Satink Keukens | Bokeh menu background
Menu image
Default banner afbeelding | Satink Keukens

Tips voor meer opbergruimte in de keuken

18-03-2020

De keuken is vaak één van de plekken in huis waar je ruimte tekort komt. Naast het opbergen van je keukengerei en -apparatuur, moet je ook nog rekening houden met voldoende werkruimte. Om je een beetje op weg te helpen, geven we je tips hoe jij meer opbergruimte in de keuken kunt creëren.

Brede of slimme keukenlades

Keukenlades beschikken over meer ruimte, dan keukenkasten. Hierin is de breedte van de lade zeer efficiënt. Dit, omdat je in een brede lade simpelweg meer spullen kwijt kunt, dan wanneer je twee kleine keukenlades hebt. Let hierbij ook op de diepte van je keukenlades. Hoe meer diepte je hierin hebt, hoe meer je erin kwijt kunt. Daarnaast kun je ook kiezen voor keukenlades met slimme opbergsystemen, zoals bijvoorbeeld een lade met meerdere lades in één.

Zwarte keuken met slimme opbergruimte | Satink Keukens

Wat wij eveneens steeds vaker voorbij zien komen, zijn hoeklades. Deze vullen de dode hoeken in je keuken en lenen zich perfect voor meer opbergruimte. Of ga voor de nieuwste ontwikkeling; plintlades! Deze benutten het laatste stukje ruimte van je keuken en zorgen dat de keuken zelf een rustige en strakke uitstraling behoudt.

Keuken met inbouwapparatuur

Het is raadzaam vandaag de dag voor een keuken met inbouwapparatuur te kiezen. Hiermee zorg je ervoor dat je flink wat ruimte overhoudt om meer opbergruimtes kwijt te kunnen. Kies bijvoorbeeld voor een magnetron en een oven in één, een inbouwkoelkast en -vaatwasser.

Eettafel en werkblad

Diner je in je keuken? Dan adviseren wij een eettafel te nemen met dezelfde hoogte als je werkblad. Zo creëer je eveneens extra werkruimte in de keuken, of kunnen je vrienden gezellig aanschuiven wanneer jij aan het koken bent. Beschik je over een grote keukenruimte? Dan kun je natuurlijk ook overwegen een kookeiland aan te schaffen. Deze keukenopstelling is ruim, beschikt over veel opbergruimte én kan ook als eettafel worden gebruikt!

Eiland keuken met slimme opbergruimte | Satink Keukens

Geïntegreerd afzuigsysteem

Geïntegreerde afzuigsystemen zijn tegenwoordig razend populair en bovendien nemen ze een stuk minder ruimte in beslag. Zeker een aanrader wanneer je een tekort aan opbergruimte hebt! Een bijkomend voordeel is dat je met een werkbladafzuiging je keuken een stijlvol uiterlijk geeft. De afzuigsystemen van BORA, Miele en ATAG zijn hiervan het bewijs.

Nieuwe keuken met voldoende opbergruimte

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken met voldoende opbergruimte? Plan dan direct een geheel vrijblijvende afspraak in met één van onze professionele keukenadviseurs of kom gerust eens langs in onze showroom. Hier vind je een ruim aanbod aan keukens met slimme opbergruimtes en doe je genoeg ideeën op!

Volg ons op social media

Meer keuken inspiratie opdoen? Op onze social media kanalen delen wij regelmatig tips, trends en noviteiten!

Meer keuken inspiratie
Vraag het Satink Keukens inspiratiemagazine aan
Inspireren ribbon | Satink Keukens Satink Keukens inspiratiemagazine Vraag ons inspiratiemagazine aan

85 pagina’s vol keuken inspiratie, trends en tips van onze eigen professionals. Ons inspiratiemagazine is hét ideale startpunt voor uw nieuwe droomkeuken!

Magazine aanvragen
Wat vinden onze klanten? De ervaringen van...
28 okt - 2023 Marieke uit Swifterbant SUPER!

Wat ben ik geweldig geholpen door Tina! Kwaliteit en persoonlijkheid! Er word fijn meegedacht en ruim de tijd genomen om je droom keuken te…

Satink Keukens | Border 10
23 maa - 2024 Marianne en Marcel Buijsse-van Tilburg uit Tollebeek Prima advies!

Wij zijn zeer prettig geholpen bij Satink. Meedenkend, goed advies en tot een mooi resultaat gekomen.

Satink Keukens | Border 10
14 jul - 2023 Salwan uit Zwolle Uitstekend

Goed geholpen en van een goede adviezen voorzien

Satink Keukens | Border 10
13 jan - 2024 Jaap Willem en Monique uit Wildervank Kundig, professioneel en gezellig begeleid bij…

Goed geïnformeerd door Dennis, die ons op een zeer plezierige wijze heeft geholpen. Alle verzoeken van ons werden vlot beantwoord.

Satink Keukens | Border 9
3 jul - 2023 Deniz uit Zwolle uitstekend

Ik ben uitstekend geholpen. Op voorhand kwam ik de winkel binnen met een ontwerp. De adviseur Jay had voor mij niet lang nodig om…

Satink Keukens | Border 10
31 jul - 2023 Jan uit Urk Geweldig

Super professionele begeleiding en enorme keuzemogelijkheid

Satink Keukens | Border 10
21 feb - 2024 Fokke Post uit Urk Een bedrijf met medewerkers dat professionaliteit…

Een hele prettige ervaring, goed gesprek en duidelijk advies. Open en eerlijke verkoper die niet zijn eigen mening opdrong maar de klant liet kiezen.…

Satink Keukens | Border 10
9 maa - 2024 Hendrik uit Urk We zijn heel erg tevreden met…

We zijn erg blij met de keuken die we uitgekozen hebben bij satink. De showroom en personeel is fantastisch. We konden rustig door de…

Satink Keukens | Border 10
21 maa - 2024 Roel uit Zwolle top

goed, duidelijk, klantgericht geholpen geen verassingen, het eerlijke verhaal met voordelen en nadelen benoemt en niet alles hoeft/kan ontspannen gesprek, Jay heeft ons echt…

Satink Keukens | Border 10
1 okt - 2023 Arie en Hadewieg uit Zwolle vakkundig geholpen met oog voor details

30 jaar geleden onze eerste keuken bij Satink gekocht, en nu weer bij Satink terecht gekomen. Mooie showroom waar je rustig rond kunt kijken.…

Satink Keukens | Border 10
Satink Keukens wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 88 beoordelingen in de laatste 12 maanden.