Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Tips voor meer opbergruimte in de keuken

18-03-2020

De keuken is vaak één van de plekken in huis waar je ruimte tekort komt. Naast het opbergen van je keukengerei en -apparatuur, moet je ook nog rekening houden met voldoende werkruimte. Om je een beetje op weg te helpen, geven we je tips hoe jij meer opbergruimte in de keuken kunt creëren.

Brede of slimme keukenlades

Keukenlades beschikken over meer ruimte, dan keukenkasten. Hierin is de breedte van de lade zeer efficiënt. Dit, omdat je in een brede lade simpelweg meer spullen kwijt kunt, dan wanneer je twee kleine keukenlades hebt. Let hierbij ook op de diepte van je keukenlades. Hoe meer diepte je hierin hebt, hoe meer je erin kwijt kunt. Daarnaast kun je ook kiezen voor keukenlades met slimme opbergsystemen, zoals bijvoorbeeld een lade met meerdere lades in één.

Zwarte keuken met slimme opbergruimte | Satink Keukens

Wat wij eveneens steeds vaker voorbij zien komen, zijn hoeklades. Deze vullen de dode hoeken in je keuken en lenen zich perfect voor meer opbergruimte. Of ga voor de nieuwste ontwikkeling; plintlades! Deze benutten het laatste stukje ruimte van je keuken en zorgen dat de keuken zelf een rustige en strakke uitstraling behoudt.

Keuken met inbouwapparatuur

Het is raadzaam vandaag de dag voor een keuken met inbouwapparatuur te kiezen. Hiermee zorg je ervoor dat je flink wat ruimte overhoudt om meer opbergruimtes kwijt te kunnen. Kies bijvoorbeeld voor een magnetron en een oven in één, een inbouwkoelkast en -vaatwasser.

Eettafel en werkblad

Diner je in je keuken? Dan adviseren wij een eettafel te nemen met dezelfde hoogte als je werkblad. Zo creëer je eveneens extra werkruimte in de keuken, of kunnen je vrienden gezellig aanschuiven wanneer jij aan het koken bent. Beschik je over een grote keukenruimte? Dan kun je natuurlijk ook overwegen een kookeiland aan te schaffen. Deze keukenopstelling is ruim, beschikt over veel opbergruimte én kan ook als eettafel worden gebruikt!

Eiland keuken met slimme opbergruimte | Satink Keukens

Geïntegreerd afzuigsysteem

Geïntegreerde afzuigsystemen zijn tegenwoordig razend populair en bovendien nemen ze een stuk minder ruimte in beslag. Zeker een aanrader wanneer je een tekort aan opbergruimte hebt! Een bijkomend voordeel is dat je met een werkbladafzuiging je keuken een stijlvol uiterlijk geeft. De afzuigsystemen van BORA, Miele en ATAG zijn hiervan het bewijs.

Nieuwe keuken met voldoende opbergruimte

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken met voldoende opbergruimte? Plan dan direct een geheel vrijblijvende afspraak in met één van onze professionele keukenadviseurs of kom gerust eens langs in onze showroom. Hier vind je een ruim aanbod aan keukens met slimme opbergruimtes en doe je genoeg ideeën op!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
25 sep - 2023 Hans uit Raalte Deskundig en meedenkend.

We werden vriendelijk ontvangen door dhr. Jay Koster. Hij luisterde aandachtig naar onze wensen en hielp ons heel betrokken bij het maken van onze…

Satink Keukens | Border 10
1 jul - 2023 Kevin uit Almere Geweldige kopers ervaring

Hoewel de bouw van mijn appartement nog een tijdje duurt, was de verkoopster goed op de hoogte van het project. Verder had ze heel…

Satink Keukens | Border 10
30 jul - 2023 Astrid uit Zwolle Heel goed en vriendelijk geholpen.

Vanaf het begin van het proces van het maken van de vele keuzes goed geholpen door mevr. Eenkhoorn. Steeds vol geduld als er toch…

Satink Keukens | Border 10
17 nov - 2023 Evert uit Hattem Gemakkelijke omgang met de verkoper Jan…

Zeer klantvriendelijk en goed geholpen door Jan van de Kolk. Mvg Evert en Jenny

Satink Keukens | Border 9
27 nov - 2023 Martijn uit Nieuwleusen Erg goed geholpen.

Rianka was meedenkend en kwam met meerdere suggesties.

Satink Keukens | Border 10
13 dec - 2023 Derk uit Muntendam Geweldige ervaring

Prettige ontvangst en deskundige ondersteuning door Jan van der Kolk bij het kiezen van diverse elementen en apparatuur van onze keuken.

Satink Keukens | Border 10
25 apr - 2024 Kobus uit Urk Vriendelijk en vlot

Mijn ervaring met Satink is prettig, bij binnenkomst werd ik goed ontvangen en daarna professioneel geholpen met het samenstellen van de keuken

Satink Keukens | Border 8
9 maa - 2024 Klaas uit Raalte Zeer vriendelijk en deskundig advies

Prettige ontvanst en vriendelijke verkoper. Begreep mijn wensen en wewaren binnen een uur rond met een keuken.

Satink Keukens | Border 10
8 feb - 2024 William uit Urk Een succes

Wij dachten van buiten veel te dure zaak voor ons. naar alles uitgezocht bleek dus echt voor ieder wat wils in iedere prijsklassen hele…

Satink Keukens | Border 8
11 dec - 2023 Jeroen Beekman uit Giethoorn Zeer plezierig geholpen door Peter.

Prachtige showroom met veel SieMatic keukens. Peter heeft ons fantastisch geholpen en dus met heel veel plezier hier een keuken gekocht.

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 83 beoordelingen in de laatste 12 maanden.