Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Tips voor een hygiënische keuken

22-06-2021
Koken voor het hele gezin, gezellig borrelen met vrienden of je kinderen helpen met huiswerk voor school, tegenwoordig is de keuken steeds vaker het hart van de woning. We spenderen veel tijd in de keuken en daarom is het des te belangrijker om te zorgen voor een goede hygiëne in de keuken! Hierdoor houd je slechte bacteriën weg en geniet je altijd van een schone keuken! Wij vertellen je graag hoe je hygiënisch te werk gaat in jouw keuken.
Hygiënische keuken - tips | Satink Keukens

Wassen, wassen, wassen!

Een schone keuken begint met schone handen! Was je handen altijd grondig voordat je gaat beginnen met koken, maar ook tussendoor wanneer je het vlees met je handen aanraakt. Dit verkleint de kans op het overbrengen van bacteriën aanzienlijk. Wist je bovendien dat vochtig en vuil textiel een echte broedplaats is voor bacteriën? Het beste is dan ook om vaatdoekjes, sponsjes, theedoeken en handdoeken elke dag te vervangen voor schone. Door een gebruikte spons of vaatdoek opnieuw te gebruiken zonder deze eerst grondig gespoeld te hebben, verspreid je de bacteriën juist. Was de vuile doeken altijd op een hoge temperatuur om alle bacteriën te doden.

Een schone keuken

Natuurlijk draagt een schone keuken voor een heel groot gedeelte bij aan een hygiënische leefomgeving. Zorg ervoor dat je het aanrecht na elk gebruik met een vaatdoekje afneemt, doe de afwas direct na het koken en verwijder spetters zo snel mogelijk van het fornuis om aangekoekte vlekken te voorkomen. Een andere belangrijke tip is om niet te lang te wachten met het buitenzetten van het vuilnis. Bacteriën verspreiden zich namelijk snel over open verpakkingen en etensresten. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar kan tevens zorgen voor nare geurtjes in de keuken.

Tips voor goede hygiëne in de keuken | Satink Keukens

Koelkast schoonhouden

Maak jij je koelkast regelmatig schoon? Goed bezig! Wanneer er eten en/of drinken in de koelkast wordt geknoeid, bederft dit snel waardoor ziektekiemen zich snel kunnen verspreiden naar het andere voedsel in de koelkast. Met als gevolg dat ook dit eten en/of drinken sneller bederft. Zie je dat er is geknoeid in de koelkast? Veeg dit dan weg met wat keukenpapier en zorg er daarnaast voor dat de koelkast zo nu en dan een grondige schoonmaakbeurt krijgt.

Kruisbesmetting voorkomen

Om kruisbesmetting te voorkomen, is het daarnaast belangrijk om verschillende snijplanken te gebruiken voor het snijden van vlees, vis, groenten en brood. Was vervolgens na elk gebruik de snijplank goed af met heet water en zeep, om de bacteriën van de snijplank te verwijderen. Laat daarnaast nooit klaargemaakt voedsel naast rauw vlees liggen, want ook hierdoor kun je ziek worden.

Hygiënische keuken tips | Satink Keukens

Meer keukentips bij Satink Keukens

Door bovenstaande tips op te volgen, zorg je voor een goede hygiëne in de keuken. Vond je deze keukentips handig en volg je ons nog niet op Facebook of Instagram? Volg ons dan direct! Via deze kanalen delen we namelijk vaker dit soort handige keukentips, maar ook voor leuke inspiratie voor je keuken en de laatste trends binnen keukenland, ben je bij ons aan het juiste adres! Kom ook gerust eens langs in onze showroom en laat je inspireren!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
29 sep - 2023 HH kramer uit Tollebeek Een fijn bedrijf met ter zake…

Een hele fijne ervaring met het ontwerp en prijs/ kwaliteit.

Satink Keukens | Border 10
5 apr - 2024 C. Potjewijd uit Noordwijk Zonder afspraak binnen gelopen geweldig geholpen.

De showroom ziet er ruim uit goede keus en straalt een welkom uit. We hadden geen afspraak gemaakt maar konden toch direct geholpen worden.…

Satink Keukens | Border 10
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
15 maa - 2024 James C.N. uit Almere Bij Satink druipt de ervaring in…

Zeer hulpvaardig en super meedenkend met ons als klant. Geen verkoop verhaal maar eerlijk en aan ons de keus latend. Geweldig bedrijf en een…

Satink Keukens | Border 9
28 jul - 2023 wim klopstra uit Muntendam Mooie showroom , en een deskundig…

Mooie showroom, en een deskundig advies.

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Jeroen Beekman uit Giethoorn Zeer plezierig geholpen door Peter.

Prachtige showroom met veel SieMatic keukens. Peter heeft ons fantastisch geholpen en dus met heel veel plezier hier een keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 10
18 dec - 2023 Stephan uit Hardenberg Goede persoonlijke service

Wij hebben goede persoonlijke service gekregen bij het uitzoeken van onze nieuwe keuken. Ze namen de tijd voor je en luisterde goed naar onze…

Satink Keukens | Border 10
7 aug - 2023 Hans uit Ommen Heel fijn geholpen door vriendelijke medewerkers

Wij zijn zeer tevreden over de duidelijke uitleg die wij kregen. Er werd met ons meegedacht, zodat wij de juiste beslissingen konden nemen.

Satink Keukens | Border 10
30 sep - 2023 Fam. Stenekes uit Hattem Nemen de tijd, horen je wensen…

We hebben vorige week een keuken gekocht bij Satink in Zwolle. We werden geholpen bij het ontwerpen van onze keuken door Tina. Zij liet…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 83 beoordelingen in de laatste 12 maanden.