Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Recept voor heerlijke oliebollen

28-12-2018

Het is bijna zover, over een aantal dagen is het alweer Oud en Nieuw! Ga je naar familie? Of heb je afgesproken om met vrienden te gaan borrelen? In beide gevallen is het leuk om dit jaar eens zelf oliebollen te bakken! Vermijd de oneindig lange rijen voor de gebakkraam, ga zelf de keuken in en trap het nieuwe jaar feestelijk af met je eigen versgebakken oliebollen. Leuk toch? Om je alvast op weg te helpen, delen wij ons favoriete recept voor de allerlekkerste oliebol!

Hoewel je verschillende pakketten kunt kopen waarmee je oliebollen in een handomdraai kan maken, maak je met ons recept alles zelf. Supervers en zonder twijfel het lekkerst! Bovendien kun je zo de oliebollen volledig op smaak maken naar hoe jij ze het liefst wilt.

Benodigdheden:

  • 100 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 21 gram gist
  • 450 milliliter melk
  • 1 appel
  • frituur- of zonnebloemolie
Oliebollen bakken | Satink Keukens & Badkamers

10 stappen tot de perfecte oliebol

  1. Verwarm de melk in een pannetje tot het lauwwarm aanvoelt. Voeg vervolgens de melk samen met de gist en de suiker in een schaaltje, en laat het geheel schuimen.
  2. Let op! Het gistmengsel moet schuimen. Wanneer dit niet gebeurt, is het gist te oud. Gebruik in dat geval een nieuw zakje.
  3. Zeef de bloem in een kom om te voorkomen dat er klonten in je beslag terechtkomen.
  4. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Klop hierna het ei.
  5. Doe de appel, krenten en rozijnen in een aparte kom en mix ze door elkaar met een schepje bloem. Zo voorkom je dat alles naar de bodem van het beslag zakt.
  6. Maak hierna een kuiltje in de bloem en vul deze vervolgens met het gistmengsel, de overige melk, het ei en het zout. Roer het beslag met een garde glad.
  7. Dek het deeg af met een vochtig, lauwwarme theedoek en plaats de kom op een tochtvrije plek (zodat het beslag kan rijzen).
  8. Verhit de frituurpan tot 180 graden. Vet de (ijs)lepel waarmee je het beslag in de pan doet goed in, zodat er geen beslag aan blijft kleven.
  9. Schep hoopjes beslag (zo groot als de lepel) in de frituurpan. Voorkom dat de pan overstroomt door niet alle oliebollen tegelijk te frituren.
  10. Laat de oliebollen aan alle kanten goudbruin bakken.
  11. Haal de oliebollen uit de pan en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze hierna met poedersuiker.
Eet smakelijk en we wensen je uiteraard alvast een hele fijne jaarwisseling! Oud & Nieuw
Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
8 mei - 2025 Greet en Klaas uit Wanneperveen Geweldig!

Bij Satink keukens zijn we uitstekend geholpen door adviseur Peter van der Meulen. Wij zijn 2 keer langs geweest. De eerste keer heeft hij…

Satink Keukens | Border 10
28 apr - 2025 Hanna uit Wezep Heel fijn geholpen!

We hebben onze nieuwe keuken uitgezocht bij Satink en zijn daarbij erg goed geholpen door Dafne. Er werd goed meegedacht, voors- en tegens zorgvuldig…

Satink Keukens | Border 10
24 apr - 2025 Suzan uit Rekken Deskundige, ondersteunende en prettige ervaring

Wij zijn in een inspirerende omgeving ontvangen en hebben daar toewijding, professionaliteit en empathie geproefd. Dit vormde samen de ingrediënten voor een afgepast en…

Satink Keukens | Border 10
21 apr - 2025 lex uit zwolle professioneel, vriendelijk en inlevend

zoals in de samenvatting al aangegeven, werden we door Tina Eenkhoorn uitstekend geinformeerd en geholpen. we hebben er alle vertrouwen in dat de gekozen…

Satink Keukens | Border 8
12 apr - 2025 Tanja en Johan uit Epe Onze start bij Satink: persoonlijk, laagdrempelig…

Wij hebben onlangs een nieuwe keuken besteld bij Satink, die na de zomer geleverd en gemonteerd zal worden. Hoewel de plaatsing nog moet gebeuren,…

Satink Keukens | Border 10
29 maa - 2025 Dorien uit Emmen Mooie zaak en super vriendelijk.

Met heel veel plezier een keuken gekocht. Je wordt er heel vriendelijk ontvangen en ook zo behandeld. Deskundig, meedenkend en niet opdringerig.

Satink Keukens | Border 10
22 maa - 2025 Guido uit Zwolle De adviseur dacht goed met ons…

Op advies van een kennis zijn we bij Satink naar binnen gestapt. Vanaf het eerste gesprek werden we vriendelijk en deskundig geholpen. Fred, onze…

Satink Keukens | Border 10
22 maa - 2025 Niek uit Meppel Zonder idee naar binnen, met alles…

Peter heeft me van A tot Z meegenomen in het proces. Voorzien van nuttig en helder advies, ik heb dankzij hem een hele mooie…

Satink Keukens | Border 9
22 maa - 2025 M Zoon uit Haarlem Geweldig

Prachtige showroom straalt heel veel rust uit, wij hebben onze wensen voorgelegd aan adviseur Tina Eenkhoorn en we hebben een prachtige SieMatic keuken met…

Satink Keukens | Border 9
21 maa - 2025 Evert uit Vaassen Het lijkt ons een goed bedrijf

Door Per van de Meulen erg fijn geholpen met onze keus

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 95 beoordelingen in de laatste 12 maanden.