Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Recept voor een heerlijk dessert tijdens de paasdagen

14-04-2022

Pasen staat in het teken van gezelligheid en lekkernijen. Een gerecht dat zeker niet mag ontbreken op jouw paastafel is deze heerlijke bananencake met een vulling van mascarponeroom en een topping van blauwe bessen. Het is een makkelijk recept waar je geen hele ochtend voor in de keuken hoeft te staan. Ideaal dus als toetje voor de Paasbrunch! Wij leggen je hieronder stap voor stap uit hoe je dit heerlijke paasdessert maakt.

Bananencake met mascarpone en blauwe bessen

Wil je deze heerlijke bananencake zelf maken? Ga dan zo aan de slag:

Wat heb je nodig?

  • kokosolie (voor het invetten)
  • 250 g speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 rijpe bananen
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 5 ontpitte Medjool dadels
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appelciderazijn
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 2 el lemoncurd
  • handje blauwe bessen
  • poedersuiker

Paasrecept bananencake met mascarpone | Satink Keukens

Bereiding:

1. Verwarm jouw oven voor op 180 graden.

2. Bekleed ondertussen de bakvorm (bij voorkeur met een doorsnede van 18 cm) met wat bakpapier en smeer de randen goed in met kokosolie.

3. Pak een grote kom en mix de droge ingrediënten bij elkaar, zoals het bakpoeder, speltmeel en het snufje zout. Neem vervolgens een andere kom en mix de bananen, melk en dadels met behulp van een blender. Voeg het mengsel toe bij de andere ingrediënten en mix dit tot een glad beslag.

4. Klop hierna de baking soda en de appelciderazijn op tot het gaat schuimen en voeg dit daarna bij het beslag. Mix alles nog even goed door elkaar en schep het beslag in de springvorm.

5. Bak de cake 40-45 minuten tot deze goudbruin kleurt. Laat de cake hierna goed afkoelen.

6. Terwijl we wachten op de cake gaan we aan de slag met de mascarponeroom. Mix de mascarpone en slagroom goed door elkaar tot dit een lobbig mengsel vormt. Voeg tot slot wat lemoncurd door het mengsel en zet het weg in de koelkast.

7. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld snij je de cake door het midden. Verdeel de helft van de mascarponeroom over de onderkant. Leg de andere helft van de cake erop en besmeer ook de bovenkant met de overgebleven mascarponeroom.

8. Decoreer de taart met wat blauwe bessen voor de finishing touch.

Serveer tip:

Niet alleen blauwe bessen zijn heerlijk voor op deze cake. Ben je een liefhebber van bessen? Maak dan een combinatie van blauwe bessen, bramen en frambozen. Bestuif de bananencake eventueel ook met wat poedersuiker.

Satink Keukens wenst jullie alvast veel bakplezier en fijne paasdagen!

Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 dec - 2023 Stephan uit Hardenberg Goede persoonlijke service

Wij hebben goede persoonlijke service gekregen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Ze namen de tijd voor je en luisterde goed naar onze…

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2024 Veerle uit Zwolle Goed geholpen en ze namen de…

Wij zijn goed geholpen met het uitkiezen van de keuken. Er werd mee gedacht en ze gaf ons het gevoel alle tijd te hebben.

Satink Keukens | Border 8
13 jan - 2024 Jaap Willem en Monique uit Wildervank Kundig, professioneel en gezellig begeleid bij…

Goed geïnformeerd door Dennis, die ons op een zeer plezierige wijze heeft geholpen. Alle verzoeken van ons werden vlot beantwoord.

Satink Keukens | Border 9
6 jun - 2024 Evelien uit Oosterwolde Fantastisch geholpen, goed meegedacht met de…

Voor de nieuwbouw van ons huis zochten we een keuken. Met de ervaring van een ruim 20-jaar oude Siematic keuken in ons vorige huis,…

Satink Keukens | Border 9
22 okt - 2023 Paul uit Gorssel perfect !

Zeer prettige besprekingen en goed advies.

Satink Keukens | Border 10
26 nov - 2023 Margriet uit Almere Fantastisch.

Wij zijn tweemaal in de showroom geweest. We zijn geweldig geholpen door Peter van der Meulen. Hij heeft meegedacht en hele goede tips gegeven,…

Satink Keukens | Border 10
9 feb - 2024 René Veldkamp uit Hattem Netjes geholpen, duidelijk advies

Wij zijn netjes geholpen, adviseur denkt goed mee.

Satink Keukens | Border 8
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
18 dec - 2023 Harry en Joke uit Vriescheloo de medewerker heeft ons op een…

Na een gastvrije ontvangst nam hij alle tijd om de verschillende mogelijkheden te laten zien en hij deed dat op een bijzonder aangename manier,…

Satink Keukens | Border 10
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 83 beoordelingen in de laatste 12 maanden.