Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Minimalisme in de keuken | Satink Zwolle

Minimalisme in de keuken

25-08-2023

De minimalistische keuken is al jaren terug te vinden in de keukentrends. En zo gek is dat niet, want minimalisme in de keuken biedt veel ruimte, maar vooral ook rust in je huis. Ontloop even alle hectiek uit het dagelijks leven in de keuken! Maak je keuken minimalistisch door weinig details en spullen in de keuken te plaatsen. Zorg ervoor dat het aanrecht zo goed als leeg is en alle keukenapparatuur verscholen is, of gewoon wegvalt in de keukenindeling. Benieuwd hoe je de keuken een minimalistische uitstraling geeft? Lees dan hieronder verder!

Maak gebruik van een neutrale kleur

De soort kleur speelt een erg belangrijke factor tijdens het minimaliseren van de keuken. Een lichtere keuken brengt namelijk veel rust. Ook geeft een lichte kleur de keuken een ruimtelijkere indruk! Als een lichte keuken niet bij je interieur past, kun je uiteraard ook gewoon kiezen voor een donkere keuken. Breng in dat geval met andere details minimalisme in de keuken.

Keukendesign met strakke lijnen

De rust die je met minimalisme in de keuken brengt, komt voornamelijk door de eenvoud van het ontwerp. De minimalistische keuken heeft een moderne uitstraling, waarin alles vooral ontworpen wordt met strakke lijnen. Ook de kastjes stralen eenvoud uit; deze hebben namelijk niet al te veel patronen of grepen. Je kunt de keuken ook minimaliseren door eenvoudige keukenapparatuur te kiezen. Deze hoort niet erg op te vallen en zit vooral vaak verscholen in de keuken zelf, of natuurlijk de keukenkastjes. Zo kom je pas echt tot rust tijdens het koken!

Keuken met strakke lijnen | Satink Keukens

Houd de keuken opgeruimd

Minimalisme creëer je natuurlijk door het keukenontwerp hierop aan te passen, maar minstens zo belangrijk is hoe je vervolgens met de keuken omgaat. Je moet de keuken namelijk wel opgeruimd houden! Een keuken heeft natuurlijk de benodigde apparatuur nodig, maar kies ervoor om deze netjes op te bergen in plaats van op het aanrecht te plaatsen. Het is daarom wel handig om een keuken te kiezen met voldoende opbergruimte, zodat alleen de essentiële spullen op het aanrecht hoeven te staan. Bepaalde keukenspullen niet meer nodig? Maak iemand anders er dan blij mee! Een overvolle kast zorgt namelijk alsnog voor de onrust, die je met een minimalistische keuken juist probeert te vermijden.

Minimalsime in de keuken | Satink Keukens

Advies over minimalisme in de keuken bij Satink Zwolle

Wil jij wat meer rust in de keuken, maar weet je niet precies hoe je dit het beste kunt aanpakken? Kom langs bij Satink Zwolle en ga in gesprek met onze keukenspecialisten. Je kunt via de knop hieronder een vrijblijvende afspraak in de showroom maken!

Afspraak maken
Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
23 jul - 2023 René uit Zwolle Voelde ons gehoord

Snel, prettig en accuraat.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.