Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Tips voor een hygiënische keuken

22-06-2021
Koken voor het hele gezin, gezellig borrelen met vrienden of je kinderen helpen met huiswerk voor school, tegenwoordig is de keuken steeds vaker het hart van de woning. We spenderen veel tijd in de keuken en daarom is het des te belangrijker om te zorgen voor een goede hygiëne in de keuken! Hierdoor houd je slechte bacteriën weg en geniet je altijd van een schone keuken! Wij vertellen je graag hoe je hygiënisch te werk gaat in jouw keuken.
Hygiënische keuken - tips | Satink Keukens

Wassen, wassen, wassen!

Een schone keuken begint met schone handen! Was je handen altijd grondig voordat je gaat beginnen met koken, maar ook tussendoor wanneer je het vlees met je handen aanraakt. Dit verkleint de kans op het overbrengen van bacteriën aanzienlijk. Wist je bovendien dat vochtig en vuil textiel een echte broedplaats is voor bacteriën? Het beste is dan ook om vaatdoekjes, sponsjes, theedoeken en handdoeken elke dag te vervangen voor schone. Door een gebruikte spons of vaatdoek opnieuw te gebruiken zonder deze eerst grondig gespoeld te hebben, verspreid je de bacteriën juist. Was de vuile doeken altijd op een hoge temperatuur om alle bacteriën te doden.

Een schone keuken

Natuurlijk draagt een schone keuken voor een heel groot gedeelte bij aan een hygiënische leefomgeving. Zorg ervoor dat je het aanrecht na elk gebruik met een vaatdoekje afneemt, doe de afwas direct na het koken en verwijder spetters zo snel mogelijk van het fornuis om aangekoekte vlekken te voorkomen. Een andere belangrijke tip is om niet te lang te wachten met het buitenzetten van het vuilnis. Bacteriën verspreiden zich namelijk snel over open verpakkingen en etensresten. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar kan tevens zorgen voor nare geurtjes in de keuken.

Tips voor goede hygiëne in de keuken | Satink Keukens

Koelkast schoonhouden

Maak jij je koelkast regelmatig schoon? Goed bezig! Wanneer er eten en/of drinken in de koelkast wordt geknoeid, bederft dit snel waardoor ziektekiemen zich snel kunnen verspreiden naar het andere voedsel in de koelkast. Met als gevolg dat ook dit eten en/of drinken sneller bederft. Zie je dat er is geknoeid in de koelkast? Veeg dit dan weg met wat keukenpapier en zorg er daarnaast voor dat de koelkast zo nu en dan een grondige schoonmaakbeurt krijgt.

Kruisbesmetting voorkomen

Om kruisbesmetting te voorkomen, is het daarnaast belangrijk om verschillende snijplanken te gebruiken voor het snijden van vlees, vis, groenten en brood. Was vervolgens na elk gebruik de snijplank goed af met heet water en zeep, om de bacteriën van de snijplank te verwijderen. Laat daarnaast nooit klaargemaakt voedsel naast rauw vlees liggen, want ook hierdoor kun je ziek worden.

Hygiënische keuken tips | Satink Keukens

Meer keukentips bij Satink Keukens

Door bovenstaande tips op te volgen, zorg je voor een goede hygiëne in de keuken. Vond je deze keukentips handig en volg je ons nog niet op Facebook of Instagram? Volg ons dan direct! Via deze kanalen delen we namelijk vaker dit soort handige keukentips, maar ook voor leuke inspiratie voor je keuken en de laatste trends binnen keukenland, ben je bij ons aan het juiste adres! Kom ook gerust eens langs in onze showroom en laat je inspireren!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
9 mei - 2024 Jacqueline uit Urk Denkt mee met de klant

Hoewel we pas volgend jaar een keuken nodig hebben, maakten ze bij Satink tijd en personeel vrij om na te gaan wat bij ons…

Satink Keukens | Border 9
8 feb - 2024 Veerle uit Zwolle Goed geholpen en ze namen de…

Wij zijn goed geholpen met het uitkiezen van de keuken. Er werd mee gedacht en ze gaf ons het gevoel alle tijd te hebben.

Satink Keukens | Border 8
4 mei - 2024 Albert Leusink uit 'S-HEERENBROEK oog en oor voor de klant

Voor het uitzoeken van een nieuwe keuken kwamen wij toevalligerwijs terecht bij Satink. Hier hebben wij geen spijt van. Er werd goed geluisterd en…

Satink Keukens | Border 10
22 okt - 2023 Paul uit Gorssel perfect !

Zeer prettige besprekingen en goed advies.

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 Jaap Willem en Monique uit Wildervank Kundig, professioneel en gezellig begeleid bij…

Goed geïnformeerd door Dennis, die ons op een zeer plezierige wijze heeft geholpen. Alle verzoeken van ons werden vlot beantwoord.

Satink Keukens | Border 9
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2024 William uit Urk Een succes

Wij dachten van buiten veel te dure zaak voor ons. naar alles uitgezocht bleek dus echt voor ieder wat wils in iedere prijsklassen hele…

Satink Keukens | Border 8
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
18 dec - 2023 Harry en Joke uit Vriescheloo de medewerker heeft ons op een…

Na een gastvrije ontvangst nam hij alle tijd om de verschillende mogelijkheden te laten zien en hij deed dat op een bijzonder aangename manier,…

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 85 beoordelingen in de laatste 12 maanden.