Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Recept voor een heerlijk dessert tijdens de paasdagen

14-04-2022

Pasen staat in het teken van gezelligheid en lekkernijen. Een gerecht dat zeker niet mag ontbreken op jouw paastafel is deze heerlijke bananencake met een vulling van mascarponeroom en een topping van blauwe bessen. Het is een makkelijk recept waar je geen hele ochtend voor in de keuken hoeft te staan. Ideaal dus als toetje voor de Paasbrunch! Wij leggen je hieronder stap voor stap uit hoe je dit heerlijke paasdessert maakt.

Bananencake met mascarpone en blauwe bessen

Wil je deze heerlijke bananencake zelf maken? Ga dan zo aan de slag:

Wat heb je nodig?

  • kokosolie (voor het invetten)
  • 250 g speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 rijpe bananen
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 5 ontpitte Medjool dadels
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appelciderazijn
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 2 el lemoncurd
  • handje blauwe bessen
  • poedersuiker

Paasrecept bananencake met mascarpone | Satink Keukens

Bereiding:

1. Verwarm jouw oven voor op 180 graden.

2. Bekleed ondertussen de bakvorm (bij voorkeur met een doorsnede van 18 cm) met wat bakpapier en smeer de randen goed in met kokosolie.

3. Pak een grote kom en mix de droge ingrediënten bij elkaar, zoals het bakpoeder, speltmeel en het snufje zout. Neem vervolgens een andere kom en mix de bananen, melk en dadels met behulp van een blender. Voeg het mengsel toe bij de andere ingrediënten en mix dit tot een glad beslag.

4. Klop hierna de baking soda en de appelciderazijn op tot het gaat schuimen en voeg dit daarna bij het beslag. Mix alles nog even goed door elkaar en schep het beslag in de springvorm.

5. Bak de cake 40-45 minuten tot deze goudbruin kleurt. Laat de cake hierna goed afkoelen.

6. Terwijl we wachten op de cake gaan we aan de slag met de mascarponeroom. Mix de mascarpone en slagroom goed door elkaar tot dit een lobbig mengsel vormt. Voeg tot slot wat lemoncurd door het mengsel en zet het weg in de koelkast.

7. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld snij je de cake door het midden. Verdeel de helft van de mascarponeroom over de onderkant. Leg de andere helft van de cake erop en besmeer ook de bovenkant met de overgebleven mascarponeroom.

8. Decoreer de taart met wat blauwe bessen voor de finishing touch.

Serveer tip:

Niet alleen blauwe bessen zijn heerlijk voor op deze cake. Ben je een liefhebber van bessen? Maak dan een combinatie van blauwe bessen, bramen en frambozen. Bestuif de bananencake eventueel ook met wat poedersuiker.

Satink Keukens wenst jullie alvast veel bakplezier en fijne paasdagen!

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
26 nov - 2023 Margriet uit Almere Fantastisch.

Wij zijn tweemaal in de showroom geweest. We zijn geweldig geholpen door Peter van der Meulen. Hij heeft meegedacht en hele goede tips gegeven,…

Satink Keukens | Border 10
8 dec - 2023 Abdul uit Zwolle zeer prettig in omgang en eerlijke…

Eerst goed geluisterd naar onze wensen, vervolgens diverse opties/keuzes besproken. Voldoende tijd en aandacht.

Satink Keukens | Border 9
9 feb - 2024 René Veldkamp uit Hattem Netjes geholpen, duidelijk advies

Wij zijn netjes geholpen, adviseur denkt goed mee.

Satink Keukens | Border 8
1 jul - 2024 Bernardes uit Overijssel Professionele, deskundige en klantvriendelijke benadering ook…

De medewerkster nam alle tijd bij het uitzoeken van een keuken en deed dat op een professionele, kundige en vriendelijke wijze. Zij gaf daarbij…

Satink Keukens | Border 10
19 sep - 2024 Sten uit Zwolle Top service!

Erg goed geholpen door Satink, waardoor we onze droomkeuken konden realiseren!

Satink Keukens | Border 10
2 feb - 2024 I uit Kampen Prettig, eerlijk, en budgetgericht

We kregen alle tijd om rustig rond te kijken naar de wensen en voorkeuren. Daarna per onderdeel de keuken uitgezocht. Van te voren het…

Satink Keukens | Border 10
9 mei - 2024 Jacqueline uit Urk Denkt mee met de klant

Hoewel we pas volgend jaar een keuken nodig hebben, maakten ze bij Satink tijd en personeel vrij om na te gaan wat bij ons…

Satink Keukens | Border 9
9 maa - 2024 Hendrik uit Urk We zijn heel erg tevreden met…

We zijn erg blij met de keuken die we uitgekozen hebben bij satink. De showroom en personeel is fantastisch. We konden rustig door de…

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Jeroen Beekman uit Giethoorn Zeer plezierig geholpen door Peter.

Prachtige showroom met veel SieMatic keukens. Peter heeft ons fantastisch geholpen en dus met heel veel plezier hier een keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 10
18 dec - 2023 Stephan uit Hardenberg Goede persoonlijke service

Wij hebben goede persoonlijke service gekregen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Ze namen de tijd voor je en luisterde goed naar onze…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 81 beoordelingen in de laatste 12 maanden.