Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Matte keuken: dé nieuwe keukentrend

26-02-2019

De hoogglans keuken was de afgelopen jaren het meest populair onder de Nederlandse huishoudens. De bijbehorende strakke en moderne looks maken deze keukens ook vandaag de dag nog erg geliefd. Toch zien wij de populariteit van hoogglans keukens langzaamaan verschuiven naar keukens met een matte uitstraling. Deze keuken staat bekend om zijn warme en tijdloze uiterlijk. Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken? Dan raden we je aan een keuken in deze stijl te overwegen. We leggen je graag uit waarom.

Matte keuken in kleur | Satink Keukens & Badkamers

Kleurgebruik binnen de matte keuken

 

Matte keukens worden voornamelijk in natuurlijke tinten aangeboden. Hierdoor zorgt de keuken al gauw voor een bepaalde rust binnen de ruimte. Door naast de basiskleur een extra kleur toe te voegen, kun je bovendien gemakkelijk een speels contrast creëren. Dit contrast versterk je eveneens door de matte keuken bijvoorbeeld met hoogglans te combineren. Zo krijgt het interieur een modern en stoer uiterlijk.

Verlichting bij matte keukens

Bij een matte keuken heb je geen last van lichtweerkaatsing. Toch kan dit er snel voor zorgen dat je keuken saai oogt. Om dit te voorkomen is het belangrijk goed aan verlichting te denken. Zo kun je met behulp van spotjes in het plafond je keuken al heel anders uitlichten. Een ander idee is om licht onder je keukenkasten te plaatsen. Dit geeft een mooi en chic effect.

Matte keukentrend | Satink Keukens & Badkamers

Voordelen van een matte keuken

Matte keukens brengen veel voordelen met zich mee. Daar waar deze keukens een aantal jaar geleden alleen behoorden tot een hoger prijssegment, zijn ze momenteel ook in andere prijsklassen verkrijgbaar.

Een ander bijkomend voordeel is dat een matte keuken altijd een schone uitstraling heeft. Ook al blijft het natuurlijk belangrijk om je keuken schoon te houden, zal deze toch niet snel onhygiënisch ogen; erg handig voor een gezin dus!

Het matte oppervlak van de keukenkastjes en lades voorkomt dat er schittering ontstaat door invallend licht. Hierdoor blijft je keuken te allen tijde dezelfde uitstraling behouden. Het moet immers altijd een feestje zijn om in de keuken te komen, vind je ook niet?

 

De matte keukentrend bij Satink Keukens & Badkamers

Ben jij net zo enthousiast over de matte keuken als wij? Dan ben je van harte welkom in onze showroom om diverse combinaties te bekijken. Onze keukenadviseurs laten je bovendien graag de mogelijkheden voor jouw eigen keukenruimte zien. Maak een afspraak of loop gerust eens bij ons binnen. We verwelkomen je graag!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
23 jul - 2023 René uit Zwolle Voelde ons gehoord

Snel, prettig en accuraat.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.