Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Tips voor het inrichten van de keukenkastjes

11-11-2021

Vind je de huidige inrichting van de keukenkastjes en -lades niet zo praktisch en ben je op zoek naar een andere handige manier om deze in te delen? Door de keukenkastjes zo efficiënt mogelijk in te delen, maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte én houd je alles overzichtelijk. Wij geven je daarom graag enkele handige tips voor het inrichten van de keukenkastjes en -lades. Ook wanneer je binnenkort gaat verhuizen of een nieuwe keuken hebt gekocht, komen deze tips natuurlijk goed van pas!

Inrichten keukenkasten | Satink Keukens

Deel de keuken op in zones

Je kunt de keuken eenvoudig opdelen in verschillende zones. Door de juiste keukenspullen dicht bij de juiste zone te zetten, ga je efficiënt te werk in de keuken. De zone ‘voorbereiden’ is het aanrecht, waarop je bijvoorbeeld groenten snijdt en vlees marineert. Zorg ervoor dat snijplanken, mengkommen en werkbestek dan ook onder het werkblad worden opgeborgen. Omdat er tijdens het snijden van groenten afval ontstaat, is het tevens handig om de vuilnisbak binnen handbereik te hebben. Deze kun je bijvoorbeeld in een keukenkastje onder het werkblad plaatsen wanneer hier voldoende ruimte voor is.

In de zone ‘koken’ wordt er uiteraard gekookt. In deze zone is het dan ook handig om kookgerei zoals pannen, kookbestek en kruiden op te bergen, zodat je hier eenvoudig en snel bij kunt. De zone ‘opbergen’ beslaat een groot deel van de keuken. Servies, zoals borden en glazen, kunnen het beste vlak onder het werkblad of op ooghoogte opgeborgen worden. Dit wordt namelijk vaak gebruikt en zo voorkom je dat je steeds door je knieën moet om dit uit de kast te halen. Heb je een vaatwasser? Bij het uitruimen van de vaatwasser is het tevens handig om de opbergkasten binnen handbereik te hebben.

Tot slot bevindt zich in de zone ‘wassen’ de spoelbak. De ruimte onder de spoelbak is ideaal voor het opbergen van schoonmaakmiddelen. Plaats schoonmaakmiddelen die je niet zo veel gebruikt achterin en zorg ervoor dat je schoonmaakmiddelen die je wel veel gebruikt, eenvoudig kunt pakken.

Tips voor inrichten van de keukenkastjes | Satink Keukens

Planken en rekjes voor meer opbergruimte

Alles op elkaar stapelen is niet altijd even praktisch. Je hebt het risico dat er iets omvalt of dat je eerst alles uit de kast moet halen om het onderste bord eruit te kunnen halen. Zorg er daarom voor dat keukenkasten zijn voorzien van horizontale planken. Zo staat alles een stuk stabieler én kun je eenvoudiger hetgeen pakken wat je nodig hebt. Ook verticale plankjes kunnen handig zijn. Hier kun je bijvoorbeeld snijplanken, bakplaten of andere smalle items tussen zetten, zonder dat het omvalt.

Wanneer je echt alle ruimte optimaal wilt benutten, kun je ook deurrekjes in de kast monteren. Hierin kun je eenvoudig kleine spullen kwijt, zoals kruidenpotjes, olie of flesjes saus. Daarnaast kan een rekje voor pannendeksels ook enorm handig zijn. Pannendeksels zijn namelijk niet gemakkelijk op te stapelen. In een dekselhouder houd je de deksels netjes en overzichtelijk. Heb je niet zo veel ruimte? Kies dan voor een dekselhouder die je aan de wand moet bevestigen. Zo bespaar je weer extra ruimte!

Keukenlades inrichten

Ook bij het indelen van de keukenlades kun je efficiënt te werk gaan. De diepere keukenlades zijn ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld pannen, maar ook voor het opbergen van voedingsmiddelen, zoals pakken spaghetti, meel, crackers, grotere flesjes olie en azijn, etc. Door gebruik te maken van plastic bakjes, een korflade indeling of ladeverdelers, houd je alles overzichtelijk en op zijn plek.

Tips keukenkastjes inrichten | Satink Keukens  

De ondiepe keukenlade kun je natuurlijk het beste gebruiken om je bestek in op te bergen. Beschik je over veel bestek en past dit niet allemaal in één lade? Dan kun je er ook voor kiezen om een dubbele besteklade te monteren. Hierdoor heb je een ‘tweede verdieping’, waardoor je al jouw bestek eenvoudig kwijt kunt!

Meer keuken inspiratie en -tips bij Satink Keukens

Vind je het leuk om vaker van dit soort handige keukentips te ontvangen? Of wil je graag keuken inspiratie opdoen? Volg ons dan op Facebook of Instagram! Hier plaatsen we regelmatig berichten met handige keukentips en voorzien we je graag van inspiratie voor jouw nieuwe keuken. Uiteraard ben je tevens van harte welkom in onze showroom! Maak gerust een vrijblijvende showroomafspraak en onze keukenadviseurs helpen je graag verder!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
15 maa - 2024 James C.N. uit Almere Bij Satink druipt de ervaring in…

Zeer hulpvaardig en super meedenkend met ons als klant. Geen verkoop verhaal maar eerlijk en aan ons de keus latend. Geweldig bedrijf en een…

Satink Keukens | Border 9
3 jul - 2023 Deniz uit Zwolle uitstekend

Ik ben uitstekend geholpen. Op voorhand kwam ik de winkel binnen met een ontwerp. De adviseur Jay had voor mij niet lang nodig om…

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
26 jan - 2024 Bert uit Apeldoorn Prima persoonlijke benadering zonder op te…

Met goed gevoel voor en achteraf bij Satink.

Satink Keukens | Border 8
26 nov - 2023 Margriet uit Almere Fantastisch.

Wij zijn tweemaal in de showroom geweest. We zijn geweldig geholpen door Peter van der Meulen. Hij heeft meegedacht en hele goede tips gegeven,…

Satink Keukens | Border 10
11 jan - 2024 E uit Zwolle Zeer prettig

Wij hebben afgelopen maand een keuken gekocht bij Tina. Erg fijn. Goed geholpen. Nam de tijd en stuurde ons waar het nodig was. Bedankt!

Satink Keukens | Border 8
13 jan - 2024 A. de Haan uit Twello Prima, deskundig advies door Dennis

Samen met Dennis en mijn vrouw een prachtig keukenplan ontwikkeld. Zijn er erg blij mee.

Satink Keukens | Border 9
6 dec - 2023 Bjorn uit Raalte Oprecht, eerlijk en meedenkend

Wij hebben onlangs een mooie keuken bij Satink Zwolle gekocht. Onze adviseur Jay dacht goed met ons mee, gaf eerlijke voor -en nadelen van…

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2024 William uit Urk Een succes

Wij dachten van buiten veel te dure zaak voor ons. naar alles uitgezocht bleek dus echt voor ieder wat wils in iedere prijsklassen hele…

Satink Keukens | Border 8
29 sep - 2023 HH kramer uit Tollebeek Een fijn bedrijf met ter zake…

Een hele fijne ervaring met het ontwerp en prijs/ kwaliteit.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 85 beoordelingen in de laatste 12 maanden.