Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Tips voor het onderhouden van Dekton en houten keukenbladen

08-12-2020

Eén van de belangrijkste plekken in de keuken is toch wel het aanrecht, ofwel het keukenblad. Het keukenblad is immers de basis voor het bereiden van een maaltijd, aangezien je er alle ingrediënten op klaarmaakt. Bovendien dient het niet alleen als werkplek, maar tevens als sierelement. Tegenwoordig zijn keukenbladen verkrijgbaar in talloze verschillende materialen en stijlen. Deze verschillende materialen vragen allemaal om een andere manier van onderhoud. Beschik jij over een houten of Dekton keukenblad? Lees dan zeker even onze tips voor het onderhouden van deze werkbladen!

Werkblad van Dekton

Dekton is één van de materialen die weinig onderhoud nodig heeft. Het materiaal wordt onder extreem hoge druk samengeperst en voorzien van een print. Hierna wordt het op zeer hoge temperatuur gebakken, waardoor een ultracompacte en zeer harde massa ontstaat. Deze massa zorgt er onder andere voor dat het Dekton keukenblad niet alleen krasvast is, maar tevens vlekbestendig én bestand tegen hoge temperaturen. Echter is Dekton wel relatief kwetsbaar voor beschadigingen en breuk. Wees dus voorzichtig met scherpe en zware voorwerpen en voorkom onherstelbare stootschade!

Dekton werkblad onderhouden | Satink Keukens

Onderhoud Dekton keukenblad

Wil je jouw Dekton keukenblad reinigen? Vermijd dan contact met aceton, agressieve reinigingsmiddelen, harde schuurmiddelen en producten met pH-waardes onder de 2 of boven de 12. Voor de dagelijkse schoonmaak kun je het beste een vochtig doekje met eventueel een zacht schoonmaakmiddel gebruiken. Ben je op zoek naar een onderhoudsvriendelijk keukenblad? Dan is een keukenblad van Dekton zeker een goede keuze!

Behandelen van houten werkbladen

Een houten keukenblad vraagt om een stuk meer onderhoud dan een werkblad van Dekton. Hout is namelijk een natuurproduct en daardoor gevoelig voor veel invloeden van buitenaf.

Gaat jouw houten werkblad door het gebruik ruwer aanvoelen? Dan is het tijd om deze te voorzien van een behandeling. Schuur eerst het blad op met een schuursponsje, maak het keukenblad stofvrij met een droge doek en wrijf de olie met een doek over het gehele werkblad. Laat het circa 10, maar niet langer dan 15 minuten intrekken en gebruik hierna een droge doek om het werkblad uit te wrijven. We adviseren om vervolgens tot ongeveer 6 uur na de behandeling niets op het aanrechtblad te zetten.

Houten werkblad onderhouden | Satink Keukens

Tips voor een houten werkblad

Heb je een vaatwasser in de keuken? Laat deze dan zo lang mogelijk dicht. De stoom die uit de vaatwasser komt kan er namelijk voor zorgen dat het hout gaat kromtrekken en scheuren. Gebruik daarnaast altijd een onderzetter bij pannen en andere hete voorwerpen, om brandvlekken te voorkomen. Tot slot dien je het gebruik van chemicaliën, zoals chloor te vermijden, omdat er anders vlekken ontstaan die nauwelijks of zelfs helemaal niet te verwijderen zijn.

Voor dagelijks onderhoud van het houten keukenblad kun je een doek nat maken met warm water en uitwringen totdat deze vochtig is. Neem het werkblad af met de vochtige doek en gebruik vervolgens nog een droge doek om het blad droog te maken.

Houten keukenblad onderhouden | Satink Keukens

Keukentips van Satink Keukens

Wil je vaker dit soort handige keukentips ontvangen of vind je het leuk om te lezen over de laatste keukentrends? Volg ons dan op Facebook of Instagram en blijf op de hoogte! Wens je graag meer informatie over het onderhouden van jouw werkblad? Kom dan gerust eens langs in onze showroom, waar onze keukenadviseurs je graag meer vertellen.

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
2 sep - 2023 Ruud uit Zwolle Topbedrijf met Topadviseur

Zeer positieve ervaring gehad bij Satink. De adviseur is uitermate vakkundig en weet waar hij over praat. Ook beslist niet het type van “gladde…

Satink Keukens | Border 10
11 dec - 2023 Greetje uit Veendam Uitstekend!

Wij zijn bij Satink keukens goed geinformeert. Fijn personeel. Luisteren goed naar je wensen en denken mee. Kortom super bedrijf!

Satink Keukens | Border 10
23 maa - 2024 Marianne en Marcel Buijsse-van Tilburg uit Tollebeek Prima advies!

Wij zijn zeer prettig geholpen bij Satink. Meedenkend, goed advies en tot een mooi resultaat gekomen.

Satink Keukens | Border 10
22 okt - 2023 Paul uit Gorssel perfect !

Zeer prettige besprekingen en goed advies.

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Eric uit Zwolle Zeer goed geholpen.

Prachtige winkel. Goede advisering. Keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 9
25 nov - 2023 Marianne uit Hattem Fantastische ervaring

Als je op zoek bent naar een keuken dan zeker bij Satink gaan kijken. Niet alleen prachtige keukens daar, ook fantastische personeel die meedenken…

Satink Keukens | Border 10
21 maa - 2024 Roel uit Zwolle top

goed, duidelijk, klantgericht geholpen geen verassingen, het eerlijke verhaal met voordelen en nadelen benoemt en niet alles hoeft/kan ontspannen gesprek, Jay heeft ons echt…

Satink Keukens | Border 10
27 jan - 2024 Marc uit Ijsselmuiden Heel goed geholpen met duidelijke en…

Ik kwam bij satink keukens om te orienteren op een keuken. Terwijl ik geen afspraak had werd ik toch goed geholpen. De mensen die…

Satink Keukens | Border 10
28 okt - 2023 Gea uit Blaricum in 3 uur heel prettig bij…

Vanaf de hartelijke ontvangst tot het vertrek een fijne ervaring. Dennis dacht met ons mee en heeft op een rustige , ter zake deskundige…

Satink Keukens | Border 9
2 jul - 2023 Fam. Croonen uit Zwolle Prachtige keuken, maar tjee....het duurt wel…

Wij zijn uiteindelijk ontzettend blij met onze nieuwe keuken, want echt, ze verkopen prachtige keukens. Maar de weg ernaar toe was lang en hobbelig.…

Satink Keukens | Border 8
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 81 beoordelingen in de laatste 12 maanden.