Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Paasbrunch inspiratie: lemon scones

30-03-2021

Het paasweekend staat voor de deur! En tijdens het paasweekend kan een heerlijke paasbrunch met de familie natuurlijk niet ontbreken. Is het ook aan jou om iets lekkers op tafel te toveren, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor een lekker brunchgerecht? Wij delen graag het recept voor heerlijke verfrissende lemon scones met jou!

Wat heb je nodig voor 8 scones?

Voor de scones:

  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 ½ theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel verse citroenschil
  • 1 ½ theelepel vanille extract
  • 120 ml + 2 theelepels slagroom
  • 115 gram ongezouten boter (bevroren)

Voor de clotted cream:

  • 75 gram creme fraiche
  • 60 gram mascarpone

Voor de lemon curd:

  • 2 eieren
  • 2 grote citroenen
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
Paasbrunch inspiratie: lemon scones | Satink Keukens

Hoe maak je de scones?

  1. Mix de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, zout en citroenschil in een grote kom. Rasp de bevroren boter en voeg toe aan de kom. Mix het mengsel met twee vorken of je vingers tot er kruimels ontstaan ter grootte van een erwt.
  2. Klop de 120 ml slagroom, het ei en het vanille-extract samen in een andere kom en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Meng alles goed met elkaar, tot het er vochtig uitziet.
  3. Leg het mengsel op het aanrecht en bewerk het deeg met je handen tot een bal. Wanneer het plakkerig is, doe dan wat bloem op je handen en/of op het deeg of voeg een heel klein beetje slagroom toe. Druk de bal een beetje plat en snijd vervolgens in acht stukjes.
  4. Bestrijk de scones met twee theelepels slagroom en bestrooi ze met een beetje kristalsuiker. Leg ze vervolgens op een bord en zet de scones voor minstens 15 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de scones na 15 minuten uit de koelkast en leg deze (met een beetje ruimte tussen de scones) op de bakplaat. Bak 22-25 minuten of tot ze goudbruin zijn aan de randen en lichtbruin aan de bovenkant.
Lemon curd voor lemon scones | Satink Keukens

Hoe maak je de clotted cream en lemon curd?

  1. Voor de clotted cream meng je de crème fraiche en mascarpone door elkaar met een spatel. Doe dit niet té stevig, anders wordt deze te dun.
  2. Rasp voor de lemon curd beide citroenen en pers het sap eruit. Zeef het citroensap om de pulp en pitjes te verwijderen.
  3. Doe de kristalsuiker, roomboter en rasp in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie. Roer ondertussen in de massa tot deze glad wordt. Is de boter helemaal gesmolten, roer dan het sap van de citroen er doorheen en voeg de twee eieren toe.
  4. Blijf roeren, tot de lemon curd steeds iets dikker wordt. De lemon curd moet ongeveer de dikte van yoghurt hebben. Dit kan ongeveer 20 minuten duren.
  5. Doe de lemon curd in een schaal en laat goed afkoelen.

Besmeer de scones met de clotted cream en lemon curd en je kunt genieten van een heerlijke brunch!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
29 maa - 2024 J.C. van Vilsteren uit Zwolle Alle wensen vervuld

Onze adviseur Jay nam alle tijd om onze wensen te vertalen naar de uiteindelijke tekening. We zijn 4 x terug geweest om e.e.a. aan…

Satink Keukens | Border 9
18 dec - 2023 Harry en Joke uit Vriescheloo de medewerker heeft ons op een…

Na een gastvrije ontvangst nam hij alle tijd om de verschillende mogelijkheden te laten zien en hij deed dat op een bijzonder aangename manier,…

Satink Keukens | Border 10
1 okt - 2023 Arie en Hadewieg uit Zwolle vakkundig geholpen met oog voor details

30 jaar geleden onze eerste keuken bij Satink gekocht, en nu weer bij Satink terecht gekomen. Mooie showroom waar je rustig rond kunt kijken.…

Satink Keukens | Border 10
22 okt - 2023 heidy mulder uit Zwolle Klantvriendelijk, en goed geholpen.

onze ervaring is positief, klantvriendelijk. Het is fijn dat er voldoende tijd is voor de klant. Ook is het fijn dat je een vervolg…

Satink Keukens | Border 8
6 jun - 2024 Brieuc Klooster uit Zwolle Betrokken en gedegen hulp

Peter heeft ons vanaf het begin goed geadviseerd over alle mogelijkheden. Wij zijn zeer blij met onze aankoop.

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
28 okt - 2023 Marieke uit Swifterbant SUPER!

Wat ben ik geweldig geholpen door Tina! Kwaliteit en persoonlijkheid! Er word fijn meegedacht en ruim de tijd genomen om je droom keuken te…

Satink Keukens | Border 10
19 okt - 2023 Annette uit Dronten Geweldig geholpen door ervaren verkoper!

Wij zijn vandaag geslaagd met het uitzoeken van onze keuken voor ons nieuwbouwhuis. We hebben in totaal 2 afspraken gehad bij Satink en zijn…

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Jeroen Beekman uit Giethoorn Zeer plezierig geholpen door Peter.

Prachtige showroom met veel SieMatic keukens. Peter heeft ons fantastisch geholpen en dus met heel veel plezier hier een keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 88 beoordelingen in de laatste 12 maanden.