Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Keukentrends 2022

26-10-2021

In de keukentrends van vorig jaar noemden we onder andere de mat zwarte keuken, de Frosty Softness en Rural Chic keukenstijlen en slimme keukenapparatuur als dé keukentrends. Maar wat zijn de keukentrends in 2022? Enkele bekende trends zullen we ook dit jaar weer terug gaan zien, maar natuurlijk zullen er ook nieuwe keukentrends hun intrede gaan doen. En wij nemen ze graag met je door!

Keukentrends 2022 | Keukenkast | Satink Keukens

Keukentrend 1: Keuken betrekken bij woonkamer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de keuken meer bij de woonkamer te betrekken en hier één ruimte van te maken. Dit is dan ook één van de keukentrends van 2022! Voor een mooi samenhangend geheel door heel de woning, kan de stijl van de woonkamer worden doorgetrokken in de keuken of andersom. Laat bijvoorbeeld mooie kasten maken die overeenkomen met de keukenfronten of stem de keukenkasten juist af op je greeploze TV-meubel. Door hiervoor te kiezen zorg je niet alleen voor één gezellig geheel, maar creëer je tevens meer rust en eenheid in je interieur.

Keukentrends 2022 | Groene keuken | Satink Keukens

Keukentrend 2: Groene keuken

Een andere keukentrend die we veel terug zullen gaan zien is kleur in de keuken! Groen om specifiek te zijn. Een groene keuken is uniek, rustgevend en daarnaast erg stijlvol. Omdat groen in vele kleurvarianten beschikbaar is, is er altijd wel een kleur die jij mooi vindt én geschikt is voor jouw keuken. Wil je graag sfeer en warmte aanbrengen? Dan is een olijfgroene of donkergroene keuken een goede optie. Wil je de keuken liever licht en fris houden? Kies dan voor lichtgroen of mintgroen. Vind je een groene keuken toch net iets te spannend? Kijk dan ook eens naar saliegroen. Deze kleur is een perfecte mix van groen en grijs!

Keukentrend 3: De donkere keuken

De populaire donkere keuken blijft, maar dan nét iets anders. Waar de zwarte keuken nog één van de keukentrends van vorig jaar was, maakt zwart nu steeds meer plaats voor antraciet. Vaak is een zwarte keuken namelijk toch nét iets te donker voor de ruimte en in dat geval biedt een antraciete keuken de oplossing! Een keuken in de kleur antraciet past goed bij verschillende keukenstijlen en is bovendien goed te combineren met andere kleuren en materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een antraciete keuken in combinatie met een licht houtlook blad?!

Keukentrends 2022 | Keuken als hart van de woning | Satink Keukens

Keukentrend 4: De keuken als alles-in-een ruimte

De keuken is, mede door de intrede van het coronavirus, al lang geen ruimte meer waar alleen gekookt wordt. Het is tegenwoordig in steeds meer huishoudens zelfs dé centrale plek in huis geworden. Er wordt niet alleen maar gekookt in de keuken, maar er wordt tevens gewoond én gewerkt. Het is een plek waar iedereen samenkomt. Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat eiland keukens en keukens met een bar nóg populairder zijn geworden. En dat is natuurlijk logisch, kijkend naar de mogelijkheden die zo’n keukenopstelling te bieden heeft.

Keukentrend 5: Aards, robuust en grof

Tot slot willen we nog één andere keukentrend van 2022 uitlichten. Wil je graag een keuken creëren met een luxe en stoere sfeer, waarbij gezelligheid, comfort en gemak centraal staan? Dan is dit wellicht dé perfecte keukentrend voor jou! De populariteit van het gebruik van aardse kleuren, robuuste materialen en grove, natuurlijke structuren is namelijk steeds meer aan het toenemen. In de styling van deze keuken wordt gekozen voor basale vormen, zoals bijvoorbeeld een boog, nis en blok voor een stoere en serene basis. Doordat de contrasten in vormgeving en materiaalgebruik redelijk groot zijn, ontstaat er bovendien veel sfeer en dynamiek in de keuken.

Keukentrends 2022 | Aardse en robuuste keuken | Satink Keukens

Keukentrends bij Satink Keukens

Wil je graag meer weten over de keukentrends van 2022? Of ben je op zoek naar een nieuwe keuken en wil je deze volgens de nieuwste keukentrends samenstellen? Kom dan langs in onze showroom! Onze keukenadviseurs realiseren graag samen met jou jouw nieuwe droomkeuken die helemaal voldoet aan de nieuwste keukentrends. Maak gerust een showroomafspraak via onderstaande knop of neem telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 038 - 454 2975.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
9 apr - 2023 C uit Zwolle Kwaliteit, service en vakkenis!

Experts in keukens, kwaliteit van producten is hoog en service is top!

Satink Keukens | Border 9
8 apr - 2023 Marco uit Zutphen De verkoopervaring was heel positief

De verkoper Jay gaf veel informatie en luisterde goed naar onze wensen. Door zijn tips hebben wij een mooie keuken kunnen uitkiezen.

Satink Keukens | Border 10
13 maa - 2023 Kelly uit Dordrecht Erg tevreden met het eind resultaat…

Enorm tevreden met de service het professionele advies. Prachtige showroom mooie ruime keus.

Satink Keukens | Border 10
13 maa - 2023 Jacob Last uit GENEMUIDEN Goed

Goed

Satink Keukens | Border 10
27 feb - 2023 Jurjen uit Veendam Fantastisch

Wat een prachtige winkel met vakmensen die precies weten waar ze over praten. Zoveel mooie ideeën waar je zelf niet direct bij stilstaat. En…

Satink Keukens | Border 10
14 feb - 2023 Marieke uit Siegerswoude Professioneel, meedenkend en vriendelijk!

Zeer fijne en professionele medewerkers, welke meedenken en adviseren om tot de perfecte keuken te komen. Ook de mooie showroom helpt hierbij aan mee.…

Satink Keukens | Border 10
13 feb - 2023 Evelien uit Zwolle Heel goed professioneel bedrijf met meedenkende…

Wij zijn geholpen door Dennis. Hele fijne snelle communicatie en professioneel advies

Satink Keukens | Border 10
24 jan - 2023 Wilbert uit Dedemsvaart Top bedrijf

Verkoper die echt goed adviseert en weet waar hij over praat. Gewoon top

Satink Keukens | Border 10
16 jan - 2023 J. uit Zwolle Mooi opgezette zaak en vriendelijk/vakkundig personeel

Ruim opgezette showroom met een scala aan keus en mogelijkheden ... voor elk budget wel een keuken te realiseren!

Satink Keukens | Border 9
7 jan - 2023 Alfred riezebos uit Wilsum Goed en spontaan

Onze eerste blik was een dure zaak, maar dat viel achteraf wel mee . Onze verkoopster Rianka hielp ons overal mee en dacht ook…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.