Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Recept voor heerlijke oliebollen

28-12-2018

Het is bijna zover, over een aantal dagen is het alweer Oud en Nieuw! Ga je naar familie? Of heb je afgesproken om met vrienden te gaan borrelen? In beide gevallen is het leuk om dit jaar eens zelf oliebollen te bakken! Vermijd de oneindig lange rijen voor de gebakkraam, ga zelf de keuken in en trap het nieuwe jaar feestelijk af met je eigen versgebakken oliebollen. Leuk toch? Om je alvast op weg te helpen, delen wij ons favoriete recept voor de allerlekkerste oliebol!

Hoewel je verschillende pakketten kunt kopen waarmee je oliebollen in een handomdraai kan maken, maak je met ons recept alles zelf. Supervers en zonder twijfel het lekkerst! Bovendien kun je zo de oliebollen volledig op smaak maken naar hoe jij ze het liefst wilt.

Benodigdheden:

  • 100 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 21 gram gist
  • 450 milliliter melk
  • 1 appel
  • frituur- of zonnebloemolie
Oliebollen bakken | Satink Keukens & Badkamers

10 stappen tot de perfecte oliebol

  1. Verwarm de melk in een pannetje tot het lauwwarm aanvoelt. Voeg vervolgens de melk samen met de gist en de suiker in een schaaltje, en laat het geheel schuimen.
  2. Let op! Het gistmengsel moet schuimen. Wanneer dit niet gebeurt, is het gist te oud. Gebruik in dat geval een nieuw zakje.
  3. Zeef de bloem in een kom om te voorkomen dat er klonten in je beslag terechtkomen.
  4. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Klop hierna het ei.
  5. Doe de appel, krenten en rozijnen in een aparte kom en mix ze door elkaar met een schepje bloem. Zo voorkom je dat alles naar de bodem van het beslag zakt.
  6. Maak hierna een kuiltje in de bloem en vul deze vervolgens met het gistmengsel, de overige melk, het ei en het zout. Roer het beslag met een garde glad.
  7. Dek het deeg af met een vochtig, lauwwarme theedoek en plaats de kom op een tochtvrije plek (zodat het beslag kan rijzen).
  8. Verhit de frituurpan tot 180 graden. Vet de (ijs)lepel waarmee je het beslag in de pan doet goed in, zodat er geen beslag aan blijft kleven.
  9. Schep hoopjes beslag (zo groot als de lepel) in de frituurpan. Voorkom dat de pan overstroomt door niet alle oliebollen tegelijk te frituren.
  10. Laat de oliebollen aan alle kanten goudbruin bakken.
  11. Haal de oliebollen uit de pan en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze hierna met poedersuiker.
Eet smakelijk en we wensen je uiteraard alvast een hele fijne jaarwisseling! Oud & Nieuw
Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
13 sep - 2023 jan nijenkamp uit Nijverdal geweldig geholpen

We zijn tot op heden prima tevreden met de behandeling bij Satink keukens. let wel de keuken is nog niet geplaatst, We waren blij…

Satink Keukens | Border 9
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
23 jul - 2023 René uit Zwolle Voelde ons gehoord

Snel, prettig en accuraat.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
13 jul - 2023 Gerben uit Genemuiden wij zijn goed geholpen en zijn…

we zijn perfect geholpen door verkoper Dennis. er is veel aandacht en tijd aan ons besteed. er werd meegedacht en snel gereageerd.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.1 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.