Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Paasbrunch inspiratie: lemon scones

30-03-2021

Het paasweekend staat voor de deur! En tijdens het paasweekend kan een heerlijke paasbrunch met de familie natuurlijk niet ontbreken. Is het ook aan jou om iets lekkers op tafel te toveren, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor een lekker brunchgerecht? Wij delen graag het recept voor heerlijke verfrissende lemon scones met jou!

Wat heb je nodig voor 8 scones?

Voor de scones:

  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 ½ theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel verse citroenschil
  • 1 ½ theelepel vanille extract
  • 120 ml + 2 theelepels slagroom
  • 115 gram ongezouten boter (bevroren)

Voor de clotted cream:

  • 75 gram creme fraiche
  • 60 gram mascarpone

Voor de lemon curd:

  • 2 eieren
  • 2 grote citroenen
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
Paasbrunch inspiratie: lemon scones | Satink Keukens

Hoe maak je de scones?

  1. Mix de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, zout en citroenschil in een grote kom. Rasp de bevroren boter en voeg toe aan de kom. Mix het mengsel met twee vorken of je vingers tot er kruimels ontstaan ter grootte van een erwt.
  2. Klop de 120 ml slagroom, het ei en het vanille-extract samen in een andere kom en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Meng alles goed met elkaar, tot het er vochtig uitziet.
  3. Leg het mengsel op het aanrecht en bewerk het deeg met je handen tot een bal. Wanneer het plakkerig is, doe dan wat bloem op je handen en/of op het deeg of voeg een heel klein beetje slagroom toe. Druk de bal een beetje plat en snijd vervolgens in acht stukjes.
  4. Bestrijk de scones met twee theelepels slagroom en bestrooi ze met een beetje kristalsuiker. Leg ze vervolgens op een bord en zet de scones voor minstens 15 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de scones na 15 minuten uit de koelkast en leg deze (met een beetje ruimte tussen de scones) op de bakplaat. Bak 22-25 minuten of tot ze goudbruin zijn aan de randen en lichtbruin aan de bovenkant.
Lemon curd voor lemon scones | Satink Keukens

Hoe maak je de clotted cream en lemon curd?

  1. Voor de clotted cream meng je de crème fraiche en mascarpone door elkaar met een spatel. Doe dit niet té stevig, anders wordt deze te dun.
  2. Rasp voor de lemon curd beide citroenen en pers ze uit. Zeef het sap om pitjes en velletjes te verwijderen.
  3. Doe de kristalsuiker, roomboter en rasp in een kom en smelt au bain-marie. Roer ondertussen tot een gladde massa. Is de boter helemaal gesmolten, roer dan het sap van de citroen er doorheen en voeg de twee eieren toe.
  4. Blijf roeren, tot de lemon curd steeds iets dikker wordt. De lemon curd moet ongeveer de dikte van yoghurt hebben. Dit kan ongeveer 20 minuten duren.
  5. Doe de lemon curd in een schaal en laat goed afkoelen.

Besmeer de scones met de clotted cream en lemon curd en je kunt genieten van een heerlijke brunch!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
7 dec - 2023 Familie NN uit Zwolle Plezierige gesprekken en meedenken met onze…

Er wordt aandacht en tijd besteed in de gesprekken over hoe de uiteindelijke keuken er uit komt te zien. Er wordt geen mening opgedrongen,…

Satink Keukens | Border 10
28 okt - 2023 Gea uit Blaricum in 3 uur heel prettig bij…

Vanaf de hartelijke ontvangst tot het vertrek een fijne ervaring. Dennis dacht met ons mee en heeft op een rustige , ter zake deskundige…

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
1 jul - 2023 Kevin uit Almere Geweldige kopers ervaring

Hoewel de bouw van mijn appartement nog een tijdje duurt, was de verkoopster goed op de hoogte van het project. Verder had ze heel…

Satink Keukens | Border 10
14 dec - 2023 Renske uit Muntendam Uitstekend geholpen

Zijn zeer vriendelijk ontvangen , we waren er tegen de lunchtijd en er werd ons een heerlijk kopje soep met wat broodjes aangeboden !…

Satink Keukens | Border 10
3 jul - 2023 Deniz uit Zwolle uitstekend

Ik ben uitstekend geholpen. Op voorhand kwam ik de winkel binnen met een ontwerp. De adviseur Jay had voor mij niet lang nodig om…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2024 William uit Urk Een succes

Wij dachten van buiten veel te dure zaak voor ons. naar alles uitgezocht bleek dus echt voor ieder wat wils in iedere prijsklassen hele…

Satink Keukens | Border 8
9 maa - 2024 Klaas uit Raalte Zeer vriendelijk en deskundig advies

Prettige ontvanst en vriendelijke verkoper. Begreep mijn wensen en wewaren binnen een uur rond met een keuken.

Satink Keukens | Border 10
2 feb - 2024 I uit Kampen Prettig, eerlijk, en budgetgericht

We kregen alle tijd om rustig rond te kijken naar de wensen en voorkeuren. Daarna per onderdeel de keuken uitgezocht. Van te voren het…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 82 beoordelingen in de laatste 12 maanden.