Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Recept voor heerlijke oliebollen

28-12-2018

Het is bijna zover, over een aantal dagen is het alweer Oud en Nieuw! Ga je naar familie? Of heb je afgesproken om met vrienden te gaan borrelen? In beide gevallen is het leuk om dit jaar eens zelf oliebollen te bakken! Vermijd de oneindig lange rijen voor de gebakkraam, ga zelf de keuken in en trap het nieuwe jaar feestelijk af met je eigen versgebakken oliebollen. Leuk toch? Om je alvast op weg te helpen, delen wij ons favoriete recept voor de allerlekkerste oliebol!

Hoewel je verschillende pakketten kunt kopen waarmee je oliebollen in een handomdraai kan maken, maak je met ons recept alles zelf. Supervers en zonder twijfel het lekkerst! Bovendien kun je zo de oliebollen volledig op smaak maken naar hoe jij ze het liefst wilt.

Benodigdheden:

  • 100 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 21 gram gist
  • 450 milliliter melk
  • 1 appel
  • frituur- of zonnebloemolie
Oliebollen bakken | Satink Keukens & Badkamers

10 stappen tot de perfecte oliebol

  1. Verwarm de melk in een pannetje tot het lauwwarm aanvoelt. Voeg vervolgens de melk samen met de gist en de suiker in een schaaltje, en laat het geheel schuimen.
  2. Let op! Het gistmengsel moet schuimen. Wanneer dit niet gebeurt, is het gist te oud. Gebruik in dat geval een nieuw zakje.
  3. Zeef de bloem in een kom om te voorkomen dat er klonten in je beslag terechtkomen.
  4. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Klop hierna het ei.
  5. Doe de appel, krenten en rozijnen in een aparte kom en mix ze door elkaar met een schepje bloem. Zo voorkom je dat alles naar de bodem van het beslag zakt.
  6. Maak hierna een kuiltje in de bloem en vul deze vervolgens met het gistmengsel, de overige melk, het ei en het zout. Roer het beslag met een garde glad.
  7. Dek het deeg af met een vochtig, lauwwarme theedoek en plaats de kom op een tochtvrije plek (zodat het beslag kan rijzen).
  8. Verhit de frituurpan tot 180 graden. Vet de (ijs)lepel waarmee je het beslag in de pan doet goed in, zodat er geen beslag aan blijft kleven.
  9. Schep hoopjes beslag (zo groot als de lepel) in de frituurpan. Voorkom dat de pan overstroomt door niet alle oliebollen tegelijk te frituren.
  10. Laat de oliebollen aan alle kanten goudbruin bakken.
  11. Haal de oliebollen uit de pan en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze hierna met poedersuiker.
Eet smakelijk en we wensen je uiteraard alvast een hele fijne jaarwisseling! Oud & Nieuw
Volg ons op social media

Wilt u meer keukeninspiratie? We delen regelmatig tips, trends en noviteiten op onze socialmediakanalen!

Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina's vol keukeninspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is het ideale startpunt voor jouw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
11 feb - 2025 Betsy uit Hardenberg Vanaf het begin een prima ervaring.

Prachtige showroom met diverse opstellingen. We hebben prima advies gekregen en zijn vriendelijk geholpen. Kwaliteit staat voorop bij Satink.

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2025 Jans Klarus uit ZWOLLE Uiterst vakkundig

Vandaag, na zeer goed advies en aangename gesprekken, een keuken gekocht die geheel naar onze wens is samengesteld.

Satink Keukens | Border 10
6 feb - 2025 Myrthe uit Zwolle Met oprechte aandacht zijn wij geholpen.

Mooie zaak. Fred heeft ons geholpen. Hij had de tijd, dacht met ons mee. Zeer waardevol geholpen.

Satink Keukens | Border 10
5 feb - 2025 Thérèse uit Nederland Samen met Satink een prachtige keuken…

Satink heeft een mooie rustige showroom, waar we veel ideeën hebben opgedaan. We zijn dan ook 'verliefd' geworden op een keuken die daar stond.…

Satink Keukens | Border 10
3 feb - 2025 Saskia uit Vollenhove Door persoonlijke en professionele wijze onze…

Tina Eenkhoorn heeft alle tijd genomen en goed geluisterd naar onze wensen om onze droomkeuken te realiseren. Zo hebben we verschillende type keukens bekeken…

Satink Keukens | Border 10
29 jan - 2025 Isabel uit Doetinchem Erg goed advies en veel keuze…

Toen we op zoek naar een nieuwe keuken waren, raadde een vriend ons Satink aan. Wij gingen er met hoge verwachtingen heen. Deze verwachtingen…

Satink Keukens | Border 10
24 jan - 2025 C. Roddenhof uit Dalfsen Droomkeukens bij Satink in Zwolle

Wij zijn fantastisch geholpen door Jan v.d. Kolk met het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Tijd, aandacht, deskundigheid en een prima kwaliteit/prijs verhouding. Satink…

Satink Keukens | Border 10
23 jan - 2025 Wilbert uit Dedemsvaart Top geholpen

Geholpen door Jan van der. Kolk, Een verkoper met verstand van zaken, geeft goed advies en denkt mee. Legt alles haarfijn uit en komt…

Satink Keukens | Border 10
23 jan - 2025 Janoah Bovenhuis uit Dronten Professioneel en vakkundig geholpen op een…

Goed geholpen door Peter. Hij heeft veel ervaring en heeft ons uiteindelijk goed begeleid naar de keuken waarvan wij dachten dat het niet zou…

Satink Keukens | Border 8
17 jan - 2025 D uit H Super

We gingen er wat bezorgd heen over hoe we (in een vrij korte tijd) een hele keuken moesten kiezen waar we ook tevreden mee…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 86 beoordelingen in de laatste 12 maanden.