Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Tips voor een hygiënische keuken

22-06-2021
Koken voor het hele gezin, gezellig borrelen met vrienden of je kinderen helpen met huiswerk voor school, tegenwoordig is de keuken steeds vaker het hart van de woning. We spenderen veel tijd in de keuken en daarom is het des te belangrijker om te zorgen voor een goede hygiëne in de keuken! Hierdoor houd je slechte bacteriën weg en geniet je altijd van een schone keuken! Wij vertellen je graag hoe je hygiënisch te werk gaat in jouw keuken.
Hygiënische keuken - tips | Satink Keukens

Wassen, wassen, wassen!

Een schone keuken begint met schone handen! Was je handen altijd grondig voordat je gaat beginnen met koken, maar ook tussendoor wanneer je het vlees met je handen aanraakt. Dit verkleint de kans op het overbrengen van bacteriën aanzienlijk. Wist je bovendien dat vochtig en vuil textiel een echte broedplaats is voor bacteriën? Het beste is dan ook om vaatdoekjes, sponsjes, theedoeken en handdoeken elke dag te vervangen voor schone. Door een gebruikte spons of vaatdoek opnieuw te gebruiken zonder deze eerst grondig gespoeld te hebben, verspreid je de bacteriën juist. Was de vuile doeken altijd op een hoge temperatuur om alle bacteriën te doden.

Een schone keuken

Natuurlijk draagt een schone keuken voor een heel groot gedeelte bij aan een hygiënische leefomgeving. Zorg ervoor dat je het aanrecht na elk gebruik met een vaatdoekje afneemt, doe de afwas direct na het koken en verwijder spetters zo snel mogelijk van het fornuis om aangekoekte vlekken te voorkomen. Een andere belangrijke tip is om niet te lang te wachten met het buitenzetten van het vuilnis. Bacteriën verspreiden zich namelijk snel over open verpakkingen en etensresten. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar kan tevens zorgen voor nare geurtjes in de keuken.

Tips voor goede hygiëne in de keuken | Satink Keukens

Koelkast schoonhouden

Maak jij je koelkast regelmatig schoon? Goed bezig! Wanneer er eten en/of drinken in de koelkast wordt geknoeid, bederft dit snel waardoor ziektekiemen zich snel kunnen verspreiden naar het andere voedsel in de koelkast. Met als gevolg dat ook dit eten en/of drinken sneller bederft. Zie je dat er is geknoeid in de koelkast? Veeg dit dan weg met wat keukenpapier en zorg er daarnaast voor dat de koelkast zo nu en dan een grondige schoonmaakbeurt krijgt.

Kruisbesmetting voorkomen

Om kruisbesmetting te voorkomen, is het daarnaast belangrijk om verschillende snijplanken te gebruiken voor het snijden van vlees, vis, groenten en brood. Was vervolgens na elk gebruik de snijplank goed af met heet water en zeep, om de bacteriën van de snijplank te verwijderen. Laat daarnaast nooit klaargemaakt voedsel naast rauw vlees liggen, want ook hierdoor kun je ziek worden.

Hygiënische keuken tips | Satink Keukens

Meer keukentips bij Satink Keukens

Door bovenstaande tips op te volgen, zorg je voor een goede hygiëne in de keuken. Vond je deze keukentips handig en volg je ons nog niet op Facebook of Instagram? Volg ons dan direct! Via deze kanalen delen we namelijk vaker dit soort handige keukentips, maar ook voor leuke inspiratie voor je keuken en de laatste trends binnen keukenland, ben je bij ons aan het juiste adres! Kom ook gerust eens langs in onze showroom en laat je inspireren!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
9 apr - 2023 C uit Zwolle Kwaliteit, service en vakkenis!

Experts in keukens, kwaliteit van producten is hoog en service is top!

Satink Keukens | Border 9
8 apr - 2023 Marco uit Zutphen De verkoopervaring was heel positief

De verkoper Jay gaf veel informatie en luisterde goed naar onze wensen. Door zijn tips hebben wij een mooie keuken kunnen uitkiezen.

Satink Keukens | Border 10
13 maa - 2023 Kelly uit Dordrecht Erg tevreden met het eind resultaat…

Enorm tevreden met de service het professionele advies. Prachtige showroom mooie ruime keus.

Satink Keukens | Border 10
13 maa - 2023 Jacob Last uit GENEMUIDEN Goed

Goed

Satink Keukens | Border 10
27 feb - 2023 Jurjen uit Veendam Fantastisch

Wat een prachtige winkel met vakmensen die precies weten waar ze over praten. Zoveel mooie ideeën waar je zelf niet direct bij stilstaat. En…

Satink Keukens | Border 10
14 feb - 2023 Marieke uit Siegerswoude Professioneel, meedenkend en vriendelijk!

Zeer fijne en professionele medewerkers, welke meedenken en adviseren om tot de perfecte keuken te komen. Ook de mooie showroom helpt hierbij aan mee.…

Satink Keukens | Border 10
13 feb - 2023 Evelien uit Zwolle Heel goed professioneel bedrijf met meedenkende…

Wij zijn geholpen door Dennis. Hele fijne snelle communicatie en professioneel advies

Satink Keukens | Border 10
24 jan - 2023 Wilbert uit Dedemsvaart Top bedrijf

Verkoper die echt goed adviseert en weet waar hij over praat. Gewoon top

Satink Keukens | Border 10
16 jan - 2023 J. uit Zwolle Mooi opgezette zaak en vriendelijk/vakkundig personeel

Ruim opgezette showroom met een scala aan keus en mogelijkheden ... voor elk budget wel een keuken te realiseren!

Satink Keukens | Border 9
7 jan - 2023 Alfred riezebos uit Wilsum Goed en spontaan

Onze eerste blik was een dure zaak, maar dat viel achteraf wel mee . Onze verkoopster Rianka hielp ons overal mee en dacht ook…

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 op basis van 58 beoordelingen in de laatste 12 maanden.