Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Matte keuken: dé nieuwe keukentrend

26-02-2019

De hoogglans keuken was de afgelopen jaren het meest populair onder de Nederlandse huishoudens. De bijbehorende strakke en moderne looks maken deze keukens ook vandaag de dag nog erg geliefd. Toch zien wij de populariteit van hoogglans keukens langzaamaan verschuiven naar keukens met een matte uitstraling. Deze keuken staat bekend om zijn warme en tijdloze uiterlijk. Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken? Dan raden we je aan een keuken in deze stijl te overwegen. We leggen je graag uit waarom.

Matte keuken in kleur | Satink Keukens & Badkamers

Kleurgebruik binnen de matte keuken

 

Matte keukens worden voornamelijk in natuurlijke tinten aangeboden. Hierdoor zorgt de keuken al gauw voor een bepaalde rust binnen de ruimte. Door naast de basiskleur een extra kleur toe te voegen, kun je bovendien gemakkelijk een speels contrast creëren. Dit contrast versterk je eveneens door de matte keuken bijvoorbeeld met hoogglans te combineren. Zo krijgt het interieur een modern en stoer uiterlijk.

Verlichting bij matte keukens

Bij een matte keuken heb je geen last van lichtweerkaatsing. Toch kan dit er snel voor zorgen dat je keuken saai oogt. Om dit te voorkomen is het belangrijk goed aan verlichting te denken. Zo kun je met behulp van spotjes in het plafond je keuken al heel anders uitlichten. Een ander idee is om licht onder je keukenkasten te plaatsen. Dit geeft een mooi en chic effect.

Matte keukentrend | Satink Keukens & Badkamers

Voordelen van een matte keuken

Matte keukens brengen veel voordelen met zich mee. Daar waar deze keukens een aantal jaar geleden alleen behoorden tot een hoger prijssegment, zijn ze momenteel ook in andere prijsklassen verkrijgbaar.

Een ander bijkomend voordeel is dat een matte keuken altijd een schone uitstraling heeft. Ook al blijft het natuurlijk belangrijk om je keuken schoon te houden, zal deze toch niet snel onhygiënisch ogen; erg handig voor een gezin dus!

Het matte oppervlak van de keukenkastjes en lades voorkomt dat er schittering ontstaat door invallend licht. Hierdoor blijft je keuken te allen tijde dezelfde uitstraling behouden. Het moet immers altijd een feestje zijn om in de keuken te komen, vind je ook niet?

 

De matte keukentrend bij Satink Keukens & Badkamers

Ben jij net zo enthousiast over de matte keuken als wij? Dan ben je van harte welkom in onze showroom om diverse combinaties te bekijken. Onze keukenadviseurs laten je bovendien graag de mogelijkheden voor jouw eigen keukenruimte zien. Maak een afspraak of loop gerust eens bij ons binnen. We verwelkomen je graag!

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
7 feb - 2024 Hans uit Brummen Het was een verrassend ontspannen ontmoeting.

Genoeg redenen om jullie bij anderen aan te bevelen.

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Jeroen Beekman uit Giethoorn Zeer plezierig geholpen door Peter.

Prachtige showroom met veel SieMatic keukens. Peter heeft ons fantastisch geholpen en dus met heel veel plezier hier een keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 10
19 okt - 2023 Annette uit Dronten Geweldig geholpen door ervaren verkoper!

Wij zijn vandaag geslaagd met het uitzoeken van onze keuken voor ons nieuwbouwhuis. We hebben in totaal 2 afspraken gehad bij Satink en zijn…

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Greetje uit Veendam Uitstekend!

Wij zijn bij Satink keukens goed geinformeert. Fijn personeel. Luisteren goed naar je wensen en denken mee. Kortom super bedrijf!

Satink Keukens | Border 10
12 mei - 2024 Remco uit Twello Uitstekend

Goed advies en ontwerp, vakkundig en heel vriendelijke verkoper

Satink Keukens | Border 10
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
14 apr - 2024 Edwi uit Zwolle Heel fijn gesprek en advies gehad…

De medewerker van Satink Keukens heeft eerst met mij besproken wat ik precies zoek. Hierbij vooral geluisterd en op basis van mijn input het…

Satink Keukens | Border 10
5 apr - 2024 C. Potjewijd uit Noordwijk Zonder afspraak binnen gelopen geweldig geholpen.

De showroom ziet er ruim uit goede keus en straalt een welkom uit. We hadden geen afspraak gemaakt maar konden toch direct geholpen worden.…

Satink Keukens | Border 10
25 mei - 2024 a wakker uit Urk Meneer bleef rustig toen ik zei…

prima! feedback voor meneer is: opletten om geen verbasteringen te gebruiken.

Satink Keukens | Border 8
9 mei - 2024 Jacqueline uit Urk Denkt mee met de klant

Hoewel we pas volgend jaar een keuken nodig hebben, maakten ze bij Satink tijd en personeel vrij om na te gaan wat bij ons…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 83 beoordelingen in de laatste 12 maanden.