Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Tips voor het kopen van een keuken

10-08-2022

Denk je na over het kopen van een nieuwe keuken of ga je misschien je keuken verbouwen? Wanneer je dit gaat doen is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Bij het kopen van een nieuwe keuken is het bijvoorbeeld belangrijk om goed na te denken welke keuken bij jou en je gezinssamenstelling past. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden in opstelling, stijl en kleur. We delen graag een aantal tips voor het kopen van jouw droomkeuken!

TIP 1. KEUKEN INSPIRATIE OPDOEN

Voordat je een keuken gaat kopen, gaat er heel wat voorbereiding aan vooraf. Dit is natuurlijk niet zomaar, de keuken is namelijk dé leefplek in huis en daarom is het kopen van een nieuwe keuken een grote beslissing. Allereerst bepaal je wat voor keukenstijl bij je past. Ontdek wat je mooi vindt en wat er mogelijk is door inspiratie op te doen. Op onze inspiratie pagina’s staan verschillende keukenstijlen en -opstellingen die je met elkaar kunt vergelijken. Daarnaast kan je ook inspiratie halen uit ons inspiratie magazine. Maak via Pinterest een moodboard van je favoriete keukenstijlen, kleuren en accessoires die bij jou passen.

Je kunt ook je eigen droomkeuken ontwerpen in 3D met onze online KeukenCreator tool. Hiermee maak je jouw keukenwensen visueel. Kom je er niet uit? Onze keukenadviseurs helpen je vrijblijvend bij het ontwerpen! Plan hier eenvoudig een afspraak in bij Satink Keukens. Doe je liever inspiratie op in een showroom zelf? Dat kan natuurlijk ook! In onze showroom vind je verschillende merkkeukens in diverse keukenstijlen en een breed aanbod aan keukenapparatuur.

voorbereiden op het kopen van een keuken inspiratie | Satink Keukens

TIP 2. KEUKENRUIMTE INMETEN

Het is belangrijk om de afmetingen van je keuken te weten. Deze kun je zelf globaal opmeten. Wanneer je dan iets tegenkomt wat je leuk vindt weet je sneller of dit wel of niet past in jouw keuken. Wanneer je met onze keukenadviseurs jouw droomkeuken hebt samengesteld, wordt de keuken ingemeten door één van onze keukenmonteurs. Hierdoor ben je er altijd van verzekerd dat de juiste afmetingen worden gebruikt. In onze KeukenCreator tool kunnen deze afmetingen ook worden ingegeven, zodat jij het resultaat van jouw droomkeuken ook in 3D kunt zien.

TIP 3. IDEALE OPSTELLING VAN JOUW KEUKEN

De ideale opstelling van een keuken is voor iedereen anders. Kook je graag en heb je behoefte aan veel werkruimte? Wil je een gezellige plek om samen te komen in een keuken met bar of heb je liever een U-keuken met veel opbergruimte? Deze punten zijn allemaal belangrijk voor het bepalen van de opstelling van je keuken. Bij Satink Keukens leveren we keukens op maat, afgestemd op jouw wensen en behoeftes. Samen met een keukenadviseur worden alle mogelijkheden besproken en word je voorzien van deskundig advies.

Voorbereiden op het kopen van een keuken met keukenapparatuur | Satink Keukens

TIP 4. KEUKENAPPARATUUR

Ook keukenapparatuur is een belangrijk onderdeel van jouw nieuwe keuken. Wil je keukenapparatuur met de nieuwste technologieën of heb je liever basic keukenapparatuur? Daarnaast speelt de samenstelling van jouw huishouden ook een belangrijke rol. Wanneer je met zijn tweeën bent, heb je waarschijnlijk minder keukenapparatuur nodig dan wanneer jouw huishouden bestaat uit een groot gezin. Daarnaast vinden steeds meer mensen het belangrijk om hun huis te verduurzamen, ook in de keuken. Zo kan je bijvoorbeeld met een Quooker water én energie besparen. Voor zuinige apparaten kun je kijken naar het energielabel. Een apparaat met energielabel A+++ is het meest energiezuinig en energielabel D is hierbij het minst zuinig.

ONTWERPAFSPRAAK VOOR JOUW DROOMKEUKEN BIJ SATINK KEUKENS

Ben je benieuwd wat Satink Keukens voor jou kan betekenen? Of ontvang je graag meer tips en inspiratie voor het uitzoeken van je nieuwe keuken? Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze keukenadviseurs. We helpen je graag met het samenstellen van jouw droomkeuken!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
26 jan - 2024 Bert uit Apeldoorn Prima persoonlijke benadering zonder op te…

Met goed gevoel voor en achteraf bij Satink.

Satink Keukens | Border 8
18 sep - 2023 Alain uit Zwolle Wij zijn geweldig geholpen!

Voor een investering als een keuken wil je graag de tijd nemen. Bij Satink Keukens Zwolle kregen wij die ruimte en zijn wij op…

Satink Keukens | Border 10
17 nov - 2023 Evert uit Hattem Gemakkelijke omgang met de verkoper Jan…

Zeer klantvriendelijk en goed geholpen door Jan van de Kolk. Mvg Evert en Jenny

Satink Keukens | Border 9
8 dec - 2023 Abdul uit Zwolle zeer prettig in omgang en eerlijke…

Eerst goed geluisterd naar onze wensen, vervolgens diverse opties/keuzes besproken. Voldoende tijd en aandacht.

Satink Keukens | Border 9
25 nov - 2023 Marianne uit Hattem Fantastische ervaring

Als je op zoek bent naar een keuken dan zeker bij Satink gaan kijken. Niet alleen prachtige keukens daar, ook fantastische personeel die meedenken…

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
3 feb - 2024 Kor uit Dalfsen Veel rust en ruimte om tot…

Een nieuwe keuken uitzoeken en erachter komen hoe je het precies wilt hebben, is best een dingetje. Je hebt veel om af te wegen.…

Satink Keukens | Border 9
13 jun - 2023 Anne Groen uit Zwolle IWe zijn goed geholpen.

Gastvrij, goede adviezen en er werd ruimschoots de tijd voor ons genomen

Satink Keukens | Border 9
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 83 beoordelingen in de laatste 12 maanden.