Lente recept: wrap gevuld met seizoensgroenten
14-03-2019Nog maar heel even en de lente begint weer! In februari hebben we al mogen genieten van een paar mooie lentedagen, maar op 20 maart begint de lente officieel. Dit betekent dat het ook weer tijd is voor nieuwe seizoensgroenten. Wij delen dit keer een lente recept: een gezonde wrap gevuld met een heerlijke inhoud aan frisse smaken. Perfect voor onderweg, op je werk of tijdens een picknick.
Benodigdheden (1 persoon):
- 1 volkoren wrap
- ½ paprika
- ¼ komkommer
- 1 radijsje
- ½ lente-ui
- 1 schep sojayoghurt
- ½ eetlepel olijfolie
- Versnipperde munt
- Mespuntje gedroogde dille
- ¼ sap van citroen
- Snufje zeezout
- Snufje zwarte peper
- 1 eetlepel kiemen
- 1 theelepel sojasaus
- Blaadjes tuinkers
In 5 stappen naar je gezonde wrap:
- Was als eerste de komkommer, paprika en radijs. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd de komkommer, lente-ui, paprika en radijs in blokjes.
- Doe de munt, dille, citroensap, sojayoghurt en olie in een kom. Pureer dit met een staafmixer zodat er een dikke saus ontstaat. Voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe.
- Meng de saus met de in blokjes gesneden seizoensgroenten.
- Rooster de wrap heel kort in een koekenpan, let op dat de wrap niet te krokant wordt.
- Besmeer de wrap met de mix van saus en groenten, kiemen, sojasaus en wat tuinkers. De wrap kan nu opgerold worden.
Met deze wrap is het ook mogelijk te variëren met andere heerlijke lente groenten. Vervang de huidige groenten bijvoorbeeld door een courgette, aubergine of tuinbonen om voor afwisseling te zorgen. Eet smakelijk!
Meer inspiratie opdoen?
Wil je vaker inspiratie opdoen met gezonde gerechten? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Wij houden je hier regelmatig op de hoogte van lekkere en verantwoorde recepten én de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van keukens!