Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Adres openingstijden | Satink Keukens

Michel Mulder slaagt bij Satink Keukens

01-08-2019

Hoewel het nog niet helemaal klaar is en er nog genoeg klusjes op hem wachten, woont schaatser Michel Mulder nu al met plezier in zijn nieuwe appartement in Zwolle. "Dit pand was vroeger van de PTT en stond jaren leeg. Nu zijn er hippe appartementen van gemaakt en ik heb er één van", vertelt Mulder. Een centrale rol in zijn woonkamer speelt de keuken. "Die heb ik met zorg uitgekozen, ik wist precies wat ik wilde."

Tien jaar lang woonde Mulder in Heereveen omdat dat praktischer was aangezien hij in de Friese stad zijn schaatstrainingen had. Maar de stad waar hij drieëndertig jaar geleden werd geboren, lonkte naar de Olympisch kampioen en toen hij lucht kreeg van het appartementencomplex Up-Town was de verhuizing snel geregeld. "Als ik uit mijn raam kijk, zie ik gewoon de Peperbus. Geweldig toch?", wijst hij op de Onze Lieve Vrouwetoren. Het appartement lijkt voor hem gemaakt. Dat is deels ook zo omdat hij mee kon beslissen hoe zijn keuken er bijvoorbeeld uit zou komen te zien. "Ik wilde geen standaard keuken, ik had iets in mijn hoofd en daarop had ik mijn zinnen gezet." Hij deed ideeën op via Pinterest, ging keukenzaken af en was over Satink Keukens uit Zwolle het meest tevreden. "Wat mijn wensen waren? Ik wilde hout en PITT cooking." Verder wilde Mulder een industriële uitstraling en koos voor een zwart, natuurstenen aanrechtblad waarin de door hem zo gewenste kookpitten liggen verzonken. PITT cooking heeft een aantal voordelen, vindt hij. Het ziet er stijlvol uit en omdat de pitten verder uit elkaar kunnen worden geplaatst, is er meer ruimte voor de pannen.

Michel Mulder | Satink Keukens

Snelle gerechten

Wat ook hoog op zijn verlanglijstje stond, was een Quooker. Bewust koos hij voor de matzwarte Quooker Square die mooi past in zijn keuken. De mengkraan en kokendwaterkraan is veilig in gebruik en bespaart tijd, water, en energie. Er hoeft dus geen waterkoker op het aanrecht, wat weer ruimte scheelt. Mulder vond de Quooker best even een investering maar weet dat hij er goed aan heeft gedaan. "Ik eet vaak pasta’s om koolhydraten te stapelen en dan is zo'n kraan ideaal. Kokend water in de pan, spaghetti erbij en in een paar minuten is het klaar." Uren in de keuken staan doet hij sowieso niet, hij is de man van de snelle gerechten. "Ik woon alleen en trek voor het bereiden van een maaltijd ongeveer een half uur uit. Het liefst eet ik gerechten met pasta maar een curry maak ik ook regelmatig. Vind ik heerlijk."

Wijnklimaatkast

De keuken loopt vloeiend over in zijn woonkamer. Aan één kant, de kant waar ook een wijnklimaatkast is geplaatst, staan barkrukken. 's Ochtends ontbijt hij het liefst aan het aanrecht. Blij is hij met de wijnklimaatkast. "Die wilde ik graag. Ik vind het niet alleen mooi staan, ik ben ook een wijnliefhebber." Wat hij per se niet wilde, was een grote, in het oog springende afzuigkap. "Ik vind dat niet zo mooi, zo’n dakje boven de pitten. Ik heb gekozen voor een plafondafzuigkap. Die valt nauwelijks op."

Goed advies

Over de service van Satink Keukens is hij zeer tevreden; medewerkers met verstand van zaken adviseerden hem uitstekend. "Vrienden van mij en mijn broer kochten hun keuken er ook. Satink bestaat al dertig jaar en is echt een familiebedrijf. Ik vind dat wel wat hebben." Het advies dat hij kreeg was welkom; in zijn vorige huis hoefde hij niets aan de keuken te doen. In zijn huidige appartement had hij carte blanche en bedacht hij alles zelf. "Dan is het fijn als er iemand met je meedenkt of dat wat je bedacht hebt, ook daadwerkelijk kan." De montage verliep prima, hoewel Mulder daarvan niet veel heeft meegekregen. Hij was op trainingskamp, gaf zijn vader de sleutel van zijn huis en alles werd geregeld. Als we afscheid nemen, is het lunchtijd. Mulder snijdt vakkundig een komkommer, tomaat en paprika in stukjes en mengt de groenten in een glazen schaal. Hij is zichtbaar blij in zijn nieuwe keuken.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
9 apr - 2023 C uit Zwolle Kwaliteit, service en vakkenis!

Experts in keukens, kwaliteit van producten is hoog en service is top!

Satink Keukens | Border 9
8 apr - 2023 Marco uit Zutphen De verkoopervaring was heel positief

De verkoper Jay gaf veel informatie en luisterde goed naar onze wensen. Door zijn tips hebben wij een mooie keuken kunnen uitkiezen.

Satink Keukens | Border 10
13 maa - 2023 Kelly uit Dordrecht Erg tevreden met het eind resultaat…

Enorm tevreden met de service het professionele advies. Prachtige showroom mooie ruime keus.

Satink Keukens | Border 10
13 maa - 2023 Jacob Last uit GENEMUIDEN Goed

Goed

Satink Keukens | Border 10
27 feb - 2023 Jurjen uit Veendam Fantastisch

Wat een prachtige winkel met vakmensen die precies weten waar ze over praten. Zoveel mooie ideeën waar je zelf niet direct bij stilstaat. En…

Satink Keukens | Border 10
14 feb - 2023 Marieke uit Siegerswoude Professioneel, meedenkend en vriendelijk!

Zeer fijne en professionele medewerkers, welke meedenken en adviseren om tot de perfecte keuken te komen. Ook de mooie showroom helpt hierbij aan mee.…

Satink Keukens | Border 10
13 feb - 2023 Evelien uit Zwolle Heel goed professioneel bedrijf met meedenkende…

Wij zijn geholpen door Dennis. Hele fijne snelle communicatie en professioneel advies

Satink Keukens | Border 10
24 jan - 2023 Wilbert uit Dedemsvaart Top bedrijf

Verkoper die echt goed adviseert en weet waar hij over praat. Gewoon top

Satink Keukens | Border 10
16 jan - 2023 J. uit Zwolle Mooi opgezette zaak en vriendelijk/vakkundig personeel

Ruim opgezette showroom met een scala aan keus en mogelijkheden ... voor elk budget wel een keuken te realiseren!

Satink Keukens | Border 9
7 jan - 2023 Alfred riezebos uit Wilsum Goed en spontaan

Onze eerste blik was een dure zaak, maar dat viel achteraf wel mee . Onze verkoopster Rianka hielp ons overal mee en dacht ook…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.