Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Recept voor heerlijke oliebollen

28-12-2018

Het is bijna zover, over een aantal dagen is het alweer Oud en Nieuw! Ga je naar familie? Of heb je afgesproken om met vrienden te gaan borrelen? In beide gevallen is het leuk om dit jaar eens zelf oliebollen te bakken! Vermijd de oneindig lange rijen voor de gebakkraam, ga zelf de keuken in en trap het nieuwe jaar feestelijk af met je eigen versgebakken oliebollen. Leuk toch? Om je alvast op weg te helpen, delen wij ons favoriete recept voor de allerlekkerste oliebol!

Hoewel je verschillende pakketten kunt kopen waarmee je oliebollen in een handomdraai kan maken, maak je met ons recept alles zelf. Supervers en zonder twijfel het lekkerst! Bovendien kun je zo de oliebollen volledig op smaak maken naar hoe jij ze het liefst wilt.

Benodigdheden:

  • 100 gram krenten
  • 100 gram rozijnen
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 21 gram gist
  • 450 milliliter melk
  • 1 appel
  • frituur- of zonnebloemolie
Oliebollen bakken | Satink Keukens & Badkamers

10 stappen tot de perfecte oliebol

  1. Verwarm de melk in een pannetje tot het lauwwarm aanvoelt. Voeg vervolgens de melk samen met de gist en de suiker in een schaaltje, en laat het geheel schuimen.
  2. Let op! Het gistmengsel moet schuimen. Wanneer dit niet gebeurt, is het gist te oud. Gebruik in dat geval een nieuw zakje.
  3. Zeef de bloem in een kom om te voorkomen dat er klonten in je beslag terechtkomen.
  4. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Klop hierna het ei.
  5. Doe de appel, krenten en rozijnen in een aparte kom en mix ze door elkaar met een schepje bloem. Zo voorkom je dat alles naar de bodem van het beslag zakt.
  6. Maak hierna een kuiltje in de bloem en vul deze vervolgens met het gistmengsel, de overige melk, het ei en het zout. Roer het beslag met een garde glad.
  7. Dek het deeg af met een vochtig, lauwwarme theedoek en plaats de kom op een tochtvrije plek (zodat het beslag kan rijzen).
  8. Verhit de frituurpan tot 180 graden. Vet de (ijs)lepel waarmee je het beslag in de pan doet goed in, zodat er geen beslag aan blijft kleven.
  9. Schep hoopjes beslag (zo groot als de lepel) in de frituurpan. Voorkom dat de pan overstroomt door niet alle oliebollen tegelijk te frituren.
  10. Laat de oliebollen aan alle kanten goudbruin bakken.
  11. Haal de oliebollen uit de pan en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze hierna met poedersuiker.
Eet smakelijk en we wensen je uiteraard alvast een hele fijne jaarwisseling! Oud & Nieuw
Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
9 apr - 2023 C uit Zwolle Kwaliteit, service en vakkenis!

Experts in keukens, kwaliteit van producten is hoog en service is top!

Satink Keukens | Border 9
8 apr - 2023 Marco uit Zutphen De verkoopervaring was heel positief

De verkoper Jay gaf veel informatie en luisterde goed naar onze wensen. Door zijn tips hebben wij een mooie keuken kunnen uitkiezen.

Satink Keukens | Border 10
13 maa - 2023 Kelly uit Dordrecht Erg tevreden met het eind resultaat…

Enorm tevreden met de service het professionele advies. Prachtige showroom mooie ruime keus.

Satink Keukens | Border 10
13 maa - 2023 Jacob Last uit GENEMUIDEN Goed

Goed

Satink Keukens | Border 10
27 feb - 2023 Jurjen uit Veendam Fantastisch

Wat een prachtige winkel met vakmensen die precies weten waar ze over praten. Zoveel mooie ideeën waar je zelf niet direct bij stilstaat. En…

Satink Keukens | Border 10
14 feb - 2023 Marieke uit Siegerswoude Professioneel, meedenkend en vriendelijk!

Zeer fijne en professionele medewerkers, welke meedenken en adviseren om tot de perfecte keuken te komen. Ook de mooie showroom helpt hierbij aan mee.…

Satink Keukens | Border 10
13 feb - 2023 Evelien uit Zwolle Heel goed professioneel bedrijf met meedenkende…

Wij zijn geholpen door Dennis. Hele fijne snelle communicatie en professioneel advies

Satink Keukens | Border 10
24 jan - 2023 Wilbert uit Dedemsvaart Top bedrijf

Verkoper die echt goed adviseert en weet waar hij over praat. Gewoon top

Satink Keukens | Border 10
16 jan - 2023 J. uit Zwolle Mooi opgezette zaak en vriendelijk/vakkundig personeel

Ruim opgezette showroom met een scala aan keus en mogelijkheden ... voor elk budget wel een keuken te realiseren!

Satink Keukens | Border 9
7 jan - 2023 Alfred riezebos uit Wilsum Goed en spontaan

Onze eerste blik was een dure zaak, maar dat viel achteraf wel mee . Onze verkoopster Rianka hielp ons overal mee en dacht ook…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.