Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Paasbrunch inspiratie: lemon scones

30-03-2021

Het paasweekend staat voor de deur! En tijdens het paasweekend kan een heerlijke paasbrunch met de familie natuurlijk niet ontbreken. Is het ook aan jou om iets lekkers op tafel te toveren, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor een lekker brunchgerecht? Wij delen graag het recept voor heerlijke verfrissende lemon scones met jou!

Wat heb je nodig voor 8 scones?

Voor de scones:

  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 ½ theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel verse citroenschil
  • 1 ½ theelepel vanille extract
  • 120 ml + 2 theelepels slagroom
  • 115 gram ongezouten boter (bevroren)

Voor de clotted cream:

  • 75 gram creme fraiche
  • 60 gram mascarpone

Voor de lemon curd:

  • 2 eieren
  • 2 grote citroenen
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
Paasbrunch inspiratie: lemon scones | Satink Keukens

Hoe maak je de scones?

  1. Mix de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, zout en citroenschil in een grote kom. Rasp de bevroren boter en voeg toe aan de kom. Mix het mengsel met twee vorken of je vingers tot er kruimels ontstaan ter grootte van een erwt.
  2. Klop de 120 ml slagroom, het ei en het vanille-extract samen in een andere kom en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Meng alles goed met elkaar, tot het er vochtig uitziet.
  3. Leg het mengsel op het aanrecht en bewerk het deeg met je handen tot een bal. Wanneer het plakkerig is, doe dan wat bloem op je handen en/of op het deeg of voeg een heel klein beetje slagroom toe. Druk de bal een beetje plat en snijd vervolgens in acht stukjes.
  4. Bestrijk de scones met twee theelepels slagroom en bestrooi ze met een beetje kristalsuiker. Leg ze vervolgens op een bord en zet de scones voor minstens 15 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de scones na 15 minuten uit de koelkast en leg deze (met een beetje ruimte tussen de scones) op de bakplaat. Bak 22-25 minuten of tot ze goudbruin zijn aan de randen en lichtbruin aan de bovenkant.
Lemon curd voor lemon scones | Satink Keukens

Hoe maak je de clotted cream en lemon curd?

  1. Voor de clotted cream meng je de crème fraiche en mascarpone door elkaar met een spatel. Doe dit niet té stevig, anders wordt deze te dun.
  2. Rasp voor de lemon curd beide citroenen en pers het sap eruit. Zeef het citroensap om de pulp en pitjes te verwijderen.
  3. Doe de kristalsuiker, roomboter en rasp in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie. Roer ondertussen in de massa tot deze glad wordt. Is de boter helemaal gesmolten, roer dan het sap van de citroen er doorheen en voeg de twee eieren toe.
  4. Blijf roeren, tot de lemon curd steeds iets dikker wordt. De lemon curd moet ongeveer de dikte van yoghurt hebben. Dit kan ongeveer 20 minuten duren.
  5. Doe de lemon curd in een schaal en laat goed afkoelen.

Besmeer de scones met de clotted cream en lemon curd en je kunt genieten van een heerlijke brunch!

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
6 jul - 2025 Iwan en Janine uit Zwolle Deskundig en persoonlijk

Wij zijn door Jay deskundig en persoonlijk goed geadviseerd en geholpen bij de aanschaf van een nieuwe keuken. Jay is prettig in contact, is…

Satink Keukens | Border 10
4 jul - 2025 Nicolien uit ZWOLLE Deskundig

In prettige sfeer deskundig geholpen, passende en nuttige adviezen, goed meedenken.

Satink Keukens | Border 10
27 jun - 2025 Jan Boxum uit Hasselt geweldig

Wij zijn heel prettig en voortvarend begeleid door Jay Koster, een heel goede adviseur. Kan goed luisteren, behulpzaam, vriendelijk en niet opdringerig. Door hem…

Satink Keukens | Border 10
24 jun - 2025 Sien uit Zwartsluis Prima

Goede begeleiding in het kiezen van de keuken

Satink Keukens | Border 10
19 jun - 2025 Jelle uit Gees Zeer servicegericht met goede adviseur Jay

Ruimschoots de tijd genomen voor ons en duidelijk advies.

Satink Keukens | Border 8
17 jun - 2025 Jacob uit Meppel Top

De gehele begeleiding bij de aankoop van de keuken was prima. Goede uitleg bij het samenstellen van de keuken en de keuze van de…

Satink Keukens | Border 10
17 jun - 2025 Wouter uit Meppel Niets anders dan lof!

Wat een fijne ervaring hebben we gehad bij Satink Keukens! We hebben samen een prachtige keuken kunnen samenstellen. Er werd niet alleen goed geluisterd…

Satink Keukens | Border 10
16 jun - 2025 Mees van der Sluys uit Lelystad Uitstekende begeleiding

We zijn goed geholpen bij het samenstellen van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
11 jun - 2025 Irene uit Lelystad Goed en vakkundig geholpen!

Het personeel is erg aardig. Er wordt goed geluisterd naar wat je wensen voor de keuken zijn en er wordt goed meegedacht hoe je…

Satink Keukens | Border 10
6 jun - 2025 Maurice uit Zwolle Gezien, begrepen, meegedacht

In 3 afspraken tot een mooi (theoretisch) eindresultaat gekomen. Er was veel tijd en ruimte en ik werd nergens naartoe ‘verleid’. Goed gevoel over…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 101 beoordelingen in de laatste 12 maanden.