé centrale plek in huis geworden. Er wordt niet alleen maar gekookt in de keuken, maar er wordt tevens gewoond én gewerkt. Het is een plek waar iedereen samenkomt. Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat eiland keukens en keukens met een bar nóg populairder zijn geworden. En dat is natuurlijk logisch, kijkend naar de mogelijkheden die zo’n keukenopstelling te bieden heeft.

Keukentrend 5: Aards, robuust en grof

Tot slot willen we nog één andere keukentrend van 2022 uitlichten. Wil je graag een keuken creëren met een luxe en stoere sfeer, waarbij gezelligheid, comfort en gemak centraal staan? Dan is dit wellicht dé perfecte keukentrend voor jou! De populariteit van het gebruik van aardse kleuren, robuuste materialen en grove, natuurlijke structuren is namelijk steeds meer aan het toenemen. In de styling van deze keuken wordt gekozen voor basale vormen, zoals bijvoorbeeld een boog, nis en blok voor een stoere en serene basis. Doordat de contrasten in vormgeving en materiaalgebruik redelijk groot zijn, ontstaat er bovendien veel sfeer en dynamiek in de keuken.

Keukentrends 2022 | Aardse en robuuste keuken | Satink Keukens

Keukentrends bij Satink Keukens

Wil je graag meer weten over de keukentrends van 2022? Of ben je op zoek naar een nieuwe keuken en wil je deze volgens de nieuwste keukentrends samenstellen? Kom dan langs in onze showroom! Onze keukenadviseurs realiseren graag samen met jou jouw nieuwe droomkeuken die helemaal voldoet aan de nieuwste keukentrends. Maak gerust een showroomafspraak via onderstaande knop of neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 038 - 454 2975.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
9 maa - 2024 Klaas uit Raalte Zeer vriendelijk en deskundig advies

Prettige ontvanst en vriendelijke verkoper. Begreep mijn wensen en wewaren binnen een uur rond met een keuken.

Satink Keukens | Border 10
30 sep - 2023 Fam. Stenekes uit Hattem Nemen de tijd, horen je wensen…

We hebben vorige week een keuken gekocht bij Satink in Zwolle. We werden geholpen bij het ontwerpen van onze keuken door Tina. Zij liet…

Satink Keukens | Border 10
3 jul - 2023 Deniz uit Zwolle uitstekend

Ik ben uitstekend geholpen. Op voorhand kwam ik de winkel binnen met een ontwerp. De adviseur Jay had voor mij niet lang nodig om…

Satink Keukens | Border 10
26 nov - 2023 Eelco uit Apeldoorn Uitstekend advies en vriendelijke service.

Onlangs hebben wij een prachtige keuken gekocht bij Satink Keukens in Zwolle. We zijn daar geholpen door Tina Eenkhoorn en zij heeft ons uitstekend…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
11 dec - 2023 Jeroen Beekman uit Giethoorn Zeer plezierig geholpen door Peter.

Prachtige showroom met veel SieMatic keukens. Peter heeft ons fantastisch geholpen en dus met heel veel plezier hier een keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 10
12 nov - 2023 H Huiskamp uit Heerde Goed advies gekregen

We zijn prettig geholpen niet opdringerig maar met echt goede tips waar we erg blij mee waren een verkoper die zich inleefde in de…

Satink Keukens | Border 10
21 maa - 2024 Roel uit Zwolle top

goed, duidelijk, klantgericht geholpen geen verassingen, het eerlijke verhaal met voordelen en nadelen benoemt en niet alles hoeft/kan ontspannen gesprek, Jay heeft ons echt…

Satink Keukens | Border 10
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 82 beoordelingen in de laatste 12 maanden.