Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Recept voor een heerlijk dessert tijdens de paasdagen

14-04-2022

Pasen staat in het teken van gezelligheid en lekkernijen. Een gerecht dat zeker niet mag ontbreken op jouw paastafel is deze heerlijke bananencake met een vulling van mascarponeroom en een topping van blauwe bessen. Het is een makkelijk recept waar je geen hele ochtend voor in de keuken hoeft te staan. Ideaal dus als toetje voor de Paasbrunch! Wij leggen je hieronder stap voor stap uit hoe je dit heerlijke paasdessert maakt.

Bananencake met mascarpone en blauwe bessen

Wil je deze heerlijke bananencake zelf maken? Ga dan zo aan de slag:

Wat heb je nodig?

  • kokosolie (voor het invetten)
  • 250 g speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 rijpe bananen
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 5 ontpitte Medjool dadels
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appelciderazijn
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 2 el lemoncurd
  • handje blauwe bessen
  • poedersuiker

Paasrecept bananencake met mascarpone | Satink Keukens

Bereiding:

1. Verwarm jouw oven voor op 180 graden.

2. Bekleed ondertussen de bakvorm (bij voorkeur met een doorsnede van 18 cm) met wat bakpapier en smeer de randen goed in met kokosolie.

3. Pak een grote kom en mix de droge ingrediënten bij elkaar, zoals het bakpoeder, speltmeel en het snufje zout. Neem vervolgens een andere kom en mix de bananen, melk en dadels met behulp van een blender. Voeg het mengsel toe bij de andere ingrediënten en mix dit tot een glad beslag.

4. Klop hierna de baking soda en de appelciderazijn op tot het gaat schuimen en voeg dit daarna bij het beslag. Mix alles nog even goed door elkaar en schep het beslag in de springvorm.

5. Bak de cake 40-45 minuten tot deze goudbruin kleurt. Laat de cake hierna goed afkoelen.

6. Terwijl we wachten op de cake gaan we aan de slag met de mascarponeroom. Mix de mascarpone en slagroom goed door elkaar tot dit een lobbig mengsel vormt. Voeg tot slot wat lemoncurd door het mengsel en zet het weg in de koelkast.

7. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld snij je de cake door het midden. Verdeel de helft van de mascarponeroom over de onderkant. Leg de andere helft van de cake erop en besmeer ook de bovenkant met de overgebleven mascarponeroom.

8. Decoreer de taart met wat blauwe bessen voor de finishing touch.

Serveer tip:

Niet alleen blauwe bessen zijn heerlijk voor op deze cake. Ben je een liefhebber van bessen? Maak dan een combinatie van blauwe bessen, bramen en frambozen. Bestuif de bananencake eventueel ook met wat poedersuiker.

Satink Keukens wenst jullie alvast veel bakplezier en fijne paasdagen!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
2 feb - 2024 I uit Kampen Prettig, eerlijk, en budgetgericht

We kregen alle tijd om rustig rond te kijken naar de wensen en voorkeuren. Daarna per onderdeel de keuken uitgezocht. Van te voren het…

Satink Keukens | Border 10
29 maa - 2024 J.C. van Vilsteren uit Zwolle Alle wensen vervuld

Onze adviseur Jay nam alle tijd om onze wensen te vertalen naar de uiteindelijke tekening. We zijn 4 x terug geweest om e.e.a. aan…

Satink Keukens | Border 9
8 feb - 2024 William uit Urk Een succes

Wij dachten van buiten veel te dure zaak voor ons. naar alles uitgezocht bleek dus echt voor ieder wat wils in iedere prijsklassen hele…

Satink Keukens | Border 8
25 mei - 2024 a wakker uit Urk Meneer bleef rustig toen ik zei…

prima! feedback voor meneer is: opletten om geen verbasteringen te gebruiken.

Satink Keukens | Border 8
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
18 dec - 2023 Fam. Van Dalen uit Ruinerwold Uitstekend geholpen door Riankaa

Vandaag na 30 jaar onze 2e keuken gekocht bij Satink te Zwolle. We zijn heel prettig geholpen door Rianka. Ze nam iedere keer de…

Satink Keukens | Border 10
15 maa - 2024 Ronald uit Schalkhaar Mooie locatie & toonzaal, ruime keuze…

Mooie locatie & toonzaal, ruime keuze in A-kwaliteit keukens, uitstekende expertise van de verkoper.

Satink Keukens | Border 10
12 feb - 2024 Liesbeth uit Brummen Prachtige keuken uitgezocht naar wens begeleid.

Het eindresultaat van onze keuken mag er zijn. Prijstechnisch scherp. Qua indeling met een unieke touche. CO2 neutraal geproduceerd. Dit alles met geduld en…

Satink Keukens | Border 10
27 maa - 2024 Dinand en Marry Stegeman uit Twello Dennis=prettig, persoonlijk, deskundig, professioneel. Satink=zeer aansprekende…

Het contact met Satink Zwolle kwam tot stand op advies van Van Norel Bouwbedrijf, dat de nieuwbouw van ons appartement binnen het Duo Nova-project…

Satink Keukens | Border 10
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 84 beoordelingen in de laatste 12 maanden.