Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Recept voor heerlijke oliebollen

28-12-2018

Het is bijna zover, over een aantal dagen is het alweer Oud en Nieuw! Ga je naar familie? Of heb je afgesproken om met vrienden te gaan borrelen? In beide gevallen is het leuk om dit jaar eens zelf oliebollen te bakken! Vermijd de oneindig lange rijen voor de gebakkraam, ga zelf de keuken in en trap het nieuwe jaar feestelijk af met je eigen versgebakken oliebollen. Leuk toch? Om je alvast op weg te helpen, delen wij ons favoriete recept voor de allerlekkerste oliebol!

Hoewel je verschillende pakketten kunt kopen waarmee je oliebollen in een handomdraai kan maken, maak je met ons recept alles zelf. Supervers en zonder twijfel het lekkerst! Bovendien kun je zo de oliebollen volledig op smaak maken naar hoe jij ze het liefst wilt.

Benodigdheden:

  • 100 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 21 gram gist
  • 450 milliliter melk
  • 1 appel
  • frituur- of zonnebloemolie
Oliebollen bakken | Satink Keukens & Badkamers

10 stappen tot de perfecte oliebol

  1. Verwarm de melk in een pannetje tot het lauwwarm aanvoelt. Voeg vervolgens de melk samen met de gist en de suiker in een schaaltje, en laat het geheel schuimen.
  2. Let op! Het gistmengsel moet schuimen. Wanneer dit niet gebeurt, is het gist te oud. Gebruik in dat geval een nieuw zakje.
  3. Zeef de bloem in een kom om te voorkomen dat er klonten in je beslag terechtkomen.
  4. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Klop hierna het ei.
  5. Doe de appel, krenten en rozijnen in een aparte kom en mix ze door elkaar met een schepje bloem. Zo voorkom je dat alles naar de bodem van het beslag zakt.
  6. Maak hierna een kuiltje in de bloem en vul deze vervolgens met het gistmengsel, de overige melk, het ei en het zout. Roer het beslag met een garde glad.
  7. Dek het deeg af met een vochtig, lauwwarme theedoek en plaats de kom op een tochtvrije plek (zodat het beslag kan rijzen).
  8. Verhit de frituurpan tot 180 graden. Vet de (ijs)lepel waarmee je het beslag in de pan doet goed in, zodat er geen beslag aan blijft kleven.
  9. Schep hoopjes beslag (zo groot als de lepel) in de frituurpan. Voorkom dat de pan overstroomt door niet alle oliebollen tegelijk te frituren.
  10. Laat de oliebollen aan alle kanten goudbruin bakken.
  11. Haal de oliebollen uit de pan en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze hierna met poedersuiker.
Eet smakelijk en we wensen je uiteraard alvast een hele fijne jaarwisseling! Oud & Nieuw
Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
27 jun - 2025 Jan Boxum uit Hasselt geweldig

Wij zijn heel prettig en voortvarend begeleid door Jay Koster, een heel goede adviseur. Kan goed luisteren, behulpzaam, vriendelijk en niet opdringerig. Door hem…

Satink Keukens | Border 10
24 jun - 2025 Sien uit Zwartsluis Prima

Goede begeleiding in het kiezen van de keuken

Satink Keukens | Border 10
19 jun - 2025 Jelle uit Gees Zeer servicegericht met goede adviseur Jay

Ruimschoots de tijd genomen voor ons en duidelijk advies.

Satink Keukens | Border 8
17 jun - 2025 Jacob uit Meppel Top

De gehele begeleiding bij de aankoop van de keuken was prima. Goede uitleg bij het samenstellen van de keuken en de keuze van de…

Satink Keukens | Border 10
17 jun - 2025 Wouter uit Meppel Niets anders dan lof!

Wat een fijne ervaring hebben we gehad bij Satink Keukens! We hebben samen een prachtige keuken kunnen samenstellen. Er werd niet alleen goed geluisterd…

Satink Keukens | Border 10
16 jun - 2025 Mees van der Sluys uit Lelystad Uitstekende begeleiding

We zijn goed geholpen bij het samenstellen van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
11 jun - 2025 Irene uit Lelystad Goed en vakkundig geholpen!

Het personeel is erg aardig. Er wordt goed geluisterd naar wat je wensen voor de keuken zijn en er wordt goed meegedacht hoe je…

Satink Keukens | Border 10
6 jun - 2025 Maurice uit Zwolle Gezien, begrepen, meegedacht

In 3 afspraken tot een mooi (theoretisch) eindresultaat gekomen. Er was veel tijd en ruimte en ik werd nergens naartoe ‘verleid’. Goed gevoel over…

Satink Keukens | Border 10
5 jun - 2025 Marije uit Dievee Super!

Ik en mijn vriend hebben een keuken uitgezocht en we zijn blij hoe we geholpen zijn! Hij hielp goed met het uitzoeken van de…

Satink Keukens | Border 10
4 jun - 2025 henk uit vrieling Topervaring met Satink

Na onze vorige hele goede ervaring met Satink was het niet meer als logisch dat we nu wederom naar Peter zouden gaan voor onze…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 99 beoordelingen in de laatste 12 maanden.