Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Tips voor het kopen van een vaatwasser | Satink Keukens Zwolle

Tips voor het kopen van een vaatwasser

28-04-2023

Tegenwoordig is een vaatwasser niet te missen in jouw keuken. Je hoeft je geen zorgen te maken over de afwas na een heerlijke lunch of diner, de vaatwasser zorgt naderhand toch voor de schone vaat. Ondanks dat een vaatwasser een vrij eenvoudige aankoop lijkt, zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moeten houden. In deze blog brengen we je de aandachtspunten voor de aanschaf van een vaatwasser bij, zodat je zeker bent van de juiste keuze van jouw nieuwe vaatwasser!

Welke vaatwasser past bij jou?

De eerste stap in de richting naar jouw nieuwe vaatwasser is het bepalen van de ruimte die de vaatwasser kan én mag nemen. Dit om te voorkomen dat jouw gekozen vaatwasser uiteindelijk niet past.

Het voordeel is dat vaatwassers in verschillende soorten en maten beschikbaar zijn. Waar bij een vrijstaande vaatwasser afmetingen vanzelfsprekend ook belangrijk zijn, is dit bij een inbouwvaatwasser essentiële informatie. Om een inbouwvaatwasser juist te kunnen plaatsen moet je de exacte afmetingen hebben. Let hierbij vooral op de nislengte, nisbreedte en de nishoogte van de vaatwasser. Als deze overeenkomen met de beschikbare ruimte in je keuken, kan je er zeker van zijn dat dit alvast een goede match is!

Vele vaatwassers worden zoals gebruikelijk op de grond geplaatst, maar wist je dat dit ook anders kan? Indien gewenst kan een vaatwasser ook op een bepaalde hoogte worden geplaatst! Hierbij is de ideale hoogte ergens tussen de 115 cm en 120 cm. Het grootste voordeel bij het plaatsen op hoogte is dat je in een meer natuurlijke houding de vaatwasser kunt in- en uitruimen. Dit voorkomt de nodige fysieke ongemakken, ideaal voor vooral oudere mensen dus!

Siemens vaatwasser | Satink Zwolle

Handige functies bij een vaatwasser

Het is geen geheim meer dat vaatwassers tegenwoordig steeds meer beschikken over handige functies. Ze worden bijvoorbeeld een stuk stiller dan voorheen, zodat je ’s nachts geen last hebt van geluiden. Ook worden de vaatwassers slimmer, er zijn namelijk steeds meer functies die ervoor zorgen dat jouw vaat gemakkelijker én tevens beter schoon en droog wordt gemaakt. Sommige vaatwassers kun je tegenwoordig zelfs via een app bedienen, zo regel je alles via je telefoon.

Verschillende handige indelingen

Geen onbelangrijk detail bij het kiezen van een vaatwasser is de indeling binnenin de machine. Kies je bijvoorbeeld voor een besteklade? Of werk je liever met een bestekkorf? Deze keuze is opnieuw afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en levensstijl. Een groot gezin of iemand die veel kookt, heeft vanzelfsprekend wat meer ruimte nodig. In dat geval is het wellicht verstandig om te kijken of een XXL-vaatwasser uitkomst kan bieden. Heb je weinig vaat? Dan is een kleiner model geen onverstandige keuze.

AEG vaatwasser | Satink Zwolle

Laat je adviseren bij Satink Keukens

Wil je je nog meer laten adviseren over de verschillende mogelijkheden van een vaatwasser of andere keukenapparatuur? Dat kan door onze keukenexperts bij Satink Keukens in Zwolle! Maak online een vrijblijvende afspraak of bel naar 038 - 454 29 75.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
11 dec - 2023 Greetje uit Veendam Uitstekend!

Wij zijn bij Satink keukens goed geinformeert. Fijn personeel. Luisteren goed naar je wensen en denken mee. Kortom super bedrijf!

Satink Keukens | Border 10
22 aug - 2023 Lineke uit Balkbrug Goed geholpen , zeer deskundig Advies

we hadden een nieuwe keuken nodig voor onze woonboerderij, we zijn door Jan geholpen , hij heeft super meegedacht om om een tussenweg te…

Satink Keukens | Border 9
12 nov - 2023 H Huiskamp uit Heerde Goed advies gekregen

We zijn prettig geholpen niet opdringerig maar met echt goede tips waar we erg blij mee waren een verkoper die zich inleefde in de…

Satink Keukens | Border 10
9 apr - 2023 C uit Zwolle Kwaliteit, service en vakkenis!

Experts in keukens, kwaliteit van producten is hoog en service is top!

Satink Keukens | Border 9
19 feb - 2024 Emil uit Doetinchem Perfect geadviseerd

Zeer klantvriendelijk en adviserend. Oplossingsgericht. Uiteraard moet Siematic keuken nog geleverd worden, zodat ik nog enige reserve inbouw. Wel vertrouwen in dat dit goedkomt.…

Satink Keukens | Border 8
2 jul - 2023 Fam. Croonen uit Zwolle Prachtige keuken, maar tjee....het duurt wel…

Wij zijn uiteindelijk ontzettend blij met onze nieuwe keuken, want echt, ze verkopen prachtige keukens. Maar de weg ernaar toe was lang en hobbelig.…

Satink Keukens | Border 8
13 jun - 2023 Anne Groen uit Zwolle IWe zijn goed geholpen.

Gastvrij, goede adviezen en er werd ruimschoots de tijd voor ons genomen

Satink Keukens | Border 9
1 okt - 2023 Arie en Hadewieg uit Zwolle vakkundig geholpen met oog voor details

30 jaar geleden onze eerste keuken bij Satink gekocht, en nu weer bij Satink terecht gekomen. Mooie showroom waar je rustig rond kunt kijken.…

Satink Keukens | Border 10
24 mei - 2023 Herman uit Zwolle Uitstekende showroom en zeer deskundige begeleiding

De showroom laat uitstekend zien wat de mogelijkheden zijn. De zeer deskundige begeleiding was top. De prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend.

Satink Keukens | Border 10
30 okt - 2023 Chris en Linda uit Zwolle Zonder consessies binnen budget gebleven

We zijn uitstekend geadviseerd door Tina Eenkhoorn, ze luisterde goed naar onze wensen, heeft ons verschillende opties laten zien in de uitgebreide showroom. Uiteindelijk…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 79 beoordelingen in de laatste 12 maanden.