Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Paasbrunch inspiratie: lemon scones

30-03-2021

Het paasweekend staat voor de deur! En tijdens het paasweekend kan een heerlijke paasbrunch met de familie natuurlijk niet ontbreken. Is het ook aan jou om iets lekkers op tafel te toveren, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor een lekker brunchgerecht? Wij delen graag het recept voor heerlijke verfrissende lemon scones met jou!

Wat heb je nodig voor 8 scones?

Voor de scones:

  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 ½ theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel verse citroenschil
  • 1 ½ theelepel vanille extract
  • 120 ml + 2 theelepels slagroom
  • 115 gram ongezouten boter (bevroren)

Voor de clotted cream:

  • 75 gram creme fraiche
  • 60 gram mascarpone

Voor de lemon curd:

  • 2 eieren
  • 2 grote citroenen
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
Paasbrunch inspiratie: lemon scones | Satink Keukens

Hoe maak je de scones?

  1. Mix de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, zout en citroenschil in een grote kom. Rasp de bevroren boter en voeg toe aan de kom. Mix het mengsel met twee vorken of je vingers tot er kruimels ontstaan ter grootte van een erwt.
  2. Klop de 120 ml slagroom, het ei en het vanille-extract samen in een andere kom en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Meng alles goed met elkaar, tot het er vochtig uitziet.
  3. Leg het mengsel op het aanrecht en bewerk het deeg met je handen tot een bal. Wanneer het plakkerig is, doe dan wat bloem op je handen en/of op het deeg of voeg een heel klein beetje slagroom toe. Druk de bal een beetje plat en snijd vervolgens in acht stukjes.
  4. Bestrijk de scones met twee theelepels slagroom en bestrooi ze met een beetje kristalsuiker. Leg ze vervolgens op een bord en zet de scones voor minstens 15 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de scones na 15 minuten uit de koelkast en leg deze (met een beetje ruimte tussen de scones) op de bakplaat. Bak 22-25 minuten of tot ze goudbruin zijn aan de randen en lichtbruin aan de bovenkant.
Lemon curd voor lemon scones | Satink Keukens

Hoe maak je de clotted cream en lemon curd?

  1. Voor de clotted cream meng je de crème fraiche en mascarpone door elkaar met een spatel. Doe dit niet té stevig, anders wordt deze te dun.
  2. Rasp voor de lemon curd beide citroenen en pers ze uit. Zeef het sap om pitjes en velletjes te verwijderen.
  3. Doe de kristalsuiker, roomboter en rasp in een kom en smelt au bain-marie. Roer ondertussen tot een gladde massa. Is de boter helemaal gesmolten, roer dan het sap van de citroen er doorheen en voeg de twee eieren toe.
  4. Blijf roeren, tot de lemon curd steeds iets dikker wordt. De lemon curd moet ongeveer de dikte van yoghurt hebben. Dit kan ongeveer 20 minuten duren.
  5. Doe de lemon curd in een schaal en laat goed afkoelen.

Besmeer de scones met de clotted cream en lemon curd en je kunt genieten van een heerlijke brunch!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
9 apr - 2023 C uit Zwolle Kwaliteit, service en vakkenis!

Experts in keukens, kwaliteit van producten is hoog en service is top!

Satink Keukens | Border 9
8 apr - 2023 Marco uit Zutphen De verkoopervaring was heel positief

De verkoper Jay gaf veel informatie en luisterde goed naar onze wensen. Door zijn tips hebben wij een mooie keuken kunnen uitkiezen.

Satink Keukens | Border 10
13 maa - 2023 Kelly uit Dordrecht Erg tevreden met het eind resultaat…

Enorm tevreden met de service het professionele advies. Prachtige showroom mooie ruime keus.

Satink Keukens | Border 10
13 maa - 2023 Jacob Last uit GENEMUIDEN Goed

Goed

Satink Keukens | Border 10
27 feb - 2023 Jurjen uit Veendam Fantastisch

Wat een prachtige winkel met vakmensen die precies weten waar ze over praten. Zoveel mooie ideeën waar je zelf niet direct bij stilstaat. En…

Satink Keukens | Border 10
14 feb - 2023 Marieke uit Siegerswoude Professioneel, meedenkend en vriendelijk!

Zeer fijne en professionele medewerkers, welke meedenken en adviseren om tot de perfecte keuken te komen. Ook de mooie showroom helpt hierbij aan mee.…

Satink Keukens | Border 10
13 feb - 2023 Evelien uit Zwolle Heel goed professioneel bedrijf met meedenkende…

Wij zijn geholpen door Dennis. Hele fijne snelle communicatie en professioneel advies

Satink Keukens | Border 10
24 jan - 2023 Wilbert uit Dedemsvaart Top bedrijf

Verkoper die echt goed adviseert en weet waar hij over praat. Gewoon top

Satink Keukens | Border 10
16 jan - 2023 J. uit Zwolle Mooi opgezette zaak en vriendelijk/vakkundig personeel

Ruim opgezette showroom met een scala aan keus en mogelijkheden ... voor elk budget wel een keuken te realiseren!

Satink Keukens | Border 9
7 jan - 2023 Alfred riezebos uit Wilsum Goed en spontaan

Onze eerste blik was een dure zaak, maar dat viel achteraf wel mee . Onze verkoopster Rianka hielp ons overal mee en dacht ook…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.