Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Kies voor duurzaamheid, kies voor Quooker | Satink Keukens

Kies voor duurzaamheid, kies voor Quooker!

06-10-2023

Een uitvinding van eigen Nederlandse bodem, de Quooker is de eerste kokendwaterkraan ter wereld. Met een Quooker heb je in een handomdraai kokend water, en sinds kort is het ook mogelijk om naast koud, warm en kokend water, gekoeld en bruisend water te tappen dankzij de Quooker CUBE. Wat minder bekend is, zijn de aanzienlijke duurzaamheidsvoordelen van een Quooker. Zeker omdat er nog veel fabels hangen omtrent de kokendwaterkraan. In deze blog scheidt Satink Keukens de feiten van de fabels en vertellen we jou graag meer over hoe een Quooker meehelpt binnen een duurzaam huishouden!

Valse vergelijking met de waterkoker

De Quooker wordt nog te vaak vergeleken met een traditionele waterkoker, wat in werkelijkheid onjuist is. Een Quooker met een COMBI(+) of CUBE reservoir is een waterkoker en keukenboiler in één, waarmee veel energie en water kan worden bespaard. Men is geneigd om een waterkoker met te veel water te vullen, het water wat je niet nodig hebt wordt door de gootsteen gespoeld. Of het verwarmde water wordt simpelweg vergeten, waardoor de waterkoker weer wordt aangezet. Met een Quooker tap je precies de hoeveelheid kokend water die je nodig hebt, waardoor energie en water wordt bespaard.

Kies voor duurzaamheid, kies voor Quooker | Waterbesparing | Satink Keukens

Verwarmd water in een ogenblik

Nieuwbouwhuizen zitten vol duurzame toepassingen om het energieverbruik laag te houden. Zo is bijvoorbeeld een warmtepomp voor het verwarmen steeds gangbaarder. Ondanks dat het energieverbruik van een warmtepomp zuinig genoeg is, kent het ook zijn gebreken. Zeker als de pomp op zolder wordt geplaatst, kan het vrij lang duren totdat het verwarmde water de keuken bereikt. Zo gaat er onbedoeld veel drinkwater verloren. Een Quooker met een COMBI(+) of CUBE reservoir bereidt verwarmd water op de plek waar het nodig is, namelijk bij het tappunt zelf. In dit proces wordt er geen druppel verwarmd drinkwater verloren.

Kies voor duurzaamheid, kies voor Quooker | Kokendwaterkraan | Satink Keukens

Het energieverbruik van een wifi router

Een van de hardnekkigste fabels die bestaan omtrent een Quooker is het energieverbruik. Om legionella tegen te gaan moet het water in het reservoir namelijk op een temperatuur van 108°C worden gehouden, dat kost toch veel energie? Het tegenovergestelde is waar, door de uitstekende isolatie van het reservoir heeft de Quooker een stand by verlies van slechts 10 Watt. Een energieverbruik dat vergelijkbaar is met de gemiddelde wifi router!

Kies voor duurzaamheid, kies voor Quooker | Twin Taps | Satink Keukens

Bespaar 4.200 liter drinkwater per jaar

Met een Quooker COMBI(+) of CUBE heb je altijd de beschikking tot warm water. Het is niet nodig om te wachten totdat een warmtepomp, CV-ketel of andere warmtebron het water heeft bereid. Uit onderzoek blijkt dat een gemiddeld gezin zestien keer per dag warm water tapt, vanuit deze statistiek zou de besparing van een Quooker uitkomen op 4.200 liter drinkwater per jaar! In een wereld waar drinkwater een steeds groter onderwerp op de duurzaamheidsagenda is, is dit een welkome besparing.

Tip! Ben je op zoek naar meer tips om je keuken te verduurzamen? In deze blog delen wij verschillende tips en tricks om geld en energie te besparen in de keuken!

Ontdek Quooker bij Satink Keukens

In de showroom van Satink Keukens staan diverse Quooker modellen ten toon. Onze keukenspecialisten vertellen graag meer over de functionaliteiten van deze kokendwaterkraan. Daarnaast adviseren ze je graag hoe je een Quooker kunt verwerken in jouw eigen droomkeuken. Een showroomafspraak is via onderstaande button zo gemaakt, of loop langs in onze showroom!

Afspraak maken
Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
25 apr - 2024 Kobus uit Urk Vriendelijk en vlot

Mijn ervaring met Satink is prettig, bij binnenkomst werd ik goed ontvangen en daarna professioneel geholpen met het samenstellen van de keuken

Satink Keukens | Border 8
11 dec - 2023 Greetje uit Veendam Uitstekend!

Wij zijn bij Satink keukens goed geinformeert. Fijn personeel. Luisteren goed naar je wensen en denken mee. Kortom super bedrijf!

Satink Keukens | Border 10
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
7 feb - 2024 Hans uit Brummen Het was een verrassend ontspannen ontmoeting.

Genoeg redenen om jullie bij anderen aan te bevelen.

Satink Keukens | Border 10
21 maa - 2024 Roel uit Zwolle top

goed, duidelijk, klantgericht geholpen geen verassingen, het eerlijke verhaal met voordelen en nadelen benoemt en niet alles hoeft/kan ontspannen gesprek, Jay heeft ons echt…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
19 jun - 2023 Albert en Gerrie van der Klogt uit Zwolle Heel goed zaken doen.

Heel fijn zaken doen. Duidelijk en onderbouwd advies. Goede communicatie! Vriendeliik en adviserend Hartelijke Groet, Gerrie van der Klogt

Satink Keukens | Border 10
15 maa - 2024 Ronald uit Schalkhaar Mooie locatie & toonzaal, ruime keuze…

Mooie locatie & toonzaal, ruime keuze in A-kwaliteit keukens, uitstekende expertise van de verkoper.

Satink Keukens | Border 10
28 okt - 2023 Marieke uit Swifterbant SUPER!

Wat ben ik geweldig geholpen door Tina! Kwaliteit en persoonlijkheid! Er word fijn meegedacht en ruim de tijd genomen om je droom keuken te…

Satink Keukens | Border 10
19 mei - 2024 Jacob uit Leeuwarden Prachtige showroom en deskundig advies

Afgelopen weekend hebben mijn vrouw en ik voor onze nieuwbouwwoning een fantastische Siematic SLX keuken gekocht bij Satink. We zijn tijdens onze twee verkoopgesprekken…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 85 beoordelingen in de laatste 12 maanden.